Autor Wątek: Widzew Łódź ! 2-1 na początek rewanży z Legią Warszawa ! Magiczny Sernas !  (Przeczytany 15880 razy)

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 09.06.2010r.
Czesław Michniewicz trenerem Widzewa !

Nowym trenerem Łódzkiego Widzewa został dziś Czesław Michniewicz.Była to jedna z wielu kandydatur na to stanowiska , jednak władze klubu
           zdecydowały, że najlepszym rozwiązaniem bedzie zatrudnienie w/w fachowca.
          Kontrakt został podpisany na 2 lata.Oto co powiedział nowo wybrany trener na konferencji prasowej:

"..Widzew zawsze był mi bliską serca drużyną , dlatego fakt iż to właśnie ja zostałem wytypowany do poprowadzenia klubu jest dla mnie
         bardzo dużym wyróżnieniem.Wiem , że kibice bardzo identyfikują się z drużyną dlatego dokonam wszelkich starań , aby nie byli rozczarowani
        postawą zespołu.Oceniam jednak szanse realnie i myślę ,że górna połowa tabeli jest jak najbardziej w naszym zasięgu.Weźmiemy też przecież
        udział w LE jako zwycięscy krajowego pucharu.Jest to dobra okazja do sprawdzenia się jaką siłą jest obecnie Widzew.Od jutra bierzemy sie ostro
       do roboty ,dziś jesteśmy po pierwszej rozmowie z drużyną.Chłopcy sa bardzo zmotywowani i zapewnili mnie ,że przyłożą sie do swojej pracy
       z całych swoich sił.Dziekuje i do Widzewa ! "

Przed nami nowy sezon , nowe nadzieje , nastroje w drużynie bardzo dobre.Miejmy nadzieje , że ten sezon będzie dla nas wszystkich udany
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2010, 14:06:10 wysłana przez megson19 »

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Odp: Moja kariera ver.2 Widzew Łódź By Megson19 !
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2010, 19:44:27 »
Poznaliśmy terminarz na runde jesienną !
Na inauguracje sezonu czeka nas wyjazdowy mecz z Legią Warszawa ! Pierwszy mecz i odrazu gratka dla kibiców.
5 pierwszym meczy Widzewa :

Legia Warszawa - Widzew Łódź

Górnik Zabrze - Widzew Łódź

Widzew Łódź - Śląsk Wrocław

Widzew Łódź - Cracova Kraków

Nowe Twarze w Widzewie?

Z oficjalnych źródeł wiemy , że trwają negocjacje z trzema młodymi , obiecującymi piłkarzami.Są to:

Młody napastnik  rezerw Liverpoolu Daniel Pacheco

Lewy pomocnik Polonii Bytom Piotr Tomasik

Uznawany za wielki talent Obrońca/Pomocnik FSV Mainz Eugen Gopko

Czy któryś z tych zawodników podpisze kontrakt pod umową z Widzewem Łódź? O tym przekonamy się za kilka dni
jak poinformował nas zarząd.

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Odp: Moja kariera ver.2 Widzew Łódź By Megson19 !
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2010, 20:41:34 »
1 Kolejka za nami !
Inkasujemy cenny punkt ! 80 min w 10-ke !

Inauguracje sezonu w Ekstraklasie mamy za sobą.Nasza drużyna zremisowała bezbramkowo w wyjazdowym meczu
z Legią Warszawa.Dużo walki, emocji nie brakowało od samego początku.Już w 10 min. gry Jarosław Bieniuk
bez piłki fauluje Mezengę i arbiter spotkania bez najmniejszych wątpliwości odsyła zawodnika na trybuny.
Czesław Michniewicz szybko zareagował i przegrupował formacje na 4-4-1 ściągając Marcina Robaka , a
wpuszczając w jego miejsce Ugochukwu Ukah-a łatając dziurę po Bieniuku.Widzew broniąc się przez 80 min
wywiozł z Warszawy cenny punkt.W 91 min powinno być 1-0 dla gospodarzy.Atomowy strzał z 30 metrów
Macieja Iwańskiego ląduje na słupku, a dobijający strzał Maciej Rybus trafia w asekurującego bramkarza
Łukasza Brozia.

Po meczu powiedzieli :
(Trener Legii Warszawa) Maciej Skorża:

"Bardzo ciężko było przebić się przez dobrze zorganizowany środek drużyny Widzewa , czerwona karka Jarka Bieniuka
jak sie okazało wcale nie pomogła naszym piłkarzom.Wręcz przeciwnie grało nam sie gorzej.Smuci kontuzja Mezengi
i nie wykorzystana sytuacja w 91 min. Dziękuje."

(Trener Widzewa Łódź) Czesław Michniewicz:

"Remis w spotkaniu z kandydatem do mistrzostwa kraju , w dodatku w 10 musi cieszyć.W zasadzie nie stworzyliśmy sobie
żadnej okazji strzeleckiej , nasza gra przede wszystkim skupiona była na obronie.Nie traciliśmy głupich piłek,dobra
organizacja pola gry , plus szczęście w końcówce dało nam cenny punkt. Dziękuje."

Składy obu drużyn na to spotkanie :

Pomeczowe Statystyki :

« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2010, 20:43:16 wysłana przez megson19 »

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
no graty remisu z legia! napewno cenny punkt z takim zespolem! Dobra transfery jak sadzę. mam nadzieje ze nowi zawodnicy spisza sie w polskiej lidze :)

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
no szacun za remis w 9 zapraszam do mnie

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
haha :D okrągłe zero strzałów :D mój rekord to dwa i oba niecelne ale żeby 0 to jeszcze nie miałem :P

Offline Bujo

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 31.10.2009r.
  • Jagiellonia & Sivasspor
Ojoj.. tylko remis? I 0 strzałów? Mam nadzieję, że się rozkręcisz ;).

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Nowe twarze w klubie !!!

Daniel Pacheco i Piotr Tomasik wzmocnią kadre Widzewa.Obaj piłkarze są już w Łodzi i już jutro będe mieli możliwość
debiutu w spotkaniu z Górnikiem Zabrze.Oto co powiedzieli obaj piłkarze na oficjalnej prezentacji:

Daniel Pacheco : Bardzo sie cieszę z możliwości gry w Widzewie.W Liverpoolu póki co nie łapię sie do pierwszej kadry
i bardzo potrzebuję ogrania.Liczę że nie zawiode miejscowych kibiców oraz włodarzy klubu.

Piotr Tomasik : Przeprowadzka z Bytoma była konieczna.Trener Polonii nie widział mnie w swej kadrze, dał mi wolną
ręke na opuszczenie klubu.Miałem oferty z GKS-u Bełchatów i Widzewa.Wybrałem Widzew ponieważ gra dla tak
cudownie dopingujących kibiców będzie samą przyjemnością.

Znamy grupe w LE !!!

Offline Bujo

• Dyrektor sportowy
Powiem ci, że jak na Widzew to grupa trudna, ale Jaga też ma niezłą ;D. Życzę awansu do 1/16 ;).

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
ciężko będzie o awans :D

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
2 Kolejka za nami !
Tylko remis w Zabrzu po jednostronnym widowisku !

Remisem zakończył się wyjazdowy mecz drużyny Widzewa.W jednostronnym widowsku Górnik Zabrze
nie istniał przez praktycznie całe spotkanie.W 32 min strzał Sernasa o centymetry mija prawy słupek
gospodarzy.35 min to strzał głową Robaka i instynktowna parada Nowaka ratuje gospodarzy.41 min
rzut rożny wykonuje Sernas , a Kuklis uderza z głowy w poprzeczke.Druga część spotkania to
dokladne odzwierciedlenie pierwszej części.W końcówce Widzew lekko spuścił z tonu i trzy niegroźne
sytuacje mieli gospodarze.Do końca wynik sie nie zmienil.Z Zabrza wywozimy punkcik.Czekamy na
bramki i pierwsze zwycięstwo.Okazja do tego już za tydzien.Widzew na własnym boisku podejmie
Śląsk Wrocław.
Duża nieskuteczność gości ratuje gospodarzom 1 pkt.

Po meczu powiedzieli :

"Ehh .. co tu dużo mówić.Skuteczność.Musimy bardzo popracować nad tym elementem.Stworzyliśmy sobie
na tyle dużo sytuacji strzeleckich ,że co najmniej powinno być 3-0 dla nas.No ale co zrobić,taka jest piłka, mam
nadzieje , że w kolejnym spotkaniu w końcu coś strzelimy.Dziękuje."

(Trener Górnika Zabrze) Adam Nawałka:

"Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy.Moi piłkarze wyszli na boisko wystraszeni jakby
podejmowali Real Madryt a nie Widzew.Przebudzenie w 75 min to troche za mało ,ażeby walczyć o wygraną.
Widać zalążek dobrej gry, początek sezonu, czeka nas dużo pracy.Dziękuje"

Pomeczowe Statystyki :

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
Odp: Moja kariera Widzew Łódź By Megson19 !<2 KOLEJKA ZA NAMI ! Remis z Zabrzem>
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 21, 2010, 21:36:10 »
nie no teraz znowu miałeś pecha, że tylko remis ale to tylko początek..

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
Odp: Moja kariera Widzew Łódź By Megson19 !<2 KOLEJKA ZA NAMI ! Remis z Zabrzem>
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 21, 2010, 21:55:50 »
szkoda tego remisu, bo przewage miales miazdzaca!

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 19.12.2009r.
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 21, 2010, 22:05:01 »
Duża przewaga no ale cóż jest po 0
" border="0

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 21, 2010, 22:16:25 »
3 Kolejka za nami !
Mielcarz ratuje 3 pkt Widzewowi ! Parady roku ! !

Pierwszy ligowy komplet punktów piłkarzy Widzewa. Na stadionie przy aleji Piłsudskiego 138
podejmowaliśmy Śląsk Wrocław.Pierwsza połowa spotkania to dominacja gospodarzy.W 13 min
akcja duetu Robak-Sernas.Po składnej akcji strzał oddaje ten pierwszy a piłkę pewnie broni
Kelemen.W 23 min kolejna akcja tego duetu i mamy 1 do 0 ! Sernas po rajdzie środkiem pola
wypuszcza na "sam na sam" Robaka a ten pewnym strzałem w długi róg pokonuje bramkarza gości.
34 min i znów duet Robak-Sernas zagraża bramce WKS.Tym razem to Robak w roli asystenta,
niestety Sernas pudłuje.W 2 połowie po przechwycie piłki Piotr Tomasik z lewej strony ruszył
na bramke Śląska.Zamiast strzelać, wyłożył piłkę Sernasowi a ten strzela w poprzeczke.
od 78 min do 84 min to KONCERT Mielcarza.To co wyprawiał w bramce śmiało można nazwać
"nie z tej ziemi" . 78 min strzał z 3 metrów Omara Diaz-a i instynktowna interwencja ratuje Widzew.
81 min.Rzut Rożny.Wrzuca Mila, Diaz głową z 5 metrów i znów Mielcarz !.84 min dośrodkowanie
z lewej strony Mili. Diaz - Mielcarz? . 0-3. Znów kapitalna interwencja ratuje Widzew.
Sporo szczęścia w końcówce i inkasujemy pierwsze 3 oczka w sezonie.

Po meczu powiedzieli :

"Pierwsze zwycięstwo w tym sezonie , jestem bardzo zadowolony z postawy całego zespołu.Zagraliśmy to co zakładaliśmy
sobie przed meczem.Dobra gra wszystkim formacji , no i kapitalna postawa Mielcarza ,który zasługuje na duży kufel piwa.
Martwi mnie nieco jeszcze , że nie wytrzymujemy kondycyjnie końcówek i możemy tak pogubić punkty.Ale i nad tym popracujemy.Dziekuje."

(Trener Śląska Wrocław) Orest Leńczyk:

"Szkoda porażki ,bo uważam , że mój zespół zasługiwał przynajmniej na jedno trafienie,no ale taki jest futbol.Nie jestem rozczarowany grą,
myśle , że w kolejnych meczach będziemy już tylko wygrywać.Gratuluję Widzewowi trzech punktów.Dziekuje."

Pomeczowe Statystyki :

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
Odp: Moja kariera Widzew Łódź By Megson19 !< 3 KOLEJKI ZA NAMI !Wygrana z WKS >
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 21, 2010, 22:23:38 »
dobra transfey szkoda remisu z Górnikiem ale dobrze że wygrałeś mecz z Śląskiem 

Offline Bujo

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 21, 2010, 22:37:29 »
Gratuluję wygranej ze Śląskiem, ładnie opisujesz mecze, ciekawie się je czyta ;).

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 21, 2010, 22:53:49 »
w końcu zwycięstwo :) minimalne ale zawsze coś :D

Offline megson19

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 21, 2010, 23:22:23 »
4 Kolejka za nami !
Pewne zwycięstwo Widzewa u siebie !

Spotkanie Widzewa z Cracovia odbyło się w asyscie bardzo dużych opadów deszczu.Miało to spory wpływ na gre.
Piłka to raz odskakiwała ,to zatrzymywała się w miejscu.Już w 3 min Piotr Tomasik oddał strzał z ok 30 metrów
i piłka o centymetry minęła lewy słupek bramki. 12 minuta to strzał Darvydasa Šernasa i pewna obrona Marcina
Cabaja
.W 23 min na strzał z 25 metrów zdecydował się Marcin Robak.Taki strzał w polskiej lidze to przysłowiowa
"jedna na milion".Piłka wylądowała w samym okienku bramki Cabaja , który stał jak wryty.Mamy 1-0.w 35 minucie
Daniel Pacheco po prostopadłym podaniu od Sernasa strzela na bramke - kolejna udana interwencja Cabaja.
Do przerwy 1-0.W drugiej części spotkania więcej było biegania za piłką niż z nią.W 56 minucie Marcin Robak
dośrodkowuje w pole karne i nabiegający na nią Pacheco strzałem głową nie daje najmniejszych szans gością.
w 84 min rezerwowy Dudzic strzela na bramke Mielcarza a ten bez kłopotów radzi sobie z tym uderzeniem.
88 min to strzał Ntibazonkiza i kolejna obrona Mielcarza.Widzew pokonuje ostatecznie Cracovie 2 - 0 i awansuje
na wysoką 4 pozycje w tabeli.

Po meczu powiedzieli :

"Bardzo cieszy mnie postawa moich zawodników.Pokazali tym razem , że potrafią skupić się w końcówkach i nie dopuścili do groźnych sytuacji
przeciwnika.Warunki trudne,więc ciężko tutaj mówić o grze z pierwszej piłki czy składnych akcjach.Cieszy jednak mnie wygrana 2-0 , kolejne
3 pkt na własnym terenie i awans na 4 miejsce w tabeli.Dziekuje."

(Trener Cracovii Kraków) Jurij Szatałow:

"To dopiero 2 mecz pod moją wodzą także ciężko mówić mi w czym tkwi nasz problem.Dziś Widzew nie dał nam wielu okazji do zdobycia bramki.
Grali mądrą , poukładaną piłke.Gratuluje im zwycięstwa .Dziękuje."

Pomeczowe Statystyki :

« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2010, 23:24:21 wysłana przez megson19 »

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
Odp: Widzew Łódź By Megson19 !< 4 KOLEJKI ZA NAMI > Kolejne Zwycięstwo u siebie !
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 21, 2010, 23:28:57 »
po czterech kolejkach zaraziłeś mnie ekstraklasą :D
spodobało się mi czytanie twojej kariery i proszę popisz choć sezon !

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Widzew Łódź By Megson19 !< 4 KOLEJKI ZA NAMI > Kolejne Zwycięstwo u siebie !
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 21, 2010, 23:28:57 »