Elson bohaterem Celty Vigo!
Kibice zgromadzeni przy Estadio Municipal de Chapín byli świadkami emocjonującego spektaklu, a nazwisko Elson zapadnie im w pamięci na długo. Celta Vigo wyeliminowała Xerez z Pucharu Króla remisując 2:2 (1 mecz 1:0 dla Celty). O wyniku zdecydowała dogrywka, gdyż w regulaminowym czasie gry było 1:0 dla gospodarzy.Pierwsza połowa toczyła się pod dyktando gospodarzy. To oni częściej byli przy piłce, częściej atakowali. Celtę stać było tylko na nieliczne wypady, jednak w większości kończyły się one przed polem karnym Xerez. Niestety, do przerwy nie oglądaliśmy bramek.
Piłkarze Xerez wyszli z szatni mocno zmotywowani, co udokumentowali golem zaraz po przerwie. Piłkę w siatce umieścił Oscar Diaz po błędzie obrony Celty. Do końca połowy już nic ciekawego się nie działo, poza strzałami w słupek i poprzeczkę Elsona, więc o awansie miała zadecydować dogrywka.
W 91' odbitej piłki dopadł Jose Mari i strzelił gola na 2:0. W tym momencie wszyscy myśleli, że jest już po meczu, gdyż Celta nie grała nic wielkiego. To był błąd. Tuż po przerwie, w 109' po niezłym dośrodkowaniu piłkę do bramki Chemy wpakował Elson, i w tym momencie to Celta mogła cieszyć się z awansu. Mocno zmęczeni goście poszli za ciosem, a 2 bramkę w meczu strzelił Elson i ustalił wynik spotkania na 2:2.
Składy wyjściowe:Bramki:1:0 2:0 2:1 2:2 Minigaleria:________________________________________
Okrutny los! Kolejnym rywalem w Copa del Rey Królewscy.
Drabinka po spotkaniu z Xerez ułożyła się tak...Jak widać, Celcie przyjdzie zmierzyć się w następnej fazie z Realem Madryt! Co na to piłkarze i trener?
Elson"Jestem podekscytowany możliwością zagrania z Realem Madryt, to klub któremu kibicowałem od dziecka. Będę miał możliwość zagrania na Santiago Bernabeu, zobaczenia Ikera Cassiliasa, to będzie dla mnie niesamowite przeżycie"PalmieriUzyskanie dobrego wyniku z Królewskimi będzie arcytrudnym zadaniem. Ich ataki są niezwykle szybkie i skuteczne, no i mają Cristiano Ronaldo, ciężko będzie ich zatrzymać. Jestem jednak dobrej myśli, skoro Alcorcon dał radę... <uśmiech>"Papadoupuluos"No spanish, sori"Trener"To będzie szczególny mecz. Myślę, że pokaże nam on, czy jesteśmy gotowi na wejście do ligi BBVA. Wiadomo, Real może wygrać z każdym, ale chcemy się pokazać z jak najlepszej strony. Jeżeli chłopcy będą mieli swój dzień, kto wie, wszystko się może zdarzyć. Wszystko zweryfikuje boisko."