Kolejne transfery!
John Pantsil w Sivassporze!
Jak donosi oficjalna strona Sivassporu, klub uzyskał porozumienie z londyńskim Fulham w sprawie kupna ghańskiego obrońcy, Johnego Pantsila. Ten 29-letni piłkarz został kupiony do Sivas za 931,900 €. Podpisał z zespołem 3-letni kontrakt.
- Bardzo cieszę się, że będę tu grał, nie chciałbym szukać ostatniego klubu w mojej karierze w moich rodzimych stronach.- mówi o transferze sam Pantsil.
To bardzo dobry obrońca, nie raz oglądając ligę angielską zadziwiał mnie swoją grą. Doszliśmy do porozumienia z Fulham i może teraz bronić drogi do bramki Sivassporu.- mówi o kupnie obrońcy Vilanova.
Filip Hološko zawodnikiem Sivassporu!
Kolejnym nabytkiem klubu z Sivas jest 26-letni czeski napastnik ostatnio występujący w Besiktasie. Jego transfer wynosił 550,700 €. Podpisał z naszym klubem 4-letni kontrakt.
- W Besiktasie ostatnimi czasy rzadko miałem szansę na grę stąd od razu zgodziłem się na transfer do Sivassporu. Postaram się pomóc temu klubowi jak najlepiej potrafię.- mówi o swoim transferze Hološko.
- To na prawdę bardzo dobry zawodnik, w Besiktasie tylko się marnował siedząc na ławce, ma w sobie wielki potencjał. Oby eksplodował w Sivas.- mówi o kupnie napastnika Vilanova.