Chodzi o to że najmocniejsze ekipy w Anglii się wzmacniają. Nie powiesz mi że Malaga będzie potrafiła namieszać w pierwszej trójce. Ok pokupowali, są wzmocnieni ale czy aż tak bardzo?
Przeczytaj uważnie wszystko. Przecież napisałem, że teraz stać ich na zakfalifikowanie się nie do LM, a Ligi Europy czyli miejsce 5-7.
I jest to wzmocnienie ligi, skoro klub bijący się o utrzymanie, teraz aspiruje o puchary.
Co do Coentrao to wiadomo że wolał iść do Realu. Chociażby z powodu że styl ligi hiszpańskiej jest bliższy portugalskiej. Do tego marka drużyny lepsza. A przede wszystkim mówienie o milionach Abramowicza nijak się do tego ma, bo Real na brak kasy nie narzeka i na pewno nie dali mu mniej.
Wolał iść do Realu, bo malutki Fabio marzył już o grze w Realu, a chyba nie powiesz mi, że Chelsea mogłaby być jego dziecięcym marzeniem
Zdziwisz się, swego czasu nawet Benfica zaakceptowała ofertę Chelsea, ale sam Coentrao ją odrzucił. W Londynie miałby zarabiać 4.mln, w Realu dostaje połowę mniej.
Transfery w Primera nie zmieniają zazwyczaj nic bo nadal Barca i Real mają 20 punktów przewagi nad 3 zespołem.
Bo to Real z Barceloną są tak mocne...
6 zespołów które z powodzeniem dawały by sobie radę w Lidze Mistrzów a z Hiszpańskiej tylko dwa
City to z powodzeniem nawet nie radziło sobie w LE, z Lechem i słabiutkim Juve, Arsenal, Arsenalu zawsze się trzeba obawiać, ale na obawach się kończy. Tottenham, IMO Valencia od niego nie odstaje. Liverpool to niewiadoma, jeżeli to byłby Liverpool z tamtego sezonu, to nie jestem pewien czy ugraliby coś w tej LM, niech najpierw się podniosą w Anglii, a później prorokujmy o tym jak mogą się prezentować w pucharach.
Poza tym z hiszpańskiej poodchodziło kilku zawodników chociażby do Turcji. Nie jest to już tak atrakcyjny kierunek chyba że ma się ofertę z Realu/Barcy.
Znaczących zawodników ?
Ale co to za argument, paru zawodników z PL także pognało do Turcji.