Rozmowa z Wiktorem Grzeszczakiem
Co powiesz o nowym szkoleniowcu? Mało znał się na trenerce ale dostał te robotę.
Hmmm... Znam Trenera Borka bo urodziłem się w tym samym mieście co on i ciesze się że dostaje tyle szans.
Ale jakie znaczenie ma to, iż zaczyna przygodę jako trener? Czy to ma jakiś wpływ na treningi, wyniki?
Dla jakiś tam ekspertów Angielskich napewno ma ale dla mnie nie robi to żadnej różnicy przecież wygraliśmy z mistrzem Anglii Chelsea.
Co usłyszałeś od Mateusza po tak dobrych występach?
Wiktor gratuluje super mecze ale widzę że z Chelsea zagrałeś słabiej nie masz sił ja odpowiedziałem że tak i powiedział mi że da mi odpocząć w 2 meczach.
Niezależnie od wszystkiego, to chyba przykro, że trzeba siadać na ławce, lub oglądać mecz z trybun?
W takiej drużynie gdzie jest super atmosfera to jest miło posiedzieć z kolegami pogadać ale zawsze chce zagrać z kolegami na boisku i wygrać mecz.
Jakie szanse dajesz Pesleague w meczu Carling Cup z Newcastle?
Wygramy.
W jakim systemie czujesz się najlepiej i na jakiej pozycji?
4-3-3 na Lewym Napadzie
Masz wyznaczony cel na obecny sezon?
Król Strzelców, wygranie Carling Cup i mieć na cały sezon zapewniony 1 skład.
Chyba zbyt optymistycznie patrzysz w przyszłość?
A czemu w takie znakomitej drużynie jak Pesleague wszystko jest możliwe. Chelsea przecież pokonaliśmy.
Czym zajmujesz się poza grą w piłkę?
W wieku 15 lat? Szkoła w Anglii, jak na razie nie radze sobie z Angielskim ale jakoś mi idzie
Może garść luźniejszych pytań?
Może być.
Cristiano Ronaldo czy Lionel Messi?
Lionel Messi dlatego, że to mój ulubiony piłkarz i znakomity drybler.
Transmisja obrad Sejmu czy rwanie zęba bez znieczulenia?
<śmiech>Rwanie zęba bez znieczulenia, ponieważ jak patrze na tych polityków to mi się płakać chce.
Pyrrusowe zwycięstwo czy porażka w dobrym stylu?
Liczą się 3 punkty, ale jak mam patrzeć na grę 11 piłkarzy biegających po boisku, podających do przeciwnika to już wole porażkę w dobrym stylu.
Wszystko przemyślane czy idziemy na żywioł?
Wszystko przemyślane. Po co potem żałować szybkiej decyzji.
Maciej Iwański - dziennikarz czy piłkarz?
Nie odpowiem.
Wielka radiowa kariera czy przeciętna na wielkim ekranie?
Wielka radiowa kariera. Wolałbym być dziennikarzem radiowym i mówić o sporcie.
Sir Alex Ferguson czy Jose Mourinho?
Pep Guardiola <smiech>.
Dzięki za wywiad. Powodzenia w kolejnych meczach.
Dziękuję. Chciałbym pozdrowić moją dziewczynę Martę całą rodzinę i wszystkich kolegów z drużyny.