Massimo Donati w Sivasspor!
Jak donosi strona internetowa Sivassporu do drużyny dołączy Massimo Donati! Zespół z Sivas dogadał się z A.S Bari w sprawie jego kupna. Mówi się, że transfer tego 29-letniego pomocnika wynosił 582,300 ! Podpisał z naszym klubem roczny kontrakt.
- Starzeję się już nie ubłagalnie, chciałbym przekazać swoje doświadczenie w Turcji, we Włoszech osiągnąłem już to co miałem osiągnąć. Karierę najprawdopodobniej zakończę właśnie w tym kraju.- Mówi sam Massimo Donati.
- Massimo to bardzo dobry zawodnik, na pewno przyda się w Sivas. Mam nadzieję, że pomoże nam w walce w lidze tureckiej.- mówi o transferze Vilanova.
Hayrettin wypożyczony do Trabzonsporu!
Dziś dowiedzieliśmy się, iż Sivasspor wypożyczył na rok 30-letniego pomocnika, Haberleriego Hayrettina do Trabzonsporu. Kwota wypożyczenia wyniosła 196,100 €!
- Jest mi okropnie trudno opuszczać po tylu latach Sivasspor, z drugiej jednak strony cieszę się, bo w Trabzonsporze będę miał więcej szans na grę.- wypowiada się na temat swojego transferu Hayrettin.
Hayrettin nie mieścił się nawet w osiemnastce meczowej, po prostu nie był tu potrzebny. Życzę mu powodzenia w Trabzonsporze. Nie są to oczywiście ostatnie transfery.- mówi o wypożyczeniu szkoleniowiec drużyny z Sivas.