Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Tutoriale

Analiza i sposoby oddawania strzalow na bramke

<< < (2/7) > >>

matiBBB:
ja jeszcze dodam ze podczas gry w pesa dostawalem prawie zawsze od cpu ale od ostatnich 2 dni zaczolem wygrywac ostatnio nawet udalo mi sie strzelic hattrika c.ronaldo :) a chodzi mi o to ze zaczolem grac calkowicie bez przyspieszenia nie podchodzilem juz kazdym zawodnikiem do atakujacego i cpu zaczyna sie gubic (podaje nawet pod noge czasem ) dziki takiej grze nauczylem sie czulosci naciskania strzalu oraz podania co do komentarzy w/w to zgadzam sie ale gdy nie jestem rozpedzony i konstruluje sobie akcje to mam wiecej miejsca np na szybkie pszyspieszenie i strzal z dystansu (uwielbiam tak strzelac za pola karnego )

lolek1:
ja np ostatnio strzelilem ladna bramke j. zanettim z 20 metra przed polem karnym, z pierwszej pilki prosto w okienko. Nie bylo przy mnie zadnego przeciwnika, wiec wysuwam wniosek ze nie trzeba sie bawic w zadne L2 czy inne pier*oły tylko trzeba miec naprawde czysta sytuacje do strzalu, wtedy nie ma zadnej bomby w niebiosa..

Grrruby:
Mnie to szlag trafia... nie dość że gdy podam na dobieg i ją przyjmę i już prawie jestem sam na sam to nagle z 2x prędkością dobiegają do mnie obrońcy, to jak już mam szansę to wiecznie trafiam w bramkarza, albo za wysoko albo za szeroko... OCB?!
Zraziłem się trochę do tego PES, i zbliżam się ku Fifie :(

matiBBB:
powiem tak nie dawaj sprintu cały czas a szczególnie  w środku pola zauważ jak poruszaja sie boczni pomocnicy napastnicy np messi robben ronaldo ribery takimi postaciami się robi szarże po boisku a ni np wielkim busketsem
co do podań to jak pójdziesz na skos to jak naciśniesz podanie piłka idzie na skos i nie trzeba dawać kierunku bardziej w górę czy w bok a druga sprawa to zagraj w pes 09/10/11 zauważysz jak czułość uderzenia była zmieniana na większa w 09 przy strzale ktoś mógł mieć ciężkiego "palucha" w 10 normalnie było a w 11 jest na muśnięcie klawisza jak nauczysz się grac bez przyspieszenia nauczysz się wyczucia

matiBBB:
No właśnie jeżeli to jest symulacja piłki nożnej to za co 90% zawodników w sytuacji sam na sam strzela po ziemi a w pesie prawie się tak nie da czasem nawet jak zwolnię i oddaje kontrolowany strzał to nie kopnie po ziemi a przynajmniej nisko tylko zawsze wysoko i nie dosyć tego to parę razy zawsze skiksują. Rozumiem ze np jak bym walil na pałe to moge liczyc sie z tym ale jak oddaje kontrolowany strzal to nie rozumiem tego...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej