Autor Wątek: Football Manager Seria - Dyskusja  (Przeczytany 5004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline blackout.

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 18.01.2009r.
    • blackout. - fanpage
  • Gram w: ...
Football Manager Seria - Dyskusja
« dnia: Luty 10, 2010, 19:33:26 »
Wiem,że na forum jest wiele fanów FM i ja do nich nie dawno dołączyłem i skończyłem na dobre z serią FIFA (FIFA Manager). W tym temacie możecie pisać wszystko co dotyczy FM : wasze kariery, problemy i ogólnie podyskutować o grze (co można by było dodać w następnej serii itp.).

A więc zaczynamy!

Ja zacznę :

Nie wiem jak rozpocząć karierę (od początku,jak klikamy nowa gra),żeby trenować i reprezentację i drużynę. Jeżeli wiecie to wtedy proszę o odpowiedź.

PS. Jutro opiszę karierę (chyba,że zacznę nową jak okaże się,że da radę grać repą i klubem).

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Na forum od: 15.09.2008r.
Odp: Football Manager Seria - Dyskusja
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2010, 19:48:01 »
co do twojego pytania to trenowanie np. Polski i Manchesteru United od początku gry jest praktycznie nie możliwe...
ja miałem przygodę z reprezentacją jak i z klubem na raz xD

Zacząłem jako selekcjoner rep. Polski, zobaczyłem że zwolniło sie miejsce managera w HSV xD bez namysłu wysłałem podanie, i o dziwo przyjęli je...
w HSV nie posiedziałem za długo bo po 3 miechach spędzonych w HSV zaproponowano mi ofertę pracy w BvB xD i przyjąłem..
w BvB byłem 2 i 1\4 sezonu po czym przyszedł czas na Bayern zaproponowali mi kontrakt a takim klubom się nie odmawia ... Robben, Renato Augusto na skrzydłach i po "ptokach" x) wygrałem Bundesligę 2 razy Bayernem (BvB mi się nie udało ;/) i raz doszedłem do finału LM ;)
Na Euro odniosłem niebotyczny sukces będąc 2 drużyną na starym kontynencie ... lecz zrezygnowałem z repy ponieważ mnie już to trochę nudziło, kibice oczekiwali samych sukcesów a z naszymi grajkami to praktycznie nie możliwe...xD gra samym Bayernem szybko mi się znudziła za łatwo się grało w Bundes, a kibice oczekiwali zwycięstwa w LM a to nie jest łatwe ;)

Obecnie gram WBA wygrałem Championship mając ponad 100 pkt. i kapitalnym bilansem bramek, w pucharze nie osiągnąłem zbyt dużo ;)
Obecnie jestem 7 w Premier League  a Luka Moore (w-ce król strzelców z Chamipnionship z poprzedniego sezonu) robi prawdziwą karierę w Premier League strzelając 12 bramek w 10 meczach ;) oby tak dalej ;)

liczę na ofertę z MU ale Manchester obecnie 1 w tabeli więc szanse na zwolnienie Sir Alex'a są minimalne ;) ale poczekam ;)

NO TROCHĘ SIĘ ROZPISAŁEM CZEKAM NA WASZE HISTORIE ;)

Offline blackout.

• Autor wątku
    • blackout. - fanpage
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2010, 12:11:56 »
Ja grałem ManUtd - za łatwo. Grałem Polską - za nudno. Grałem Anglią - też za łatwo. Aż wreszcie do głowy przyszedł mi pewny świetny pomysł. Zbuduje drużynę z zawodników do 22 lat. I zgadnijcie co? Mam tylko jednego zawodnika przekraczającego 22 lata (w sumie ma 34 lata,ale to wychowanek MU,więc ciężko by było mi go sprzedać - a po drugie jest świetnym rozgrywającym). Na ten cel wybrałem Derby. Wywaliłem wszystkich zawodników, oprócz właśnie Savage,Conolly (to puki nie pozyskam jakiegoś prawego obrońcy) i bramkarza (ale tylko dlatego,że był lepszy od tego kupionego - Williamsa). Pewnie zapytacie się - jak mi idzie? A idzie mi przeciętnie. Raz wygrywam,raz przegrywam. Jestem 7. w tabeli. I taka ciekawostka. W czasie wielkiej przebudowy kadry grałem mecz towarzyski taktyką 5-5.  :D Po przerwie taktyka zamieniła się na 4-6. Miałem tylko jednego napastnika,ale był on kontuzjowany. Wynik 1-0 dla mnie oczywiście.  ;) No,trochę się rozpisałem. Teraz wasza kolej,a ja idę grać. :D

Ronaldinho_Gaucho

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2010, 13:28:06 »
Ja gram Chelsea Londyn 4 sezon oczywiscie FM 2007 ;) Rzecz jasna gram juz bardzo długo ale juz kilkakrotnie zaczynałem nowa gre.....ale wracając do Chelsea to łatwo idzie ;) 3 mistrzostwa Anglii,3 Puchary Ligi,3 LM,2 Puchary Anglii( w pierwszym sezonie przegrałem w 5 rnd z Fulham)
Tak jak mowie wszystko idzie łagodnie,realizuje moja taktyke która sobie założyłem zero transferów. Jak majacy po 30 kilka lat Drogba,Deco czy Ballack nie beda dawac rady,to wprowadzamy młody,Kakuta,Sturridge,Simpson,Bruma,Matic,zreszta Matic i Sturridge juz teraz wkradli się do pierwszego składu robiac furore szczególnie jeśli chodzi o Sturrigda,non stop hat-trick, no i świetnie gra lewa strona a Colem i Zhirkovem :)
Ogólnie mowiac nie trzeba sie bardzo starac,czasem jakis remis sie zdarzy ale ogolnie spoko

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2010, 17:08:52 »
Ja ostatnio odkurzyłem znowu FM10 i gram już 3 sezon Legią. W pierwszych 2 sezonach zdobyte Mistrzostwo i Puchar Polski w Europie tylko faza grupowa LM, teraz po 10 kolejkach 5 miejsce i aż 11 pkt straty do Wisły, ale niema co w tamtym sezonie miałem po 19 kolejkach 12 straty do Lecha ale zdołałem ich dopaść w ostatniej kolejce. Średnia wieku drużyny to 20 lat.
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 12, 2010, 17:32:38 »
Watro kupować FM 2011 ??? ??? ???, bo 2010 nie opłaca się wydawać, poza tym kupuję World Cup 2010 na PC :)
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 12, 2010, 20:07:28 »
FM z serii na serię się polepsza, dodają coś nowego. Może nie za duzo ale zawsze coś dodają, co ulepsza grę.

Offline blizu

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 22.12.2008r.
  • Own3d!
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 13, 2010, 00:50:43 »
eehh...moze i gra sie zmienia ale czy na lepsze? fm2010 posiada bardzo duzo bledow o ktorych mozna pisac i pisac. poza tym wedlug mnie nie ma tego czegos co przyciagalo jak fm07. rozegranie dluzszej kariery jak dla mnie nie mozliwe. 

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 13, 2010, 09:41:12 »
A co przyciągało w FM07?? Gram nałogowo w FM od serii 2005 i mogę powiedzeć że gra zmieniła się na dobre, co do bugów to po pobraniu łatki 10.2 nie przeszkadzają w grze. Szkoda tylko ze od 09 spokojnie w FM-a można grać w lutym\marzec, FM09 był totalnym niewypałem tak zabugowanej gry nie widziałem nigdy(dopiero 3 łatka "naprawiła" gre) W 2010 jest już o wiele lepiej niema od początku jakiś mega błędów ale jedna się zdarzają. Sadze że FM11 bedzie dużo lepszą grą niż 10 część tylko niestety pewnie znowu pewnie pogramy w niego na powaznie z miesiąc po premierze bo beta testerzy tej gry to odwalają takie gówno że wydaje mi się że testujacym jest Steve Wonder
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 13, 2010, 09:52:25 »
Nie nie nie wogole sie nie zgadzam ja jako najwiekszy fan FM 2006 i 2007 mowie ze tych gier nie mozna porownac do 2010..........2010 to w porownaniu z poprzednikami szmelc.....dokładnie jest tak jak mowi blizu nie wiem co takiego jest w tej grze ale niesamowicie przyciaga

Offline blizu

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 22.12.2008r.
  • Own3d!
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 13, 2010, 13:55:13 »
Wiecie kazdy woli co innego i ciezko to porownywac. Moze akurat  w tamtym okresie mialem najwiekszy wkret na managery i dlatego mam sentyment do tej czesci sam nie wiem. Poza tym wydanie pierwszej latki do fm2010 juz w dniu premiery moze o czyms swiadczyc :P Nieważne.

Rzecza ktora ostatnio mnie zirytowala w fm2010 jest fakt ze pilkarze nie wykorzystuja bardzo duzej ilosci sytuacji sam na sam. No nic mowie sobie, to pewnie moja wina i tyle. Ale...po przeczytaniu pewnego artykulu okazuje sie ze to nie tylko moj problem i odpowiada za to jakis tam algorytm ktory nie bierze pod uwage umiejetnosci pilkarza itd. tylko pewne statystyki z kotrych wynika ze skutecznosci w pilce noznej w takich sytuacjach wynosi 30%. Wiec mozna kupic sobie najlepszego pilkarza na ziemi a on i tak bedzie marnowal 60% setek :P

Strona godna polecenia (pewnie wiekszosc osob ja zna) : REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Artykul: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Redo

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • I'm eMCe ;D (Evo league patch 09)&(EP2010 PES5)
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 26, 2010, 09:17:29 »
Ja gram Polską i Welshpool Town (Końcówka tabeli ligi Walijskiej).Po dwóch sezonach i całkowitej przebudowie składu jestem w LM.Nie pytajcie jak.Po prostu zrobiłem wał?Wiecie chyba jak się robi wałek z drugim managerem?.Aktualnie ostatnie miejsce w grupie ligi mistrzów.A reprezentacją dostałem się barażami do RPA  ;).Gdzie odpadłem w 1/8 finału

Ronaldinho_Gaucho

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 28, 2010, 17:56:51 »
Ja gram Polską i Welshpool Town (Końcówka tabeli ligi Walijskiej).Po dwóch sezonach i całkowitej przebudowie składu jestem w LM.Nie pytajcie jak.Po prostu zrobiłem wał?Wiecie chyba jak się robi wałek z drugim managerem?.Aktualnie ostatnie miejsce w grupie ligi mistrzów.A reprezentacją dostałem się barażami do RPA  ;).Gdzie odpadłem w 1/8 finału
No wielka satysfakcja to nie jest z drugim menadzerem

Offline blackout.

• Autor wątku
    • blackout. - fanpage
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 02, 2010, 13:46:42 »
Ja mam takie pytanie. Czy mogę ustawić kilka składów i je zapisywać tak jak w FIFA Manager? Jeżeli tak,to jak to zrobić?

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 28, 2010, 22:24:06 »
postanowiłem że odkopię temat bo może ktoś gra jeszcze w FM.

Ja obecnie na pc nie gram w nic więc postanowiłem że wrócę do FM by kontynuować dalej kariere.

Gram dalej tą samą karierę co opisałem kilka postów wyżej.(WBA)

1 sezon już wiecie jak. W 2 sezonie po awansie do Premier League chciałem się utrzymac lecz moi grajkowie spisywali się lepiej niż od nich oczekiwałem i w efekcie zająłem 5 miejsce.
W 3 sezonie grałem w pucharze UEFA i po kilku transferach ( min. Janczyk, Milevskiy) odpadłem w 1\16. W lidze chciałem powtórzyć sukces z ubiegłego roku. Skończyło się na 6 miejscu.  (MU skończyło na 13 co owocowało zwolnieniem Sir Alex'a)

Dostałem oferte pracy w MU i przyjąłem bez namysłu. Jako że wygrali Puchar Anglii grałem w UEFA.

Mu prowadziłem 4 sezony i oto moje osiągnięcia:
3x- Mistrz Anglii
1x- 3 Miejsce
4x-Puchar Anglii
1x-Puchar UEFA
1x- Liga Mistrzów (w ostatnim 4 sezonie)
fantastycznie sprawował mi się Hazard mega talent.

po 3 sezonie pracy w MU dostałem oferte z Brazylii i prowadziłem Klub oraz Repe.
W Brazylii wygrałem tylko raz Copa America.
Gdy w końcu wygrałem upragnioną LM postanowiłem pożegnać się zarówno z MU jak i Reprezentacją.

Rok szukałem pracy aż w końcu postanowiłem ze spróbuję swoich sił w Herth'cie Berlin.
Tam pracowałem jeden sezon i zająłem 13- miejsce w Bundes. oraz 2 miejsce w Pucharze Niemiec.

Zwolniła się posada w Atl. Madryt więc złożyłem podanie i mnie przyjęli.
Tam była już piekielna mocna kadra. Aguero, Dzeko, Wellbeck, Camacho, Young, Evans to tylko kilku z nich.
(chciałem się zemscić na Realu ponieważ grając MU 2 razy wyeliminował mnie z LM raz finał a raz 1-4)
nie zapowiadało się tak dobrze bo przegralem z nimi superpuchar Hiszpanii.   
Lecz reszte wygrałem wszystko co się dało:
Puchar Hiszpanii
Premiera Division
Ligę Mistrzów
Teraz gram 2 sezon w Atletico. 

Offline $RMF$

• Prezes klubu
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 28, 2010, 22:36:10 »
FM 2011

Jedne z nowości w grze

- ulepszenia opcji treningowych
- rozbudowanego modułu poszukiwania nowych zawodników
- znacznej poprawy grafiki; trybu wyświetlania meczu w 3D
- wprowadzenie funkcji agentów do gry
- rozgrywanie meczów wieczorem (tzw. efekt nocy)
- zróżnicowanie warunków pogodowych

Offline Janek994

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 03.07.2009r.
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 28, 2010, 22:42:21 »
A ma ktoś najnowsze update transferów itp do 10. Ja uwielbiam ta grę, obecnie walcze już 6 sezon Zagłębiem Lubin i w LM trafiłem na Barcelonę, Bordeaux i Sporting Lizbona. W pierwszym meczu u siebie fuksiarski remis z Barceloną dzięki heroicznej postawie Alphonse Areoli w Bramce(polecam gorąco, świetny młody GK) oraz Przemysława Kazimierczaka kierującego jak mówki klasyk "czteroosobowym blokiem defensywnym"  ;) :D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2010, 13:21:33 wysłana przez Janek994 »

Offline blackout.

• Autor wątku
    • blackout. - fanpage
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 30, 2010, 13:00:44 »
Ma ktoś update - chociaż na np. 14 sierpnia? Chodzi mi głównie o transfery itp. Chciałem nową karierę z nowymi transferami, ale nigdzie nie mogę znaleźć, a raczej na pewno jakieś uaktualnienie jest. Nie podawać linków do google - szukałem!

Offline cinosław

• Prezes klubu
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 30, 2010, 13:31:55 »
uaktualnienie wyjdzie na początku września na cmrev.com

Offline blackout.

• Autor wątku
    • blackout. - fanpage
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 30, 2010, 13:33:51 »
uaktualnienie wyjdzie na początku września na cmrev.com

Mogli by takie demo (xD) wypuścić teraz... Bo bym sobie pograł jeszcze teraz, bo później, to czasu nie będzie.  :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 30, 2010, 13:33:51 »