Dział Ogólny > Archiwum Karier
*UEFA Euro 2012 Poland- Ukraine by jaro9* Finał!! Niespodziewany wynik!!
Jaro9:
Dogrywka rozstrzygnęła pierwszy ćwierćfinał
Niezwykle ciekawie zapowiadał się pierwszy z ćwierćfinałów Euro 2012. W Wrocławiu Niemcy podejmowali Holandię. Pierwszą połowę zdominowali Niemcy. W 25 minucie Klose wykorzystał podanie Ozila i pięknym uderzeniem umieścił piłkę w siatce bramki Stekelenburga. W kolejnych minutach mogło być 2,3-0 ale szczęście było przy piłkarzach "Oranje". W drugiej połowie Holandia musiała zaatakować. I to zrobiła. W efekcie czego w 55 minucie było 1-1. Kolejny raz Dirk Kuyt potwierdził że jest wielkim walczakiem. Na skrzydle odebrał piłkę Podolskiemu, dośrodkował w pole karne a tam najwyżej wyskoczył Klaas Jan Huntelaar. Ładny gol z główki. Do końca nic się nie zmieniło i potrzebna była dogrywka. W tej minimalnie lepsi okazali się Niemcy. W 101 minucie Ozil strzelił swojego drugiego gola na tym Euro i dał awans swojej ekipie do półfinału Mistrzostw Europy.
2 : 1
25' Miroslav Klose 55' K.J Huntelaar
101' Mesut Ozil
Galeria meczowa z bramkami i nie tylko:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Kolejny mecz:
Turcja : Słowenia
---------------------------------
Dzięki panowie za wszystkie komentarze jak do tej pory ;)
Giggs11:
No, narazie 1 mecz trafiłem :). Niemcy eliminują Wice-mistrza świata :). Coś czuję że Słowenia wygra ten mecz pewnie i Ljubljankić dobisze do swojego 4-bramkowego dorobku kilka bramek :)
Przemek112:
Myślę,że tak jak zawsze Niemcy zajdą daleko w Mistrzostwach. :) Turcy przejadą się po Słowenii :)
Jaro9:
Marzenia Słoweńców się spełniają
Równie dobrze jak szlagier Niemców z Holandii zapowiadał się mecz w Warszawie pomiędzy niepokonaną jak do te pory Słowenią a Turcją która w fazie grupowej poradziła sobie z Polakami i Anglikami. Mecz w pierwszej połowie był bardzo wyrównany. W 30 minucie najlepszą okazję zmarnowali Słoweńcy. Strzał Roberta Korena trafił w słupek. Odpowiedź Turcji i strzał głową Sabriego Sarioglu który obronił Samir Handanović. Do przerwy bez goli. W drugiej połowie aktywniejsi byli Słoweńcy. W 65 minucie strzał Korena...słupek! Gracz Hull City nie miał w tym dniu szczęścia. Jednak udało się w 78 minucie. Nie Korenowi, lecz Birsie. Pomocnik otrzymał dobre podanie od Miso Brecko i z zimną krwią wykorzystał okazję jaka mu się przytrafiła. Turcy w końcówce mieli okazje ale nie potrafili jej wykorzystać. A więc Niemcy poznali rywala w półfinale. Zagrają z Słowenią która nie straciła jeszcze nawet gola !
0 : 1
78' Valter Birsa
Zobacz zwycięską bramkę Valtera Birsy z komentarzem Szpakowskiego & Lubańskiego
Galeria meczowa z bramkami i nie tylko:
Kolejny mecz:
Francja : Czechy
Pikachu:
Ehh myślałem, że przejdzie Holandia :( A co do Słowenii to się nie pomyliłem :D Teraz awans Francuzów po łatwym meczu 2-0 :)
Nawigacja
[#] Następna strona