26. Kolejka
Łatwa wygrana!!!
Jak to mówią wygranego składu się nie zmienia tak więc ekipa z Gelsenkirchen grała w takim samym składzie co w meczu 1/4 Ligi Mistrzów. Grała z zespołem dużo słabszym który sięga dna tabeli Bundesligi. Aż dziw brało że bramek nie oglądaliśmy aż do 70 minuty kiedy to po wznowieniu gry z autu Farfan ruszył lewą stroną i dograł do Hunelaara a ten uderzył z główki dając prowadzenie. Chwile poźniej faulowany był Hamsik za co podyktował sędzia rzut karny ale Jefferson Farfan go nie wykorzystał. Za to odwdzięczył się pięknym podaniem do Barrery który zgubił obrońcę i zdobył drugą bramkę ustalając wynik spotkania. W końcówce meczu kontuzji doznał Jefferson Farfan było to poważne osłabienie zespołu i nie zagra on w nadchodzącym meczu 1/4 Ligi Mistrzów.
Huntelaar
Barrera
Statystyki
UEFA Champions League!!!
Dramat z Happy Endem!!!
Zawodnicy Schalke po wygranym pierwszym meczu 0-2 podejmowali w ramach rewanżu Olympique Marsylia. Goście od pierwszej minuty rzucili się do szaleńczego ataku na bramkę Neuera. Dużo strzałów i akcji zakończonych niepowodzeniem. Mieli także dużo szczęścia bo w 15 minucie karnego zmarnował Jones strzelając nad poprzeczką. Po tym karnym znów zaczeli atakować i padła pierwsza bramka a strzelcem był Remy. Po chwili było już 0-2 dla Olympique Marsylia kiedy to Gignac wjechał z piłką w pole karne i nie dał szans Neuerowi. Podczas przerwy doszło do zmiany ustawienie na bardziej ofensywną po to by odrobić straty z pierwszej połowy. Mecz wyglądał trochę inaczej ale nadal goście nie przestawali atakować. Już w 90 minucie kiedy wszyscy myśleli że będzie dogrywka stała się rzecz nieprawdopodobna Drenthe który grał na pozycji kontuzjowanego Farfana ładnie wywalczył ciałem piłkę w polu karnym przeciwnika i podał do Huntelaara a ten z paru metrów nie dał szans Mandandzie. W ten o to sposób Schalke 04 zaszło do półfinału nikt chyba nawet nie obstawiał że zajda tak daleko a jednak dzieje się to i trener i zawodnicy piszą nową wspaniałą historie.
Huntelaar
Statystyki
Na jakim poziomie grasz? bo ja 7 bramek to ja w życiu chyba nie wbije xD
Widzisz Carlos miałem tylko kilka okazji na zdobycie bramki, dlatego trzeba wykorzystywać wszystkie okazje jak się ma tu jedna akcje przesądziła o awansie:)
Wyniki innych spotkań 1/4 Ligi Mistrzów!!!