Dział Ogólny > Archiwum Karier
Tottenham by Marcin14-Szok w meczu z Manchesterem-Komentujcie!
Marcin14:
Sprawiedliwy remis na White Hart Lane
1:1
Bramki:
28min Jenas(Lennon)
67min Samba
Skład obu drużyn
Mecz jak każdy Tottenhamu rozpoczął się groźnymi atakami Kogutów ale bramki nie było ale w 28min po podaniu Lennona d Jenasa padła bramka a strzałem zza pola karnego popisał się Jenas i było 1:0. Po tej bramce Blackburn odrazu rzucili się do ataku i by mało brakowało i by było 1:1 ale jeden z piłkarzy trafił w słupek. Przed przerwą zawodnicy Blackburn mogli znowu zremisować ale brakowało szczęścia gością ale ten strzał był niesamowity bo z ok 30m strzał oddał jeden z pomocników i Gomes sam był zaskoczony tym strzałem ale po słupku Gomes zachował się jak na takiego bramkarza przystało zachował się fenomenalnie i wybił w ostatniej chwili piłkę napastnikowi zresztą Gomes nas uratował od przegranej w tym meczu bo z 7strzałów celnym obronił 6 i to nie były takie strzały z 20m tylko sam na sam. Po przerwie nadal w ataku byli goście ale w bramce stał Gomes i tej bramki nie było ale niestety w 67min z rzutu rożnego i zamieszaniu w polu karnym strzał oddał Samba a Gomes zasłonięty nie obronił tej piłki i po tej bramce Samba podleciał do chorągiewki i zatańczył jak to na swoje nazwisko przypadało Sambę. Po tej bramce goście nadal atakowali ale nie strzelili bramki i wynik 1:1 i po tym meczu Tottenham spadł na 4miejsce ale już w następnej kolejce zmierzy się z Arsenalem a potem z Man City.
Statystyki po meczu
Bramka Jenasa
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Bramka Samby
Strzał Dunna
Następny mecz z Arsenlem jakie są wasze typy?
MasterCreati:
Lancashire - hrabstwo niemetropolitarne w północno-zachodniej Anglii...
Więc jakim cudem WHU jest w północno-zachodniej Anglii ? kiedy Londyn jest południowo-wschodniej części Anglii. ?
Grałeś z Blackburn..
Marcin14:
REJESTRACJA lub LOGOWANIELancashire - hrabstwo niemetropolitarne w północno-zachodniej Anglii...
Więc jakim cudem WHU jest w północno-zachodniej Anglii ? kiedy Londyn jest południowo-wschodniej części Anglii. ?
Grałeś z Blackburn..
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za podpowiedz już poprawiłem
MasterCreati:
Dzięki za podpowiedz już poprawiłem
--- Koniec cytatu ---
rozumiem Cię bo też się myliłem ale teraz po składach poznałem a jakoś Lancashire mi do WHU nie pasowało..hehe
Marcin14:
To nie był mecz tylko horror
2:3
Bramki:30min Lennon(Bent)35min Adebayor60min Adebayor65min Defoe90+min Lennon (Defoe)
Skład obu drużyn
Już w 2 minucie meczu mogło być 1:0 ale bardzo dobrze strzał Benta obronił Almunia ale do tego nie musiało dojść gdyby nie strata już na samym początku Fabregasa. Po tej akcji nadal zawodnicy atakowali z jednej i drugiej strony ale bohaterami obu drużyn byli bramkarze który bronili każdą piłkę nawet taką co by się wydawało że nie możliwe ale Almunia skapitulował w 30min kiedy to Bent dostał piłkę na skrzydle a potem podał do Lennona by do tego nie doszło gdyby nie fatalna komunkacja obrońców ale Lennon to świetnie wykorzystał i strzelił bramkę Almuni. Prowadzenie Kogutów nie twało długo bo zaledwie 5min a ładną akcję przeprowadził Adebayor który najpierw zwiódł obrońcę i oddał strzał ale świetnie obronił Gomes ale na kolegów nie mógł liczyć i Adebayor podbiegł do piłki i oddał kolejny strzał i tym razem Gomes nie zdążył obronić tego strzału i do przerwy wynik był 1:1. Zaledwie 6 min po przerwie czerwoną kartkę dostał Walcott który faulował na 16m na początku wydawało się że będzie karny ale sędzia pokazał na 16m ale Defoe oddał mocny strzał w bramkarza a potem wybili obrońcy. Po czerwonej kartce Arsenal nadal atakował i nawet grając w "10" strzelili bramkę i tym razem w roli głównej Adebayor i obrońcy którzy patrzyli jak Eduardo podaje do Adebayora a ten pokonuje bramkarza ale Koguty wiedząc że mają przewagę grali nadal ofensywnie i to się opłaciło bo zaledwie 5min przegrywali gdy doprowadzili do remisu a tym razem bramkę strzelił Defoe który dostał podanie od Odonkora ale pierwszy strzał zablokował obrońca ale Defoe szybko strzał i pokonał Almunię. Po tej bramce Arsenal więcej się bronił niż atakował ale w doliczonym czasie gry przeżyli prawdziwy horror bo mając już remis bardzo ładną dwójkową akcję przeprowadzili Defoe i Lennon i Lennon strzałem nad Almunią strzelił bramkę na 3:2 po tej bramce sędzia pozwolił jeszcze grać Arsenalowi ale Lennon faulem zatrzymał akcję ale dostał żółtą karkę. Po tym meczu Tottenham jest jeszcze najlepszą drużyną w Europie jeśli chodzi o przegrane mecze bo przez 15 kolejek nikt z Kogtami nie wygrał w 14 kolejce bez porażki był także Manchester United ale w 15 przegrał niespodziewanie z Blackburn aż 3:0 i jeszcze po jednej porażce mają Barcelona i Deportivo La Coruna
Statystyki po meczu
Bramka na 0:1
Bramka na 1:1
Bramka na 2:1
Bramka na 2:2
Bramka na 2:3
Nawigacja