Copa Del Rey 1/16 finału
Real Madryt swoje zmagania z pucharem Hiszpanii rozpoczął od spotkania na własnym boisku z Teneryfą. Carlo Ancelotti dał wolne kilku zawodnikom z pierwszego składu i dał pograć tym którzy za wiele nie grają. Mecz rozpoczął się od ataków gospodarzy którzy próbowali jak najszybciej zdobyć bramkę ale skutecznie bronił bramkarz gości. O dziwo Teneryfa oddała pierwszy strzał w meczu w 40 minucie i zdobyła pieknego gola za sprawą Omara Ramosa. Po zmianie stron Real ruszył znowu na Teneryfe która skutecznie się broniła do 76 minuty kiedy to Kaka strzałem z pola karnego doprowadził do wyrównania. Wynik do końca nie uległ już zmianie i to Teneryfa jest w lepszej sytuacji przed rewanżem.
Carlo Ancelotti- Brak mi słów poprostu, nie wiem co powiedzieć po spotkaniu. Czułem się jakbym oglądał nie swoją drużynę. Chciałbym zapewnić kibiców Realu że jeżeli nie awansujemy do dalszej fazy rozgrywek to podam się do dymisjii. Z drugiej strony chcę dodać że Teneryfa to jest klub który my spokojnie powinniśmy ograć, z całym szacunkiem do rywala oczywiście.