Dział Ogólny > Archiwum Karier

FC Porto by MasterCreati | Znowu remis ! Zapowiada się trudny sezon !

<< < (11/55) > >>

Miszczu11:
szkoda porażki, tym bardziej że Porto w ostatnim meczu pokonało Benficę 5:0 :D

marcin1111151:
Mam pytanie czemu nie ma 1, 2 i 3 kolejki ??? A i szkoda poraszki

MasterCreati:
Wywiad z trenerem Dragões
Menadżer FC Porto, Michael Emenalo postanowił udzielić odpowiedzi na kilka pytań. Temat wypowiedzi na być na temat pozycji klubu w lidzę, szansach w Lidzę Europejskiej a także o porażce z Benficą w Pucharze Portugalii. Nie za braknie także tematu transferów.

Witam serdecznie w Porto, może na początek zapytam, jak się Panu podoba w Portugalii ?

- Bardzo pozytywnie, Porto to piękne miasto, z tego co wiem to drugie co do wielkości w Portugalii, jest tu wiele rzeczy wartych uwagi jednak najbardziej podoba mi się tu ten wielki stadion, Estádio do Dragão czyli Stadion Smoka. Jest w stanie pomieścić 50 948 osób i kiedy jest rozgrywany mecz to atmosfera na stadionie jest nie powtarzalna, na prawdę niesamowite wrażenie.

Coś na temat sytuacji w Lidzę Sagres, Sporting Lizbona faworytem ?

- Według mnie o tytuł walczą cztery zespoły tj. FC Porto, Benfica Lizbona, Sporting Braga i Sporting Lizbona jednak jednego faworyta po prostu nie ma, Sporting przegra i już jesteśmy liderem z kolei my przegramy i np. Benfica wskoczy na fotel Lidera więc określić jednego faworyta to dla człowieka jest nie możliwe, zajmujemy dobrą druga pozycję i tylko trzy punkty straty do Sportingu, jedyne co mnie martwi to przed nami jeszcze 6 spotkań z wyżej wymienionymi drużynami i to będą decydujące o tytule spotkania.

Co tam słychać w Lidzę Europejskiej ? Są szanse na końcowy sukces ?

- W tym roku w LE bierze udział wiele Gigantów Europejskich np. Liverpool, FC Villarreal, Manchester City i to oni będą faworytami jednak my po staramy się zrobić niespodziankę i zdobyć ten tytuł, motywuje mnie tym bardziej to, że José Mourinho w swoim pierwszym sezonie z Porto zdobył właśnie Puchar UEFA więc ja chce osiągnąć to samo i wygrać LE.

Benfica okazała się lepsza w Taça de Portugal, dlaczego mimo dobrej gry zły wynik ?

- To bardzo trudne pytanie, może mieliśmy pecha lub gorszy dzień a Benfica to bezlitośnie wykorzystała, ja wiem jedno, nie z lekceważyłem tego Pucharu i wystawiłem możliwie najmocniejszy skład a mimo wszytko musiałem patrzeć na przegrywające Porto.

Transfery, czy rozgląda się pan za jakimś zawodnikiem i czy zdradzi pan jego nazwisko ?

- W tej chwili nie mogę zdradzić konkretnych nazwisk. Owszem, rozglądam się po rynku transferoym, ale nic więcej na ten temat nie powiem. Pragniemy, aby nasze negocjacje toczyły się w ciszy i spokoju. Wszelkie wypowiedzi na łamach mediów dodają tylko niepotrzebnej presji tak więc powinniście rozumieć, dlaczego jestem dość tajemniczy w kwestii transferów. Jesteśmy na fali, Walczymy o trofea na Dwóch frontach i mamy w kadrze piłkarzy z najwyższej półki. Chcemy trzymać się razem i skupić się na wspólnych celach. Możemy to osiągnąć tylko i wyłącznie wtedy, gdy wszyscy zawodnicy skoncentrują się wyłącznie na grze swojej i całej drużyny. Możemy zdobyć w tym sezonie coś naprawdę wyjątkowego, ale musimy wszyscy zachować pełną koncentrację.

MasterCreati:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEMam pytanie czemu nie ma 1, 2 i 3 kolejki ??? A i szkoda poraszki

--- Koniec cytatu ---
po czytaj od początku to się dowiesz i po prostu wystarczy się domyślić....i piszę się porażki

Fala1902:
Fajny wywiadzik ;) miło się czytało nie za dużo pytań :D Trener mówi z głową.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej