Jak można tak pisać? Widzę, że szczaiłeś o co chodzi? Przyjmijmy, że Fifa 11 na PC to konsolowa 10-tka. Aveiro wychwala ją pod niebiosa. Jest to najlepsza gra piłkarska. Teraz ta gra zagości na PC i ma ją
zdecydowanie pobić PES robiony na starym silniku? W Pesie widać poprawę, widać, że w tym roku postraszeni przez EA (inaczej w życiu by im się nie chciało poprawiać błędów i wprowadzać innowacji, bo na PC nie mieliby konkurencji) wzięli się do roboty. Poprawili błędy (chociaż bramkarze nadal są beznadziejni), wprowadzili MLO, dodali Copa Libertadores. Dodali edytor stadionów. Widać nowe animacje i względną płynność. Te zmiany czynią Pesa 2011 najlepszym Pesem, ale moim zdaniem do Fify jeszcze mu brakuje. KONAMI musi zmienić silnik. W grze EA (mówię o konsolowej 10) czuje się płynność, animacje powalają, pełno trików, drybling 360, gra po prostu sprawia przyjemność. Dodajmy do tego licencje i wychodzi świetna gra. I taka w tym roku zagości na PC. Nie skreślam Pesa, wręcz przeciwnie, widzę, że w tym roku się postarali i zrobili (patrząc po tych filmikach) najlepszą odsłonę. Być może to wystarczy, żeby zagościć na moim komputerze (zweryfikuje to demo). Ale jeśli Fifa 11 będzie portem Fify 10 konsolowej + poprawki z World Cup, tak jak zapowiadają, to niestety Pes w tym roku przegra. I może tak przegrywać co roku dopóki nie zmienią silnika.
Konami wprowadziło nowy system podań, strzałów, nowe animacje, ale po tych gameplayach widać, że jest to takie sztywne... Podobne uczucie miało się grając w Pesa 2010. Ale mimo wszystko Pes 2011 jest jak najbardziej na plus. Cieszmy się, że w tym roku zostaną wydane 2 bardzo dobre gry.
Proszę, żeby nie atakowali mnie fanboye PESa, ja tylko wyraziłem swoją opinię na podstawie dotychczasowych materiałów
Ostatecznie i tak wszystko zweryfikuje demo