10. Kolejka
Zwycięstwo w tym meczu nie przyszło zawodnikom Schalke łatwo. St. Pauli jako pierwsi strzelili bramkę. Od razu było widać że łatwo się nie poddadzą, po ciągłych atakach na bramkę gości wpadła bramka wyrównująca którą strzelił Raul. Kilka minut później ten sam zawodnik strzelił swojego drugiego gola co dało prowadzenie Schalke. Trzecią bramkę dla zespołu z Gelsenkirchen strzelił Jefferson Farfan który ma świetną formę od początku sezonu.
Radość po wygranym meczu
Statystyki
Tabela po 10 kolejkach
Puchar Niemiec
W drugiej rundzie Pucharu Niemiec Schalke 04 podejmowało na własnym stadionie zespół z drugiej ligi. Wygranie tego meczu miało być formalnością jednak piłkarze z drugiej ligi postawili warunki i umiejętnie się bronili. Do czasu kiedy to Hao Junmin nie strzelił pierwszej bramki dla gospodarzy. Jeszcze przed przerwą wynik na 2-0 ustawił Farfan. W 69 minucie padła bramka kontaktowa kiedy to po akcji prawą stroną mocną piłkę na jedenasty metr wrzucił zawodnik gości, pech chciał że trafiła ona w jednego z obrońców Schalke i wpadła do bramki. Przez tą straconą bramkę wdarło się do drużyny dużo nerwowości, jednak wynik się nie zmienił i Schalke awansowało do następnej rundy rozgrywek gdzie zmierzy się z Werderm Brema.
Statystki
Oficjalnie Marek Hamšík w Schalke 04
Doszło do transferu w którym to pomocnik Marek Hamsik trafi w zimowym okienku do Schalke 04. Jest to z pewnością duże wzmocnienie zespołu z Gelsenkirchen.
Marek Hamsik o przejściu do Schalke 04Jest zadowolony z negocjacji, dużo czasu spędziłem zastanawiając się czy dobrze zrobię jak odejdę do Schalke, to nowy rozdział w mojej piłkarskiej karierze jestem jeszcze bardzo młody i na pewno dużo się nauczę grając tym zespole.