Dział Ogólny > Archiwum Karier
Widzew Łódź ! 2-1 na początek rewanży z Legią Warszawa ! Magiczny Sernas !
TekU:
dobra transfey szkoda remisu z Górnikiem ale dobrze że wygrałeś mecz z Śląskiem
Bujo:
Gratuluję wygranej ze Śląskiem, ładnie opisujesz mecze, ciekawie się je czyta ;).
MasterCreati:
w końcu zwycięstwo :) minimalne ale zawsze coś :D
megson19:
4 Kolejka za nami !Pewne zwycięstwo Widzewa u siebie !
Spotkanie Widzewa z Cracovia odbyło się w asyscie bardzo dużych opadów deszczu.Miało to spory wpływ na gre.
Piłka to raz odskakiwała ,to zatrzymywała się w miejscu.Już w 3 min Piotr Tomasik oddał strzał z ok 30 metrów
i piłka o centymetry minęła lewy słupek bramki. 12 minuta to strzał Darvydasa Šernasa i pewna obrona Marcina
Cabaja.W 23 min na strzał z 25 metrów zdecydował się Marcin Robak.Taki strzał w polskiej lidze to przysłowiowa
"jedna na milion".Piłka wylądowała w samym okienku bramki Cabaja , który stał jak wryty.Mamy 1-0.w 35 minucie
Daniel Pacheco po prostopadłym podaniu od Sernasa strzela na bramke - kolejna udana interwencja Cabaja.
Do przerwy 1-0.W drugiej części spotkania więcej było biegania za piłką niż z nią.W 56 minucie Marcin Robak
dośrodkowuje w pole karne i nabiegający na nią Pacheco strzałem głową nie daje najmniejszych szans gością.
w 84 min rezerwowy Dudzic strzela na bramke Mielcarza a ten bez kłopotów radzi sobie z tym uderzeniem.
88 min to strzał Ntibazonkiza i kolejna obrona Mielcarza.Widzew pokonuje ostatecznie Cracovie 2 - 0 i awansuje
na wysoką 4 pozycje w tabeli.
Po meczu powiedzieli :
(Trener Widzewa Łódź) Czesław Michniewicz:
"Bardzo cieszy mnie postawa moich zawodników.Pokazali tym razem , że potrafią skupić się w końcówkach i nie dopuścili do groźnych sytuacji
przeciwnika.Warunki trudne,więc ciężko tutaj mówić o grze z pierwszej piłki czy składnych akcjach.Cieszy jednak mnie wygrana 2-0 , kolejne
3 pkt na własnym terenie i awans na 4 miejsce w tabeli.Dziekuje."
(Trener Cracovii Kraków) Jurij Szatałow:
"To dopiero 2 mecz pod moją wodzą także ciężko mówić mi w czym tkwi nasz problem.Dziś Widzew nie dał nam wielu okazji do zdobycia bramki.
Grali mądrą , poukładaną piłke.Gratuluje im zwycięstwa .Dziękuje."
Składy obu drużyn na to spotkanie :
Pomeczowe Statystyki :
MasterCreati:
po czterech kolejkach zaraziłeś mnie ekstraklasą :D
spodobało się mi czytanie twojej kariery i proszę popisz choć sezon !
Nawigacja
[#] Następna strona