Dział Ogólny > PES 2011

Drybling i Obrona w PES 2011

<< < (4/6) > >>

Matikte:
Naciskasz kwadrat - jeden z zawodników twojej drużyny wywiera pressing na rywalu
Naciskacz krzyżyk - KONTROLOWANY przez Ciebie zawodnik stara się odebrać piłkę

To JUŻ JEST w PES 2010.

Bayern:
hahhahahahha co to jest ???? Nie podchodzic do przeciwnika bo cie minie???? To mam kryc na radar i czekac az kolega pobiegnie skrzydlem i wrzuci do niekrytych (jak zawsze) napastnikow??

falcon87pl:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEhahhahahahha co to jest ???? Nie podchodzic do przeciwnika bo cie minie???? To mam kryc na radar i czekac az kolega pobiegnie skrzydlem i wrzuci do niekrytych (jak zawsze) napastnikow??

--- Koniec cytatu ---

Wyjasnie Ci na przykladzie. Zalozmy ze grasz ManU. Twoj kolega leci prawym skrzydlem zeby wrzucic do niekrytych napastnikow i strzelic Ci 5 takiego samego gola w meczu. Ale Ty poczytales na forum jak sie przed tym bronic i sie nie dasz !!!

TRZYMASZ KWADRAT dzieki czemu Evra leci jak szalony osioł za Twoim kumplem probujacym wrzucic(jak dogoni to bedzie automatycznie probowal zabrac pilke), a Ty sobie sterujesz Ferdinandem, którym wbiegasz w srodek pola i czekasz na jego wrzutke.

Jezeli sytuacja wyglada tak ze Ferdinand jest niedaleko Evry, a kolega rezygnuje z wrzutki to masz 2 opcje:

a) Dalej TRZYMASZ KWADRAT (Evra dalej cisnie skrzydlowego), a Ty podbiegasz Ferdinandem i cisniecie go we dwoch zeby zabrac pilke.
b) Przejmujesz sterowanie nad Evra i TRZYMASZ IKS (klasycznie) zeby mu zabrac pilke.

Jezeli tego nie stosowales do tej pory, to Twoja gra obronna byla uboższa o jakieś 50 % :) I duzo osob co narzeka ze nie da sie zatrzymac Messiego czy Ronaldo to wlasnie tego nie stosuje i wtedy nie ma sie co dziwic ze bez ASEKURACJI ciezko ich zatrzymac.

Wiadomo ze wymaga to wprawy bo jak bedziemy ciagle kwadrat trzymac to nam sie luki bede robic, ale jak juz sie opanuje to jest to wspaniale narzedzie ;)

Matikte:
No właśnie, ten element u mnie to po części podstawa np. mojej gry ale i katastrofa. Gdy cofam się do obrony to praktycznie ciągle trzymam i R1 i kwadrat, a potem dochodzi jeszcze X i tylko wystarczy w PES 2010 trzymać te przyciski a odbieramy piłkę. Dlatego czekam na nowe warianty obronne w 11 ;p

paxx:
hahahahahah

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej