Autor Wątek: Widzew Łódź ! 2-1 na początek rewanży z Legią Warszawa ! Magiczny Sernas !  (Przeczytany 15879 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 09.06.2010r.
Odp: Widzew Łódź ! 1-3 w Białymstoku! Zapraszam ! Fenomenalny Sernas ! 13 kolejka !
« Odpowiedź #80 dnia: Grudzień 24, 2010, 20:09:16 »
14 Kolejka za nami !
Wygrana z Arka ! Widzew dalej bez porażki u siebie ! Magiczny Sernas !

Widzew Łódź pokonał Arke Gdynia 2-0 przy Al.Piłsudskiego w ramach 14 kolejki ekstraklasy.Bramki dla Widzewiaków
strzelali : tradycyjnie już Dervydas Sernas oraz lewy pomocnik Piotr Tomasik.

Po meczu powiedzieli :

(Trener Widzewa Łódź) Czesław Michniewicz:

"Cieszy wysoka forma mojej drużyny , mecz za meczem to praktycznie 3 pkt.Jestem bardzo zadowolny z atmosfery w drużynie.Obyśmy dalej wiedli
prym "nie przegrywalnej" drużyny u siebie jak i na wyjazdach.Dziękuje."

(Trener Arki Gdynia) Dariusz Pasieka:

"No co tu dużo opowiadać , Widzew nie pokonany u siebie w tym sezonie , naprawde bardzo ciężko tu sie gra.Nie pozwolili nam na zbyt wiele
, ciągle mam nadzieje ze wydostaniemy się z dołka.Dziękuje."

Składy obu drużyn na to spotkanie :

Statystyki pomeczowe:

Przepraszam najmocniej ale zapomnialem nagrac skróty :( to sie wiecej nie powtórzy :)

a że nie mam już szans na awans LE pozwole sobie 2 mecze symulować i skupić się na lidze .

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Odp: Widzew Łódź ! 2-0 z Arką Zapraszam ! znów Sernas ! 14 kolejka !
« Odpowiedź #81 dnia: Grudzień 24, 2010, 20:49:05 »
Gratuluje wygranej z Arką, ten Sernas to istne sreberko.

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Odp: Widzew Łódź ! 2-0 z Arką Zapraszam ! znów Sernas ! 14 kolejka !
« Odpowiedź #82 dnia: Grudzień 24, 2010, 20:50:50 »
15 Kolejka za nami !
Wygrana z Podbeskidziem ! Widzew dalej bez porażki u siebie ! znowu Sernas ! Robak odblokowany?

Kolejne zwycięstwo na swoim terenie zalicza Widzew Łódź.Choć przegrywał po golu Malinowskiego to już przed przerwą wyrównał
nie kto inny jak Darvydas Sernas.W 2 połowie Widzew koniecznie chciał strzelić gola co dało efekt w końcówce gdzie
Adrian Budka wyłożył na 4 metr piłke Marcinowi Robakowi a ten dopełnił formalności.Koniec rundy Widzewa na własnym stadionie
.Ostatnie 2 mecze to wyjazdy do Szczecina i Lublina.Tak więc Widzew jesienią u siebie nie pokonany !

Po meczu powiedzieli :

"Jesień na boisku w Łodzi zakończona po naszej myśli, mimo iż przegrywaliśmy to ten zespół stać na podniesienie sie i strzelenie 2 bramek.
W końcu odblokował się Marcin Robak , bo już trochę zaczynałem się o to martwić.Czekają nas jeszcze 2 mecze,miejmy nadzieje z kompletem
punktów.Dziękuje."

(Trener Podbeskidzia Bielsko-Biała) Robert Kasperczyk:

"Nie ma co ukrywać , nie przyjechaliśmy tu w roli faworyta.Co prawda prowadziliśmy 1-0 , ale ciężko było by to utrzymać przy nawałnicy
akcji gospodarzy.Szkoda ze nie ugraliśmy chociaż punkcika , który może mieć kluczowe znaczenie w utrzymaniu sie w lidze.Dziękuje."

Statystyki pomeczowe:

Skrót spotkania:
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=de14362952aa5b781e2549d4817e4e27&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=de14362952aa5b781e2549d4817e4e27&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline Carlos

• Prezes klubu
  • Na forum od: 16.01.2009r.
  • Vamos Blaugrana ! ! !
Odp: Widzew Łódź ! 2-1 z Podbeskidziem Zapraszam ! znów Sernas ! 15 kolejka !
« Odpowiedź #83 dnia: Grudzień 24, 2010, 21:43:27 »
Sernas na króla co mecz bramka zara bedą się o niego bić

Offline Bujo

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 31.10.2009r.
  • Jagiellonia & Sivasspor
« Odpowiedź #84 dnia: Grudzień 24, 2010, 21:44:16 »
No Sernas normalnie cud miód! ;) Gratuluję za taką serię na swoim boisku ;).

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #85 dnia: Grudzień 24, 2010, 21:50:03 »
Gratuluję ostatnich dobrych wyników. Ciekawe który jesteś w grupie? :)

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #86 dnia: Grudzień 24, 2010, 22:06:25 »
16 Kolejka za nami !
Remis  z Pogonią w Szczecinie !

Remisem 1-1 zakończyło sie ostatnie spotkanie 16 kolejki między Pogonią Szczecin a Widzewem Łódź.Dobrze spisujący
się tego dnia gospodarze wyszli na prowadzenie dzięki Mikołajowi Lebedyńskiemu.Po przerwie wyrównał wracający
do formy strzeleckiej Marcin Robak strzałem głową.Podział punktów w Szczecinie.

Po meczu powiedzieli :

"Widać było w grze moich zawodników lekkie zmęczenie ostatnimi meczami.Wiadomo nie można co mecz grać na 120% i wszystkiego wygrywać.
Przerwa świąteczna daje sie nam wszystkim w głowy ,stąd remis 1-1 uważam za dobry rezultat.Dziękuje."

(Trener Pogoni Szczecin) Mariusz Kuras:

"Szkoda troszeczke remisu bo w moim mniemaniu byliśmy dziś drużyną lepszą, no ale
liczy się liczba strzelonych bramek a ta wynosiła po jeden z każdej strony.Dziękuje."

Statystyki pomeczowe:

Skrót spotkania:

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=de14362952aa5b781e2549d4817e4e27&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=de14362952aa5b781e2549d4817e4e27&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
Odp: Widzew Łódź ! 1-1 z Pogonią Szczecin Zapraszam 16 kolejka !
« Odpowiedź #87 dnia: Grudzień 24, 2010, 22:10:34 »
Równasz wszystkich z ziemią dosłownie> Wielkie gratki. wbij do mnie.

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #88 dnia: Grudzień 24, 2010, 22:35:15 »
17 Kolejka za nami !
Porażka  z Zagłębiem w Lubinie ! Koniec serii bez porażki !

Widzew przegrał swoje 2 spotkanie w tym sezonie.Zmęczenie tą rundą łodzianie ostatni swój mecz zremisowali 1-1 z Pogonią ,
a dziś musieli uznać wyższość gospodarzy.Na prowadzenie wyprowadził ich Dokic z rzutu karnego.Zaledwie akcje później
Sernas wykorzystał błąd obrony i strzelił w sytuacji sam na sam.Kolejna bramka to zamieszanie w polu karnym.Do piłki dopada
Woźniak i mamy 2-1 dla gospodarzy.Po przerwie na 2-2 wyrównuje Marcin Robak.Radość nie trwa długo.Kolejny błąd w tym meczu
i Dokic zdobywa swoją 2 bramke ustalając wynik na 3-2.Porażka staje sie faktem.Ostatnia kolejka za nami.Już niedługo wywiad z
trenerem na temat rundy jesiennej oraz inne ciekawostki.

Po meczu powiedzieli :

"Kurcze... no straszna szkoda bo zasłużyliśmy na porażke tak samo jak Zagłebie a nawet może mniej.Idiotyczne błędy z jednej
jak i z drugiej strony.Żadna z bramek gospodarzy nie była strzelona z akcji.Jestem wściekły, nie mam nic do gospodarzy,
poprostu szkoda mi tego meczu.Zagłebiu gratuluje wygranej.Dziękuje."

(Trener Zagłębia Lubin) Marek Bajor:

"Cieszy nas wygrana, przedziwny mecz, wiecej przypadku niż spójnej gry.Teraz przerwa: odpoczynek,praca,transfery.Dziekuje."

Statystyki pomeczowe:

Skrót spotkania:

Super_Mario

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Grudzień 24, 2010, 22:37:51 »
Dzięki za odwiedziny i za zaproszenie :)

Widzę, że jedziesz Widzewem ze wszystkimi jak chcesz. Ten Sernas to świetny piłkarz, jak na polskie warunki. Jak sam zaczynałem karierę w Ekstraklasa Patchu Legią, to też mi trochę nerwów napsuł i strzelił mi 2 gole.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
Odp: Widzew Łódź ! Porażka z Zagłębiem Zapraszam ostatnia kolejka rundy !
« Odpowiedź #90 dnia: Grudzień 24, 2010, 22:46:29 »
szkoda tej porażki, passa przerwana, który jesteś w tabeli?

Offline Carlos

• Prezes klubu
  • Na forum od: 16.01.2009r.
  • Vamos Blaugrana ! ! !
« Odpowiedź #91 dnia: Grudzień 25, 2010, 11:31:39 »
U Sernas nie strzelił z Pogonią :P a ogólnie ile już ma bramek ?  Szkoda że przegrałeś na zakończenie rundy

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 25, 2010, 11:52:07 »
Zapraszam na krótkie podsumowanie rundy jesiennej :

Tabela po rundzie jesiennej prezentuje się następująco:

Klasyfikacja króla strzelców:

Klasyfikacja króla asyst:

Ekstraklasa w liczbach:

34 - Największa liczba zdobytych goli ( Lech Poznań )

27 - Największa liczba straconych goli ( Zagłebie Lubin )

0 - Najmniejsza liczba porażek ( Lech Poznań )

11 - Tyle razy dały się pokonać ( Arka Gdynia i Cracovia Kraków )

9 - Tyle bramek zdobył najlepszy strzelec rundy Dervydas Sernas ( Widzew Łódź )

5 - Tyle asyst zdobył najlepszy asystent rundy Mateusz Cetnarowski ( GKS Bełchatów )

"11" Kolejki wybrana przez dziennikarzy i reporterów magazynów piłkarskich:

Bramkarz: Krzysztof Kotorowski ( Lech Poznań )

Prawa Obrona: Jung ( Legia W-wa )

Środek Obrony: Dickson Choto ( Legia W-wa )

Środek Obrony: Pinheiro ( Widzew Łódź )

Lewa Obrona: Dudu Paraiba ( Widzew Łódź )

Prawa Pomoc: Mateusz Cetnarowski ( GKS Bełchatów )

Środek Pomocy: Semir Stilic ( Lech Poznań )

Środek Pomocy: Maciej Iwański ( Legia W-wa )

Lewa Pomoc: Maciej Rybus ( Legia w-wa)

Środkowy Napastnik: Darvydas Sernas ( Widzew Łódź )

Środkowy Napastnik: Marcin Robak ( Widzew Łódź )

Zawodnikiem rundy w głosowaniu przez trenerów zwyciężył Darvydas Sernas z  10 głosami.Po 4 głosy uzyskali Artjoms Rudnevs i Maciej Rybus.

Offline Miszczu11

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 30.11.2009r.
  • VR46
Odp: Widzew Łódź ! Podsumowanie rundy jesiennej ! Ekstraklasa w liczbach ! Ankieta !
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 25, 2010, 12:03:08 »
brawo dla Sernasa za króla strzelców i króla najlepszych zawodników :D
mogłeś być wyżej, to byłaby zasłużona dla Widzewa LM

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
Odp: Widzew Łódź ! Podsumowanie rundy jesiennej ! Ekstraklasa w liczbach ! Ankieta !
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 25, 2010, 12:14:22 »
widzew na 5 miejscu? to cos nowego... naprawde graty tak wysokiego miejsca ;)

Offline Robi1908

• Prezes klubu
  • Na forum od: 16.11.2009r.
  • Główny organizator konkursu na najlepszą karierę.
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 25, 2010, 12:16:24 »
Teoretycznie masz jeszcze szansę na mistrzostwo, ale nie możesz sobie pozwolić na chociażby remis  ;).
Moja Kariera F.C. Barcelona ---> REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #96 dnia: Grudzień 25, 2010, 12:39:29 »
chciał bym abyś to właśnie na tym miejscu skończył sezon, LE w tym sezonie a w przyszłym LM :)

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #97 dnia: Grudzień 25, 2010, 12:40:30 »

Wywiad z trenerem Michniewiczem

O rundzie jesiennej w wykonaniu Widzewa , formie strzeleckiej Sernasa i Robaka , o przygotowaniach do rundy
rewanżowej , o przygodzie w lidze europejskiej , ewentualnych wzmocnieniach i o wielu innych rozmawiał
nasz reporter stacji Widzew.TV z trenerem Czesławem Michniewiczem.Zapraszamy do lektury.

Widzew.Tv: Witam panie trenerze , gratuluje wysokiej pozycji na półmetku ekstraklasy.

C.M: Witam panie redaktorze , dziękuje bardzo , ale jest to zasługa całej drużyny , nie zapominajmy
również o trenerach , asystentach, działaczach , kibicach i wszystkich , którzy dołożyli cegiełke do tej lokaty.
To nasz wspólny sukces.

Widzew.Tv: A więc zacznijmy.Jak oceni pan układ tabeli ligi? Jest pan czymś zaskoczony?

C.M: Boiska pokazały , że liga z roku na rok jest coraz mocniejsza i wyrównana.Zaskoczony jestem jedynie
postawą Jagielloni Białystok i Poloni Warszawa bo były to moje ciche kandydatury w walce o mistrzostwo.Wysoko
w lidze jest również Śląsk Wrocław i GKS Bełchatów co pokazuje , że dominacja wielkiej trójki Lech , Legia ,
Wisła jest zagrożona.

Widzew.TV: No dobrze. Przejdźmy teraz do naszej drużyny.Czy 5 miejsce jest dla pana zaskoczeniem? Jakie były założenia
przedsezonowe  i czy plany  oraz priorytety uległy zmianie?

C.M: W okresie przygotowawczym naszym cichym założeniem były miejsca 7-9 , czyli górna część tabeli.Początek
rzeczywiście taki był.Brakowało troche kondycji w końcówkach stąd częste remisy i straty punktów.Gdy wyeliminowaliśmy
element kondycyjny zaczęliśmy systematycznie zdobywać punkty.Początek sezonu to mecze Marcina Robaka , który strzelał
chyba wszystkie gole na wage punktów.Mniej wiecej po 8-9 kolecje obudził się Sernas i do końca rundy to on przejął
ciężar po Marcinie.Co do priorytetów to jeszcze nie rozmawialiśmy z zarządem , ale myślę , że skoro teraz uzyskaliśmy
5 miejsce , to przy ewentualnych wzmocnieniach możemy tą pozycje utrzymać , a nawet powalczyć ze Śląskiem o 4 pozycje.
Nie zapominajmy też o Wiśle Kraków , Lechii Gdańsk i Ruchu Chorzów , którzy są tuż za nami.

Widzew.TV: Wspomniał pan o ewentualnych wzmocnieniach.Może coś więcej?

C.M: Tak , nie ukrywam , że prowadzimy zaawansowane negocjacje z 5 zawodnikami , których przedstawiać póki co nie chce.
Negocjacje trwają już jakiś czas , ale jak widać utrzymaliśmy to w tajemnicy (śmiech).

Widzew.TV: No dobrze , ten temat w takim razie zostawmy.Może pokusi się pan o ocene występów w LE?

C.M: Nie ma co tu dużo tego tematu drążyć.Od początku mówiliśmy wraz z zarządem piłkarzom i opini publicznej , że mamy
to potraktować jako przygode i zebrać cenne doświadczenie.I tego doświadczenie głownie brakowało bo poza 1 meczem z Getafe
w każdym równie dobrze mogliśmy wygrać jak i remisować.Cenna nauka na przyszłość.

Widzew.TV: W mediach pojawiły się ostatnio spekulacje na temat Marcina Robaka i Darvydasa Sernasa na temat
ich ewentualnych transferów.Nasi informatorzy mówią , że są oni głodni gry w lepszych klubach na arenach europejskich.

C.M: hehe , to prosze zwolnić już informatorów.Rozmawiałem z chłopakami i powiedzieli mi , że jeśli tylko Widzew ma cel
grać o najwyższe stawki i zostanie wzmocniony to nie zamierzają oni się nigdzie ruszać.Darvydas kupił niedawno ładne mieszkanie,
fajnie mieszka mu się w Łodzi z wybranką serca i nigdzie im się nie spieszy.Także spekulacje wyssane z palca.Marcin i Darvydas
zostają w Widzewie !

Widzew.TV: No dobrze ,czego spodziewać się w rundzie rewanżowej?

C.M: Spodziewać się przede wszystkim woli walki , teraz zawodnicy są cholernie zmotywowani po świetnej grze jesienią.
Zapewnili mnie , że nie odpuszczą i pokuszą się o sprawienie jeszcze większej niespodzianki.Ja też dołożę wszelkich starań
żebyśmy mogli wspólnie na wiosne świętować ligowe miejsce Widzewa.

Widzew.TV: Na koniec.Czego życzyć Czesławowi Michniewiczowi na święta i drużynie na nowy rok? (smiech)

C.M: (smiech) Mi osobiście to nic nie brakuje , zdrowy jestem , włosy nie wypadają hehe , a tak poważnie
to życzyć nam wytrwałości w dążeniu do wyznaczonego celu , formy na wiosne i braku kontuzjii w zespole.
A ja życze Wesołych Świąt wszystkim kibicom , zdrowych i wesołych świąt i do zobaczenia na wiosne na ligowych boiskach.
Do Widzewa !
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2010, 12:42:53 wysłana przez megson19 »

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #98 dnia: Grudzień 25, 2010, 12:42:31 »
wywiad ciekawy,  Marcina Robaka i Darvydasa Sernasa musisz zatrzymać :D informatorów wyjebać !

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
Odp: Widzew Łódź !Obszerny Wywiad z Trenerem ! Ekstraklasa w liczbach ! Ankieta !
« Odpowiedź #99 dnia: Grudzień 25, 2010, 12:55:03 »
Ciekawy wywiad, fajnie zrobiony. Sernes musi zostać i Robak też. Ale Sernas priorytetem. :D

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Widzew Łódź !Obszerny Wywiad z Trenerem ! Ekstraklasa w liczbach ! Ankieta !
« Odpowiedź #99 dnia: Grudzień 25, 2010, 12:55:03 »