Witajcie wszyscy. Pewnie zaraz bd pisać po co ta kariera jak zaraz wychodzi PES 13. A dlatego, że nudzi mi się w domu i czasami mógłbym dać jakiś mecz. Czemu Barcelona ? Jest to mój ulubiony klub a przecież ulubionym klubem piszę się najlepiej. Szczerze to mam wyjebane czy będziecie mi komentować czy nie, piszę do dla siebie by zabić czas.
Sezon 2012/2013 czas zacząćFC Barcelona:bramkarze: Victor Valdes, Jose Pinto
obrońcy: Dani Alves, Martin Montoya, Carles Puyol, Gerard Pique, Marc Bartra, Marc Muniesa, Neven Subotic, Marcel Schmelzer, Jordi Alba
pomocnicy: Sergio Busquets, Javier Mascherano, Javi Martinez, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Francesc Fabregas, Jonathan Dos Santos, Ibrahim Affelay, Thiago Alcantara, Sergi Roberto
napastnicy: Lionel Messi, David Villa, Alexis Sanchez, Isaac Cuenca, Gerard Deulofeu, Fernando Llorente
Sezon 2012/2013 rusza pełną parą. Drużyna Fc Barcelony pod okiem specjalisty Jurgena Kloppa pracuje w pełni nadziei na jlepsze jutro. Dwie sesje treningowe rano i wieczorem po dwie godziny biegają, podają i kopią ile mają sił w nogach by uszczęśliwić miliony a może nawet miliardy kibiców i zarobić parę euro centów na chleb na swojej rodziny. Postaram wam się przyswoić chodź w pewnym stopniu hierarchie jaka panuję w drużynie bordowo - granatowych. Bój o miejsce w bramce Blaugrany stoczą Victor Valdes i Jose Manuel Pinto. Tutaj chyba jednak nie można żądać wyrównanej walki. Stary już Pinto w tym momencie nie dosięga do pięt. Valdesowi. Obronę zaczniemy smutną informacją. Z powodu odnawiającego się guza wątroby Eric Abidal musiał zakończyć karierę piłkarską. Jednak nie opuścił Barcelony. Został on trenerem ds. szkolenia młodzieży we Francji. Omawiać obronę zaczniemy od lewej strony. Tutaj rozegra się chyba najbardziej wyrównana batalia o pierwszą jedenastkę. Marcel Schmelezer podstawowy obrońca poprzedniego sezonu i objawienie reprezentacji Hiszpanii Jordi Alba. Jednak sądzimy, że Jurgen postawi na bardziej doświadczonego na Hiszpański boiskach Jordiego Albe. Na prawej stronie króluje Dani Alves. Jego zmiennikiem będzie Martin Montoya. Przez wielu nazywanym hiszpańskim Alvesem. Na środku obrony dwa miejsca są zarezerwowane dla Carlesa Puyola i Gerarda Pique. Na ławce są Neven Subotic i Marc Muniesa. Jest jeszcze Marc Bartra jednak on jest chyba za bardzo brany pod uwagę. Wracając do Subotica i Muniesy. Z tej dwójki bliżej pierwszego składu jest Subotic. Zacznijmy omawiać formację której może nam pozazdrościć każda drużyna na świecie. Na meczach będą występować w formacjach z 3 zawodnikami albo 5. Dlaczego 5 ? Klopp pracuje nad tym żeby Barcelona potrafiła zagrać kapitalny mecz formacją 4-5-1. Koniec z formacjami wracamy do pomocy. Mamy 3 defensywny pomocników. Sergio Busquets, Javier Martinez i imiennik Mascherano. Tutaj także może być zaciekła wojna o miejsce w pierwszym składzie. Według nas w pierwszym składzie powinien występować Busquets który ma największe pojęcie na temat Barcelonskiej piłki. Na środku pola powinni siać zament. Xavi, Iniesta i Fabregas, dołóżmy do tego Dos Santosa. Każdy klub chciałby mieć taką pomoc. Załóżmy jeszcze, że gramy tym 4-5-1. Jurgen Klopp musiał by więc wystawić ofensywnego pomocnika. O tą pozycję walczą Affelay, Thiago i Sergi Roberto. Nie wypisałem tutaj Kagawy który został sprzedany za 12 mln € do Manchesteru United. Przechodzimy do ataku taj szanse do pokazania mają Deoufelu i Cuenca którzy zostali dołączeni do kadry A. Są to jednak zmiennicy Villi i Sancheza na skrzydle. Carol Tevez 3 najlepszy strzelec poprzedniego sezonu został sprzedany za 50 mln € do Szejków z Paryża. Środek pola należy do najlepszego piłkarza świata Lionela Messiego. Jego zmiennikiem jest Llorente jednak sądzę, że i taka pozycja mu pasuje.I nadeszła ta smutna chwila. Trzeba zakończyć przedstawienie kadry i zając się tym co wszyscy kochają czyli meczami. Widzimy się na pierwszym meczu Barca TV: Witamy witamy. Dzisiaj naszym gościem jest trenerem pierwszego zespołu FC Barcelony Jurgenn Klopp. Panie trenerze jakie oczekiwania na przyszły sezon ?
Jurgen Klopp:Dobry. Liczę, że obronimy mistrzostwo i puchar Hiszpanii nie będę ukrywał jedynymi rywalami będzie nasz odwieczny rywal Real Madryt. Mam nadzieje, że odbijemy Interowi Ligę Mistrzów i zdobędziemy tryplet.
Barca TV: Co pan sądzi o kadrze na przyszły sezon czy skład jest już uzupełniony w stu procentach czy ma trener jeszcze kogoś na oku ?
Jurgen Klopp: Mam na oku jeszcze jednego piłkarza nie chce zdradzać imienia ponieważ za duży burdel zrobi się w mediach. Po za tym sądzę, że skład mamy idealny i przygotowany na nowy sezon.
Barca TV: Co ze sparingami przed sezonem ? Odbędą się jakieś czy będzie chiał pan sprawdzić umiejętności zawodników tylko na treningach ?
Jurgen Klopp: Rozegramy jeden sparing na swoim stadionie z Spartą Praga. Mam nadzieje, że jeden sparing wystarczy postaram się wystawić najmocniejszą jedenastkę by dowiedzieć się czy to właśnie oni zasługują na to miejsce.
Barca TV: A co z pierwszym meczem w Primiera ? Z kim i gdzie pańska drużyna zagra ?
Jurgen Klopp: Zagramy z Deportivo La Coruna na Estadio Municipal de Riazor. Liczymy, że nasi kibice pojadą razem z nami i będą ich wspierać a moja drużyna na pewno im się odwdzięczy.
Barca TV: Dobrze jeszcze jedno moje pytanie. Co z formacją. Słyszeliśmy, że chce pan zagrać 4-5-1 nie które mecze to prawda ?
Jurgen Klopp: Tak to prawda. Liczę, że ta formacja sprawdzi się dlatego, że mamy kapitalnych rozgrywających i dlatego sądzę, że ta formacja się sprawdzi.
Barca TV: Ok to już wszystkie moje pytania. Do zobaczenia i powodzenia w nadchodzącym sezonie.
Jurgen Klopp: Dzięki wielkie