Gra: Pro Evolution Soccer 2011
Poziom trudności: Mistrz (Top Player)
Patch: PESEdit.com Patch 1.5 / 1.6 / 1.7
Czas połowy:10min
Liga: Premier League
Drużyna: Everton F.C.
Informacje o klubie Everton F.C.Pełna nazwa: Everton Football Club
Przydomki: The Toffees, The Blues, The Peoples Club, The School of ScienceDebiut w najwyższej lidze: 1888
Liga: Premier League
Stadion: Goodison Park, Liverpool
Prezes: Bill Kenwright
Trener: David Moyes
David Moyes zostaje!
Jak podaje hiszpańska prasa, dotychczasowy szkoleniowiec, David Moyes nadal zostaje w klubie. Dziś o godzinie 13:00 było już wszystko jasne. Szkot przedłużył kontrakt do 2013r, po czym udał się na spotkanie z kibicami. Władze z Liverpoolu przyznały, że zeszły sezon nie był zły dla Davida Moyesa, dlatego też chciały przedłużyć z nim kontakt. Jak mówi Szkot będzie chciał zrobić wiele transferów, szczególnie przypatrywał się będzie młodym piłkarzom, bo to na nich opiera się przyszłość tego klubu. Mamy nadzieję, że Szkot wypromuje młodych piłkarzy na gwiazdy angielskiej, a może nawet światowej piłki nożnej. Sam trener cieszy się z przedłużenia kontraktu, bo to właśnie z Evertonem chce zwyciężać i podbijać Anglię.Redakcja: Witam! Co skłoniło Pana do przedłużenia kontraktu?
David Moyes: Poprzedni kontrakt wygasł. Co prawda, myślałem przez chwilę o zmianie klubu, jednakże współpraca z zawodnikami Evertonu układa się wspaniale.
Redakcja: Czy ma Pan już postawione jakieś cele na najbliższy sezon? Może jakieś transfery?
David Moyes: Ależ oczywiście. Pierwszy cel to awansować co najmniej do Ligi Europejskiej, a jeśli chodzi o transfery, to stawiam na młodych, utalentowanych zawodników.
Redakcja: A jak czuje się Pan w Anglii?
David Moyes: Anglia to piękny kraj. tutaj grałem w piłkę w większości swojej kariery. Myślę, że już nie będę musiał się stąd przenosić.
Redakcja: Myśli Pan, że Everton stać na mistrzostwo Premier League?
David Moses: Ależ oczywiście, to jest piłka nożna, tutaj wszystko jest możliwe. Będę robił wszystko aby Everton znalazł się na czele Premier League.
Redakcja: Z mojej strony to wszystko, dziękuję za chwilę poświęconego czasu.
David Moyes: Ja również dziękuję.
Kadra na sezon 2010/2011
Bramkarze:
1. Ján Mucha
24. Tim Howard
Obrońcy:
2. Tony Hibbert
3. Leighton Baines
5. John Heitinga
6. Phil Jagielka
15. Sylvain Distin
34. Shane Duffy