1 kolejka Europa League
Zwycięstwo na początek!
Na początek rozgrywek Ligi Europejskiej trafił nam się wielki hit, jak na te rozgrywki. Juventus udał się na White Hart Lane na mecz z Tottenhamem. Nikt właściwie nie mógł określić się co do pewniejszego zwycięstwa którejś z drużyn, różnice u bukmacherów były niewielkie. Nikt nie wiedział jak może zakończyć się to spotkanie. Już w 8 minucie ładny strzał oddał Amauri, Gomez odbił piłkę, jednak ta trafiła na głowę Iaquinty który skierował futbolówkę do niemal pustej bramki. W 18 minucie świetny rajd Salihamidzicia, podaje do Iaquinty, ten mija jednego obrońce i uderza potężnie z 14 metrów. Gomez po raz drugi musiał wyciągać piłkę z siatki, uderzenie było bardzo mocne i bardzo precyzyjne. Tottenham poza sam na sam van der Vaarta dobrej sytuacji nie miał. Zresztą Holender nie zaliczył nawet celnego strzału w tej sytuacji. Dla Juve na start to bardzo dobry wynik, Tottenham musi teraz wygrać, żeby nie mieć problemów. W drugim meczu tej grupy Mallorca pokonała Koeln 2:1.
Bert van Marwijk - Jestem zadowolony z naszej dzisiejszej postawy. Świetna gra w defensywie która spowodowała że Tottenham oddał bodajże tylko 2 strzały, na dodatek żaden z nich nie był celny. W ataku dzisiaj błyszczał Iaquinta, cieszy to że mam do dyspozycji 3 bardzo wartościowych napastników. W przypadku właśnie kontuzji, jak np. teraz del Piero, zostaje mi dwóch świetnych snajperów. Wracając do meczu... Bardzo ważne zwycięstwo, na początek i wydaje się z najtrudniejszym rywalem. W następnej kolejce zmierzymy się z Mallorcą, mam nadzieję że uda nam się zdobyć kolejne trzy punkty.
Strzelcy:
8' Iaquinta
18' Iaquinta (Salihamidzić)