Dział Ogólny > Archiwum Karier
Polonia W. by Emilek1908 / Kończę Polonią. jeśli Getafe będzie nudno kończę opki
Emilek1908:
Jose Maria Bakero już nie jest trenerem w Polonii! Znamy nowego szkoleniowca "Czarnych Koszul"!
Jose Maria Bakero złożył rezygnacje z posady trenera zespołu Polonii Warszawa - inforumuje oficjalna strona Polonii ksppolonia.pl! Rezygnacja została niespodziewanie przyjęta i od razu rozpoczęto poszukiwania nowego szkoleniowca, którym dzisiaj z samego rana został były szkoleniowiec ŁKSu Łódź, 48-letni Grzegorz Wesołowski. Podpisał roczny kontrakt, z możliwością przedłużenia o kolejny rok. W Polonii jak wiadomo lubią zmieniać trenerów, jednak Grzegorz Wesołowski ma być tym który poprowadzi ją przez lata. Jak to będzie, zobaczymy!
Wywiad z Grzegorzem Wesołowskim
D: Panie Grzegorzu, czy cieszy się Pan z podpisania kontraktu z Polonią?
GW: No tak, bardzo! Mam nadzieję że będę prowadził ten klub jak najdłużej, i będę osiągał z Nim sukcesy!
D: Jak padł pomysł: "Grzegorz Wesołowski do Polonii Warszawa"?
GW: Już po tym udanym sezonie z ŁKS, po którym zajęliśmy 7 miejsce miałem propozycję prowadzenia Polonii Warszawa, jednak wtedy ŁKS nie dostał licencji, i po prostu nie mogłem stamtąd odejść, nie chciałem jeszcze bardziej rujnować drużyny!
D: No ale w końcu się Pan tu znalazł. Jak przebiegały negocjacje?
GW: Tak, i jak już mówiłem bardzo mnie to cieszy. Negocjacje przebiegały w przyjaznej atmosferze. Po rozmowie z właścicielem drużyny Józefem Wojciechowskim byłem zdecydowany na pracę w Polonii!
D: Co Pan chce osiągnąć w Polonii?
GW: Nie przyszedłem tu żeby walczyć o utrzymanie, a po to żeby walczyć o Mistrzostwo Polski, i udane występy w europejskich pucharach!
D: Czy ta kadra Panu odpowiada?
GW: Narazie na to pytanie nie odpowiem, oficjalna kadra zostanie podana po zakończeniu okienka transferowego.
D: Dziękuję za rozmowę i życzę powodzenia w pracy!
GW: Dzięki bardzo.
Emilek1908:
Polonia pozbywa się zawodnika!
Polonia Warszawa sprzedaje pierwszego gracza w tym okienku transferowym. Jest nim pomocnik Marek Sokołowski, który został sprzedany do AS Monaco za 950 tysięcy euro.
Nowy bramkarz w drużynie "Czarnych Koszul!
Nowym zawodnikiem Polonii Warszawa został 24-letni bramkarz Catanii Calcio Tomas Kosicky. Polonia zapłaciła za niego włoskiemu klubowi około 450 tysięcy euro. Podpisał dwuletni kontrakt.
Rozpoczęcie sezonu w Polskiej Ekstraklasie! Czy ten wynik to sukces czy porażka dla Polonii?
Pierwsza kolejka Ekstraklasy.
vs
Ciekawy mecz. Pierwsza kolejka przyniosła Nam jeszcze derby Krakowa w których padł remis 1:1. Ale do rzeczy.
W 11 minucie świetnie prostopadle podał Sobiech do Kaźmierowskiego ale ten pudłuje z 8 metra. 3 minuty później odpowiedź Lecha. Kikut w pole karne na 12 metr do Wichniarka, a ten z dwunastego metra uderza z pierwszej piłki i Przyrowski kapituluje! Trybuny szaleją na Bułgarskiej! Radość z prowadzenia w Poznaniu trwała do 27 minuty, kiedy to świetnie z rzutu rożnego dośrodkował Sarvas, Sobiech przeskoczył Stilicia i strzelił bramkę z 5 metrów głową. 1:1 i słychać tylko "POLONIA! POLONIA!" z sektora gości. Później raczej gra w środku pola ale w 72 minucie próbował z przewrotki z 10 metrów Kaźmierowski lecz uderzył nad poprzeczką. 87 minuta przynosi bardzo niecelne uderzenie Sobiecha z 15 metrów. W doliczonym czasie gry próbował jeszcze Lech. Faulowany na 20 metrze Wichniarek i rzut wolny. Uderza Stilic! Ale kapitalnie obronił to Przyrowski. Obrońcy Polonii wybili piłkę i po tym sędzia zakończył spotkanie.
Lech Poznań 1:1 Polonia Warszawa (1:1)
1:0 Wichniarek 14'
1:1 Sobiech 27'
Kartki:
15' Piątek
MVP - Marcelo Sarvas
The Stig:
Jak na początek wszytko ok. Życzę wytrwałości w dalszym opisywaniu kariery.
Miszczu11:
fajne, szkoda, że nie grasz już CSKA
Emilek1908:
Prezentacja Kosicky'ego i zawodnik niespodzianka!
Dzisiaj o godzinie 13:00 rozpoczęła się oficjalna prezentacja nowego bramkarza "Czarnych Koszul" - Tomasa Kosicky'ego. Na prezentacji miał być również obecny kolejny pozyskany zawodnik, jednak jego nazwisko zostało utajnione do czasu prezentacji. Gdy oficjalnie przedstawiono Kosicky'ego który będzie grał z numerem 1 na koszulce, podano nazwisko nowego napastnika. Został nim... 28-letni Turek Tuncay Sanli! Wśród kibiców którzy wyczekiwali na informacje o tym zawodniku zapanowała euforia! Taki zawodnik w Polonii... W pewnym serwisie internetowym napisano że Ebi Smolarek mu może buty czyścić a on przecież był uważany za wielkie wzmocnienie. Tuncay wzmocnił drużynę za 2,5 mln euro i podpisał tak jak Kosicky, dwuletni kontrakt.
Tuncay Sanli, nowy zawodnik Polonii
Krótki wywiad z Kosicky'm:
D: Czy cieszysz się że tutaj trafiłeś?
TK: Ojj zdecydowanie! W Catanii w ciągu 2 lat rozegrałem zaledwie sześć spotkań. A tutaj trener powiedział że zaimponowałem mu na treningach, i od razu da mi szansę gry. Czy ją wykorzystam zależy tylko i wyłącznie odemnie.
D: Grałeś we Włoszech, w Serie A. Teraz przyjechałeś do Polski, gdzie najdroższym transferem jest Lewandowski za 4,5 mln euro. Czy to nie Twój krok w tył?
TK: Jeśli będę regularnie grał to na pewno nie będzie to krok w tył. Jeśli osiągniemy coś w Europie to będę mógł to uznać nawet za krok do przodu bo jak już mówiłem w Catanii za dużo się nie nagrałem.
D: Ostanie pytanie bo widzę że trener pogania Cię na trening (śmiech) Czy po tych dwóch latach kontraktu, zamierzasz zostać w Warszawie?
TK: Jeśli nadal będą sprowadzani zawodnicy pokroju Tuncaya, to dlaczego nie? Może będzie to śmiałe stwierdzenie, bo zawsze walczę o najwyższe cele, ale w przyszłym sezonie chcę wygrać z Polonią Ligę Europejską!
D: Także powodzenia w realizowaniu celów! Dzięki za rozmowę i ruszaj na trening.
TK: Dzięki
Rozmowy z Tuncayem nie udało Nam się przeprowadzić, ale jego oficjalna prezentacja odbędzie się po meczu z Arką Gdynia w lidze.
Tymczasem Puchar Polski:
Rywalem była Arka Gdynia
vs
Polonia Warszawa 0:0 Arka Gdynia (0:0, 0:0, 0:0, 4:5 w karnych)
Rzuty karne:
Smolarek 1:0 - Mawaye 1:1
Trałka 2:1 - Czoska 2:2
Mayoral 2:2 - Kalkowski 2:3
J. Gancarczyk 3:3 - Ivanovski 3:4
Mierzejewski 4:4 - Budziński 4:5
MVP - Nikolić
Niezbyt ciekawe spotkanie, co pokazuje wynik. Jedynie Polonia przycisnęła w drugiej połowie dogrywki, ale Arka zamurowała bramkę i po 120 minutach mieliśmy remis. W rzutach karnych pomylił się tylko dobrze grający w całym meczu Mayoral
Nawigacja
[#] Następna strona