Ja przede wszystkim chciałbym podziału graczy tak jak w PESie na dywizje.
Gracze z miejsc 1-50 to 1 LIGA lub 1 DYWIZJA (i taki wpis w profilu z odznaką i może czasem jak długo ktoś utrzymał się w w tej lige/dywizji). Gracze z miejsc 51-100 to 2 liga/dywizja i tak analogicznie w dół.
I teraz pkt. za wygraną/remis/porażkę aby były liczone w zależności kto z kim gra.
Aby np. ja będący w lidze 6 dostawał za remis z graczem z ligi 1 punkty na + podczas gdy temu graczowi pkt zostaną odjęte - to tak jakby TS Podbeskidzie zremisowało z FC Barceloną
Prestiż wielki dla TSP a dla FCB wstyd.
Nie mam pojęcia jak to informatycznie zrobić i czy jest to możliwe.
W danym koszyku/lidze mamy 2 graczy którzy grają mecz - gracz A i B, gracz A za wygraną dostaje np. 100pkt i równocześnie gracz B traci 100pkt.
Jakiś moderator(niewiem czy tak to się nazywa) to prestiżu grania w jakieś lidze?? Ale wtedy 6 liga nigdy pierwszej nie dogoni.
No ale jeśli koleś z 3 ligi wygra z graczem z 1 ligi to wtedy on wygrywa 200pkt a ten traci 200pkt.
Ale jeśli ktoś z 1 ligi wygra z graczem z 4 ligi to zyskuje tylko 50pkt.
Te liczby pkt to tylko aby zobrazować Wam ten proces.
Po chłopsku mówiąc chodzi o to, aby żeby gracz nr. 1 np. Martinso miał mało pkt za wygraną z gośćmi z 6 ligi (czyli nowicjuszami) a aby zdobywać pkt. wygrywał z innymi graczami z ligi sobie równej lub wyższej.
Taki podział na koszyki/ligi byłby też atrakcyjny dla Turniei.
Wyobrażcie sobie MŚ.
8 grupo po 4 zawodników w każdej i:
Grupa 1: Grupa 2:
- Gracz z 1 ligi, - Gracz z 1 ligi,
- Gracz z 2 ligi, - Gracz z 2 ligi,
- Gracz z 3 ligi, - Gracz z 3 ligi,
- Gracz z 4 ligi, - Gracz z 4 ligi,
itd. czyli tak jak jest to w rzeczywistości, a nie jak się teraz czasem zdarza że mamy grupę "noobowską" jak np. ja matip i cesc ;p i grupę gdzie gra Martinso, kwasiu i yeya.
To jest moja wizja