Carlo Ancelotti nowym szkoleniowcem Realu Madryt!
Jak poinformowała oficjalna strona internetowa Realu Madryt Carlo Ancelotti został nowym szkoleniowcem Realu. Zastąpił na tym stanowisku Jose Mourinho który odszedł do Manchesteru United. Podpisał kontrakt na 3 lata.
Wywiad z nowym szkoleniowcem Królewskich:
Jak się pan czuję jako nowy szkoleniowiec Realu Madryt?
Carlo-Czuję się zaszczycony że Fiorentino Perez zaproponował mi tą posadę i że będę mógł pracować w tym wspaniałym klubie.
Co skłoniło pana do opuszczenia Chelsea?
Carlo-W Chelsea nie na wszystkie decyzje miałem wpływ, a trener kiedy nie ma władzy nad drużyną nie jest trenerem. Nie pozwolę sobie na to aby inne osoby ustalały mi skład lub coś w tym stylu.
Jak się panu od środka podoba w Realu Madryt? Miał pan okazję zwiedzić ośrodki i boiska treningowe?
Carlo-Niestety nie miałem jeszcze takiej przyjemności,ale już jutro zabieram się do pracy.
Co pan sądzi o tej drużynie którą zostawił panu Jose Mourinho? Zna pan któregoś z piłkarzy osobiście?
Carlo- Ta drużyna jest wspaniała pod każdym względem, nie udaję się wygrać mistrzostwa bo rywalizujemy z Barceloną która gra kapitalnie, ale postaramy się zakończyć ich dominację. A co do piłkarzy? Tak znam Kakę oczywiście, Ricardo jest genialnym piłkarzem i jeszcze pokaże wszystkim swoje umiejętności z Milanu.
Jak będzie grał pański Real?
Carlo-Mój Real będzie grał skuteczną piłkę, będziemy chcieli zadowolić wszystkich naszych kibiców na całym świecie. Jeszcze pokażemy gdzie jest miejsce Realu.
A jakie planuje pan wzmocnienia składu?
Carlo-Ja myślę że nie potrzebujemy żadnych wzmocnień,wszystkie pozycje są dobrze obsadzone.
Dziękuję za rozmowę i życzę powodzenia w nowej pracy.
Carlo-Również dziękuję.