Archiwum > Sport

Liverpool FC itd, itp :)

<< < (131/134) > >>

hose444:
Nie sądze.

Douglas:
Moim zdaniem Granada czy nawet ostatni Betis poradziłyby sobie z Hull, Norwich czy jakimś tam Crystal Palace.

Artur 7:
Zależy o jakich zespołach z PL mówimy... Tak naprawdę to niema o czym dyskutować, bo większość z was nawet nie widziała na oczy tych "ogórów" PD w akcji...  Gdybym powiedział o Rayo Vallecano, to ktoś zaraz nazwałby ich ogórem, nawet nie wiedząc, że grają podobną tiki-takę do Barcelony i Bayernu... 

Nederland:
REJESTRACJA lub LOGOWANIETe ogóry dałyby radę z niejednym klubem z angielskiej ligi.
--- Koniec cytatu ---
Na pewno.
W zeszłym sezonie w La Liga Soldado i Negredo mieli łącznie 49 goli. W tym sezonie, już w innej lidze, mają ich tylko 15. Hiszpanie generalnie dobrze wpasowują się w Premier League (do tej pory byli to jednak w zasadzie tylko pomocnicy). Trochę to wymowne, nieprawdaż?

--- Cytat: Artur 7 ---Gdybym powiedział o Rayo Vallecano, to ktoś zaraz nazwałby ich ogórem, nawet nie wiedząc, że grają podobną tiki-takę do Barcelony i Bayernu... 
--- Koniec cytatu ---
Tiki-taka z bilansem bramkowym 45-74 (!), lol. To musi śmiesznie wyglądać. Nikt w La Liga nie stracił więcej goli od Rayo Vallecano, nawet ostatni w tabeli Betis, który ma 13 punktów straty do... 19. miejsca. Tylko 3 kluby (Osasuna, Betis i Almeria) mają zaś gorszy bilans bramkowy.

--- Cytuj ---Napisałem "jak dla mnie". Dzeko zna świetnie Bundesligę i język
--- Koniec cytatu ---
To Ramos nie zna? Gra w Niemczech dłużej niż grał Dżeko.
Poza tym, co tu ma do rzeczy "jak dla mnie"? Nie ma nic "jak dla ciebie", transfer Ramosa do BVB to już od jakiegoś czasu done deal.

--- Cytuj ---Chyba nie śledzisz uważnie tego, o czym piszę...
--- Koniec cytatu ---
Ja? Owszem. Co do ciebie już nie byłbym taki pewien, bo co chwila mówisz o czymś innym.

--- Cytuj ---Przecież wyliczam procent z 30 spotkań, w których zagrał.
--- Koniec cytatu ---
Problem w tym, że te twoje rejtanowskie 50% (w zasadzie to niecałe 47%) to 8 meczów z ławki i 6 meczów, w których nie zagrał. Potem mówisz, że specjalnie odjąłeś 7 meczów w których - o ironio - nie zagrał, ale to podobno ja nie śledzę uważnie tego co piszesz...

--- Cytuj ---Teraz sobie jeszcze zobacz, ile było tych meczy, w których grał od początku, a zostawał zmieniony w 50, 60, czy 70 minucie...
--- Koniec cytatu ---
3. Na 30. Ostatni taki raz był w styczniu!

--- Cytuj ---Poza tym od początku rozmowy rozmawiamy o jego występach w lidze, a nie w całym sezonie
--- Koniec cytatu ---
Tym gorzej dla ciebie, bo znacznie częściej w porównaniu do meczów rozpoczynanych na boisku od pierwszej minuty wchodził z ławki w meczach LM (4 pierwsze składy, 3 wejścia z ławki).

Poza tym, sam wkładasz mi argumenty do ręki. Mówisz, że Dżeko chyba nigdy nie zostanie piłkarzem pierwszej jedenastki. Mówię, że zagrał 30 meczów (faktycznie kopnąłem się o jeden), a ty marudzisz, że to za mało. Z tej twojej strony jasno wynika, że Bośniak ostatni raz przesiedział na ławce cały mecz 14 grudnia, a w tym roku kalendarzowym wszedł na boisko w drugiej połowie całe... 2 razy. We wszystkich innych, poza jednym, gdy był poza grą z powodu kontuzji, grał od pierwszej minuty. Jeżeli tak nie prezentują się statystyki zawodnika pierwszego składu, to nie wiem, czy pierwszy skład City liczy więcej niż 7 osób.

Poza tym, czy to takie dziwne, że w drużynie, w której grają Aguero, Dżeko, Negredo i Jovetić, Pellegrini chciał dać szansę gry każdemu z nich?

Artur 7:

--- Cytuj ---Tiki-taka z bilansem bramkowym 45-74 (!), lol. To musi śmiesznie wyglądać
--- Koniec cytatu ---
Chcesz w tej chwili kwestionować ich styl gry nie widząc go nawet na oczy..? Do tego sugerując się liczbą straconych bramek...?! Akurat tu Twoja filozofia dot. dobrej gry Barcelony w obronie poprzez zdominowanie rywala w posiadaniu piłki niema miejsca...
Vallecano traci mnóstwo bramek - to fakt. Ale jak przychodzi im grać z Barceloną, to posiadanie piłki rokłada się 50 - 50. Gdy przychodzi im grać z resztą stawki - 60/70% czasu gry przy piłce.

--- Cytuj ---To Ramos nie zna? Gra w Niemczech dłużej niż grał Dżeko.
--- Koniec cytatu ---
Wrzucasz mi zdania, których nie mówię.

--- Cytuj ---Poza tym, co tu ma do rzeczy "jak dla mnie"? Nie ma nic "jak dla ciebie", transfer Ramosa do BVB to już od jakiegoś czasu done deal.
--- Koniec cytatu ---
To ja nie mogę mieć do cholery własnego zdania? Nigdzie nie kwestionuję wiarygodności tego transferu, tylko to, czy jego bohater udźwignie na siebie misję zastąpienie jednego z najlepszych - jak nie najlepszych - napastników w historii klubu...

--- Cytuj ---Ja? Owszem. Co do ciebie już nie byłbym taki pewien, bo co chwila mówisz o czymś innym.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Potem mówisz, że specjalnie odjąłeś 7 meczów w których - o ironio - nie zagrał, ale to podobno ja nie śledzę uważnie tego co piszesz...
--- Koniec cytatu ---
Tak, zwracam honor:

--- Cytuj ---W 8 meczach wchodził na ostatnie kilkadziesiąt minut, a w 6 w ogóle nie zagrał.
--- Koniec cytatu ---
powinno być od razu tak jak mówiłeś 14/37

Tylko teraz, dlaczego miałbym nie uwzględniać tych 6 spotkaniach, w których Pellegrini nie wpuszczał go nawet na minutę, skoro był zdolny do gry? O tym czy piłkarz gra decyduje przede wszystkim jego zdrowie. A on w tych spotkaniach był zdrowy i nie wszedł nawet na minutę. Do tego te mecze, w których wchodził na ostatnie minuty i te, w których grał, a zostawał zmieniany... Skoro to jest dla Ciebie podstawowy napastnik, to nie wiem - zaraz policzę mu minuty, tylko tym razem zrobię to dobrze

--- Cytuj ---3. Na 30. Ostatni taki raz był w styczniu!
--- Koniec cytatu ---
Liczyłeś tylko te, w których schodził nie rozgrywając nawet godziny gry. Ja mówiłem o meczach, w których grał, a zostawał zmieniany w 50', 60' ,70' (zresztą odwołałeś się do tego zdania). Te minuty również można zsumować i dodać do tych 540 - 6 spotkań, w których przegrywał rywalizację z Negredo - i tych, w których oglądał kolegów z ławki wchodząc na kilkanaście ostatnich. Tak oto nam wyjdzie jakim Dzeko jest podstawowym napastnikiem w PL

--- Cytuj ---Tym gorzej dla ciebie, bo znacznie częściej w porównaniu do meczów rozpoczynanych na boisku od pierwszej minuty wchodził z ławki w meczach LM
--- Koniec cytatu ---
Na 8 spotkań w CL trzy w pełnym wymiarze i jedno do 60 minuty, to też nie wynik podstawowych napastników innych drużyn w tych rozgrywkach

--- Cytuj ---Poza tym, czy to takie dziwne, że w drużynie, w której grają Aguero, Dżeko, Negredo i Jovetić, Pellegrini chciał dać szansę gry każdemu z nich?
--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie nie. Ale to nie ja stwierdziłem:

--- Cytuj ---A kto niby gra razem z Aguero w ataku City, skoro Pellegrini preferuje formację 4-4-2? (albo 4-4-1-1)
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej