Autor Wątek: Wywiad z Seabassem podczas Gamescom w Niemczech!!!  (Przeczytany 6650 razy)

Offline newsman

• Redaktor pesleague.pl
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 60
  • Na forum od: 20.10.2007r.
Wywiad z Seabassem podczas Gamescom w Niemczech!!!
« dnia: Sierpień 20, 2010, 11:12:24 »
Mamy dla was bardzo ciekawy wywiad z twórcą pro Evolution Soccer Sebbasem. Został on przeprowadzony na ostatnich targach Gamescom. Zapraszam do lektury

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=a64cf8c86911bdfc9d275d820f2b236b&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=a64cf8c86911bdfc9d275d820f2b236b&amp;action=login">LOGOWANIE</a>s=1&hl=pl_PL"> <a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=a64cf8c86911bdfc9d275d820f2b236b&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=a64cf8c86911bdfc9d275d820f2b236b&amp;action=login">LOGOWANIE</a>s=1&hl=pl_PL" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385">

JAK POWSTAŁ POMYSŁ MASTER LEAGUE ONLINE?

Ideą kryjącą się za nazwą Liga Mistrzów Online (MLO) jest wzmocnienie Twojej drużyny i graczy przy pomocy nagród za mecze lub rozgrywki online Liga Mistrzów od zawsze była bardzo popularna i wiem, że fani równie chętnie będą grać w MLO.

CZYM SIĘ ONA RÓŻNI OD LIGI MISTRZÓW W TRYBIE OFFLINE?

Liga Mistrzów w trybie offline przeznaczona jest dla pojedynczego gracza, który zawsze gra tylko przeciw komputerowi. Przeciwnie jest w MLO gdzie gracze współzawodniczą z innymi ludźmi i zyskują inny rodzaj doświadczenia. Pozyskiwanie nowych piłkarzy nabierze większego rozmachu i sprawi, że każdy uważnie będzie obserwował rynek transferowy.

JAK SIĘ GRA W MLO?

W trybie offline ML należysz do ligi i grasz mecze ligowe jak w prawdziwym sezonie, a w MLO Twój klub płaci opłatę za wejście do ligi lub za szybki mecz. Do każdego meczu musisz więc podejść bardzo poważnie.

MOŻESZ TO BARDZIEJ WYJAŚNIĆ?

Opłaty wstępu powiększa się w momencie gdy Twój zespół nabywa coraz lepszych graczy. Co znaczy, że musisz mieć coraz lepsze rezultaty, albo będziesz musiał pozbyć się niektórych piłkarzy by móc w dalszym ciągu grać.

WPROWADZILIŚCIE UŁATWIENIA DLA POCZĄTKUJĄCYCH?

Jest pięć lig tworzonych na podstawie cotygodniowych rezultatów. Gracze będą podzieleni tak, aby uniknąć różnic klas. Dzięki takiemu systemowi początkujący gracze nie trafią od razu na jakiegoś weterana serii i na odwrót.

JAK POZYSKIWAĆ PIŁKARZY?

Należy rozgrywać mecze i wygrywać nagrody i za nie kupować nowych piłkarzy.

JAK USTALANE SĄ CENY ZA PIŁKARZY?

Użytkownicy mogą kupować tych samych graczy w MLO i to ustala ich cenę rynkową. To oznacza, że cena piłkarza wzrośnie jeśli zakupi go kilku graczy albo spadnie gdy będzie on mniej popularny.

WIĘC CENY ZMIENIAJĄ SIĘ BEZUSTANNIE?

Nasz pomysł polega na tym, że jeśli przeciwnicy grają mecze to wygrywają nagrody i kupują piłkarzy których Ty już masz, ale ich nie używasz, z tego powodu ich popularność rośnie wraz z ich ceną.

WIĘC TRUDNO BĘDZIE KUPIĆ KLASOWEGO PIŁKARZA?

Tak. Naszym celem jest zmuszenie graczy, aby szukali i kupowali młodych obiecujących piłkarzy zanim staną się oni popularni. Jeśli sprzedasz ich, gdy będą już mieli wyrobioną markę to zasilisz kasę swojego klubu. Kluczem do sukcesu będzie baczne obserwowanie ruchów transferowych.

CZY UDA SIĘ ZNALEŹĆ TAKICH PIŁKARZY?

Co roku dodajemy wielu różnych obiecujących graczy, ale zdobycie ich nigdy dotąd nie było aż tak ważne i to właśnie dzięki MLO.

JAK WYGLĄDA KOMUNIKACJA W MLO?

Oprócz czatu możesz przesłać informację o stworzeniu nowej drużyny lub pozyskaniu nowego piłkarza - podobnie jak na Twitterze.

JAKIE SĄ CELE GRY W MLO?

To zależy od tego co chcesz osiągnąć. Jeżeli marzysz o zdobyciu tytułu zwycięzcy ligi to możesz go uzyskać. Jeśli chcesz być najbogatszy to możesz zdobyć tytuł "Największego bogacza". A może chcesz zdobyć wszystkich utalentowanych piłkarzy. MLO daje Ci przeróżne możliwości.

CO MOŻESZ NAM POWIEDZIEĆ O POPRAWIONYCH OPCJACH EDYCJI?

Poprawione opcje edycji to kluczowy element w tym roku. Wprowadziłem Edytor Stadionów, dzięki któremu gracze mogą cieszyć się budując stadiony. Chcę aby każdy z nich stworzył własny unikatowy stadion.

DODASZ COŚ JESZCZE O OPCJACH EDYCJI?

Możesz tworzyć swoje własne emblematy, a jak już je wykonasz mogą one pojawiać się jako nagroda podczas powtórek akcji.

JAKIEŚ ZMIANY ODNOŚNIE DŹWIĘKU?

Użytkownicy PS3 i PC mogą importować pliki z dźwiękiem, tak aby komentator mógł wymawiać nazwy lig bądź zespołów.

Z OKAZJI WIZYTY NA GAMESCOM CZY MASZ COŚ DO POWIEDZENIA FANOM?

Z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że PES2011 jest wspaniałą grą. Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, aby sprostać wymaganiom europejskich fanów. Jeśli jesteś szczęśliwcem, który odwiedzi Gamescom zapraszam to przetestowania nowinek i ulepszeń w PESie. Poczujecie różnicę w odniesieniu do zeszłego roku, a także większą radość z gry. Do zobaczenia!

Offline Byegaly17

• IV - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 23.10.2009r.
  • El Capitano! Raúl, artista, siempre Madridista!
  • Gram w: ...
Odp: Wywiad z Seabassem podczas Gamescom w Niemczech!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2010, 11:27:05 »
Oby ten PES wypalil.

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2010, 11:28:13 »
wypali,a w ten tryb ML online zapowiada się wyśmienicie!

Offline bartiveb

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.06.2009r.
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2010, 11:46:47 »
No to mam poważny dylemat... Dotychczas myślałem , że w tym roku sprawa jest prosta - Fifa NG na Pc = zakup jej , a coraz bardziej jestem za Pes`em i chyba jednak zainwestuje w gre Konami. Wydaje mi się , iż Pes w tym roku będzie bardziej odzwierciedlał wydarzenia boiskowe , zaś Fifa będzie sprawiała większy fun , obie gry są dobre, zapewne obie będe miał , niestety mam okrojony budżet i mogę sobie pozwolić na zakup jednej kopanki :)
Jeszcze do niedawna musieliśmy grać w mierne Pes`y , bo Fifa prezentowała się katastrofalnie , a w 2010 roku mamy dwie porządne gry piłkarskie , aż nie wiadomo , która lepsza.  :P
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 11:48:59 wysłana przez bartiveb »

Offline Cesc Fabregas

• Trener
  • Na forum od: 14.11.2008r.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2010, 11:54:10 »
Ja te słowa Seabassa traktuję z przymrużeniem oka. Nasłuchaliśmy się tego bardzo dużo. Ale jeśli to prawda, to chyba będę zmuszony zaopatrzyć się w obie gry piłkarskie :)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

za dużo jest tutaj cienkich pipek

REJESTRACJA lub LOGOWANIE - moje bramki online :)

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 20, 2010, 11:57:34 »
ja byłem wierny PESowi i się nie zawiodłem.:P choć w tym roku już myślałem czy nie przesiąść się na fifę,ale z tego co widzę to na pewno nie gdyż jest naprawdę ogromny skok do przodu który widzą wszyscy nawet redaktorzy pism którzy byli za fifą do tej pory.. no nie licząc tych naszych forumowiczów którzy nie mogą uwierzyć że PES w tym roku bardzo przybliżył się do fify.

Jest jeszcze parę mankamentów które mam nadzieję że poprawią np,praca bramkarzy,choć i tak tu widać sporą poprawę w porównaniu do PES 2010

Offline Cesc Fabregas

• Trener
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:00:48 »
ja byłem wierny PESowi i się nie zawiodłem.:P choć w tym roku już myślałem czy nie przesiąść się na fifę,ale z tego co widzę to na pewno nie gdyż jest naprawdę ogromny skok do przodu który widzą wszyscy nawet redaktorzy pism którzy byli za fifą do tej pory.. no nie licząc tych naszych forumowiczów którzy nie mogą uwierzyć że PES w tym roku bardzo przybliżył się do fify.

Jest jeszcze parę mankamentów które mam nadzieję że poprawią np,praca bramkarzy,choć i tak tu widać sporą poprawę w porównaniu do PES 2010

Nie wiem, może ta wersja na gamescom jest poprawiona i jest lepsza, ale filmiki z bety nie powalają, wręcz przeciwnie :)

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:02:40 »
ja jestem zadowolony z gameplaya z gamescom,a i te wypowiedzi ludzi którzy w nią grali osobiście o czym świadczą co nie? tym bardziej ze byli do tej pory fanami fify,a PESa gnoili co roku...

Offline Cesc Fabregas

• Trener
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:34:35 »
tym bardziej ze byli do tej pory fanami fify,a PESa gnoili co roku...

Pesa gnoili bo był słabiutki :) Logiczne, teraz jest lepszy, więc go chwalą :)

Offline Dawidekss

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 27.12.2008r.
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:40:42 »
teraz jest lepszy, więc go chwalą :)

no właśnie. i sam powiedziałeś to co chciał powiedzieć Łukasz :D

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:38:36 »
Pesa gnoili bo był słabiutki :) Logiczne, teraz jest lepszy, więc go chwalą :)

no właśnie o to mi chodzi,nie tylko fani PESa widzą ten ogromny krok do przodu konami....

Offline Deimian7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.04.2006r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 20, 2010, 16:34:52 »
Już pomińmy gameplay i bugi, które zobaczymy w trakcie gry.

Ten tryb master league online to marzenie dla wszystkich strategów :) Ludzi, którzy szukają czegoś więcej niż czystej gry w piłkę nożną :) Zapowiada się całkiem ciekawie :] Nie mogę doczekać się kiedy oszlifuje jakiś młody talent, dzięki czemu będzie rozchwytywany przez innych graczy :)

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 20, 2010, 17:26:35 »
Widzę Deimi że już planujesz strategię tworzenia drużyny :P Fajnie że wprowadzili taki interaktywny Football Manager do Pesa :D to na pewno urozmaici rozgrywkę. Mało tego będzie można na pesleague zrobić takie MLO w którym będziemy grać swoimi zespołami ;)

Offline jozin666

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 22.10.2009r.
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 20, 2010, 17:31:17 »
Ciekawe kiedy sie pojawi pesik do zamowienia:)

Bugi7

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 20, 2010, 17:50:28 »
fife jakos mozna juz zamowic od ponad miesiaca ;/ a PES'a na ktorego także czekamy to nie wystawia ;/

Offline es_sabbi

• Prezydent FIFA
  • Dostał Piw: 35
  • Na forum od: 22.10.2008r.
  • 达米安是我的主人
    • Status GG
  • Gram w: PES 2017 PC
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 20, 2010, 17:58:52 »
to żeby nie było jako pierwszy mówię, że zakładam team pesleague.pl ;p

Bugi7

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 20, 2010, 18:03:13 »
to żeby nie było jako pierwszy mówię, że zakładam team pesleague.pl ;p
znajde sie w nim? :)

Offline es_sabbi

• Prezydent FIFA
  • Dostał Piw: 35
  • Na forum od: 22.10.2008r.
  • 达米安是我的主人
    • Status GG
  • Gram w: PES 2017 PC
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 20, 2010, 18:07:05 »
znajde sie w nim? :)
to nie tak :) każdy może własny team założyć :) ale to nie jest tak, że będziemy w kilku nich grać. Nie grałeś nigdy w Tryb Kariery?? ML?? Tam tworzyłeś dowolny team i sobie kupowałeś do niego dowolnych zawodników za zarobioną kase.

Bugi7

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 20, 2010, 18:11:13 »
to nie tak :) każdy może własny team założyć :) ale to nie jest tak, że będziemy w kilku nich grać. Nie grałeś nigdy w Tryb Kariery?? ML?? Tam tworzyłeś dowolny team i sobie kupowałeś do niego dowolnych zawodników za zarobioną kase.
to taki zarcik ;].. oczywiscie gram w ML BaL teraz bedzie dopiero niesamowita frajda grac i kupywac :)

Offline Ukassiu

• Status GG
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 20, 2010, 23:06:15 »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 20, 2010, 23:06:15 »