Autor Wątek: St.Pauli Pesleague.pl  (Przeczytany 62461 razy)

Offline Piwosz

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 26.08.2010r.
Odp: St.Pauli Pesleague.pl - Przygotowania do sezonu
« Odpowiedź #80 dnia: Kwiecień 22, 2011, 17:36:50 »
Witajcie! nazywam się Raffo Volfie i pochodzę z południowej części San Marino, ale mam polskie korzenia. Kariere rozpoczynałem jako junior w Krakowskiej Cracovii. W wieku 14 lat wyjechałem do włoch gdzie zacząłem trenować stale z 2. drużyną Napoli. Niestety w kwestii dyscyplinarnej zostałem wydalony w roku 1999. W tym samym roku wybrałem się do małego miasteczka Leffe gdzie w skutek połączenia dwóch klubów powstało U.C. AlbinoLeffe, grałem tam do 2003 roku jako kapitan. Razem z klubem awansowaliśmy do Serie B. W 2003 roku doznałem kontuzji i po niej zostałem wypożyczony do Polisportiva Alghero występującej wtedy w amatorskiej lidze Eccellenza. Skończyliśmy sezon na 1msc bez porażki, zaledwie dwa remisy. Ja osobiście zdobyłem 21 goli i zostałem sklasyfikowany na 10 pozycji w rankingu strzelców. Pierwszy był mój dobry kolega, który wcześniej grał w Bayernie Monachium. W 2005 roku stwierdziłem, że wole mieć łatwo i przeszedłem do SP Tre Fiori najlepszej drużyny w San Marino. 3 krotnie byłem wybierany najlepszym piłkarzem tamtej ligi, w grudniu 2007 dostałem obywatelstwo i występuję w Reprezentacji. 21.04.2011 przeszedłem do was za sume 34 000 $.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #81 dnia: Kwiecień 22, 2011, 18:21:13 »
Witam wszystkich członków klubu. Jestem Mojsesh i mam 26 lat. Pochodzę z Torunia, gdzie kibicuje mojej drużynie Elanie Toruń. Moim najukochańszym klubem jest Real Madryt. Mam również żonę, która jest dziennikarką sportową jak i dwójkę dzieci w wieku 2 i 4 lata. W piłkę zacząłem grać w wieku 12 lat w Elanie Toruń. Po kilku latach trenowania przenieśli mnie to drużyny seniorskiej, gdzie grałem do 22 roku życia. Mój talent docenili Scouci z Lecha Poznań i szybko mnie ściągnęli do siebie. Po kilku udanych sezonach w Lechu dostałem propozycję gry w St. Pauli z której jak najbardziej skorzystałem. Mam nadzieję, że w nowy klubie będę grał pierwszoplanowe role jak i będę miał dobre relacje z kolegami z drużyny jak i samym trenerem, który okazał się bardzo miłym człowiekiem.

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 19.04.2009r.
« Odpowiedź #82 dnia: Kwiecień 22, 2011, 18:36:47 »
Bakuś nie masz dawać z siebie wszystkiego. Na treningach chcę 120% a na meczach masz dawać 2 razy więcej niż potrafisz.

Oj Giggs, Giggs. Ty i Ewa Farna? To chyba był twój sen (śmiech). Ogólnie to nie znam typiary. Przeczytałem na Wikipedii, że ta małolata śpiewa. Zastanawiam się dlaczego masz ksywkę Polski Giggs skoro grasz jako defensywny pomocnik, a Ryan jest bocznym pomocnikiem.

Miszczu. Jeśli porównania do Roberto Carlosa są słuszne, to możesz byc podporą naszej defensywy jak i ofensywy.

Kisiel. Grałeś w Katarskiej lidze. Tu w Niemczech jest co innego. Coś czuję, że możesz być pierwszym do odstrzału (śmiech). No chyba, że nie masz żadnych przyzwyczajeń z życia w Katarze. Tam jest taka zje**na kultura, że **uj. Więc lepiej zachowuj się normalnie.

W końcu Przemek. Chyba jedyny zawodnik, który nie pochodzi z Polski. Co prawda jesteś polakiem, ale nie całym sobą. Nie chciałbym prowadzić zespołu gdzie grają sami Polacy. Dlaczego nie trafi tutaj jakiś Brazylijczyk z nieziemską techniką. No dlaczego.

RedDevil. Grałeś w Man Utd? Pewnie byłeś za słaby i dlatego tutaj trafiłeś (śmiech). Widziałem taką panienkę z którą przyjeżdżałeś na trening. Ona była nieco starsza od ciebie. Tak koło trzydzeistki. Kto to był? Bo zapewne nie twoja dziewczyna. Nie chodziłbyś z tak starą panienką. Może umówisz mnie z nią?

W końcu pierwszy gracz z zagranicy. Już Cię lubię. Chyba staniesz się moim ulubieńcem w zespole. Ciągle Polacy i Polacy. Całe szczęście, że jesteś ty. Będziesz moim pupilkiem. Przyszedłeś 21.04.2011? przecież mamy lipiec 2010. Chyba data pomyliła ci się (śmiech). Zapewne chodziło o 2010 rok nie?

Ku**a. Kolejny Polak. Czemu Prezes ściągnął tutaj samych polaków? Na szczęście mój kontrakt kończy się po sezonie. Jeśli wciąż będą sami Polacy to ja odchodzę. Jakbym chciał polaków to trenowałbym reprezentację Polski, albo jakiś klub Ekstraklasy, lub I Ligi. Witamy w St.Pauli, a teraz zjeżdżaj już z tąd Mojsesh.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2011, 18:39:26 wysłana przez seba_maliszewski »

Offline Piwosz

• Amator
  • *
  • Na forum od: 26.08.2010r.
« Odpowiedź #83 dnia: Kwiecień 22, 2011, 18:58:00 »
No faktycznie przejęzyczyłem się;] Oczywiście to było w roku 2010 ;] Jednak pod wodzą starego trenera zbytnio nie grałem, ale mam nadzieje że teraz będzie inaczej.

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 26.11.2009r.
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
  • Gram w: PES 06, FIFA 2001, FIFA08
« Odpowiedź #84 dnia: Kwiecień 22, 2011, 18:58:09 »
Siemka. Nazywam się Kamil i pochodzę z Chorzowa. W wieku 6 lat poszedłem na Wielkie DeRby Śląska (Ruch - Górnik) i piłka spodobała mi się tak, że zapisałem się do szkółki Ruchu, a że ma Chorzów Batory miałem bliziutko, to po dwóch miesiącach chodziłem sam. Od zawsze chciałem być bramkarzem. W Wieku 15 lat zadebiutowałem w Młodej Ekstraklasie i od razu przebiłem się do składu. Dzieki mnie zdobyliśmy mistrzostwo Młodej Ekstraklasy, bo obroniłem kilka karnych i strzeliłem kilka rzutów wolnych. W ogóle wolne były moją mocną stroną. Często trenowałem je po treningach, bo moimi idolami byli m.in. Jose Louis Chillavert, Rogerio Ceni, Santiago Canizares i Jerzy Dudek. W wieku lat 17 zadebiutowałem w pierwszym zespole Ruchu, ale nie zagrałem dużo, z powodu tego, że złapałem kilka kontuzji. Natomiast sezon później byłem jednym z bohaterów sezonu, gdzie Ruch zajął 3 miejsce w Lidze. Zaowocowało to powołaniami do reprezentacji, ale niestety byłem tam od podawania ręczników. Z propozycji gry w Sankt Pauli skorzystałem, bo była to jedyna oferta za granicy jaką dostałem. Jestem związany wiecznym kontraktem z Ruchem, więc jeżeli przygoda w St. Pauli okaże się klapą, wrócę na Śląsk. ;)

Giggs11

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Kwiecień 22, 2011, 18:59:08 »
Naprawdę! Spotkamy się z Ewa Farną! Czy to przypadek że poleciała ze mną do Niemiec? Być może dlatego mówią na mnie Polski Giggs, bo to mój ulubiony piłkarz.

Offline Lavezzi #22

• Amator
  • *
  • Na forum od: 18.01.2011r.
« Odpowiedź #86 dnia: Kwiecień 22, 2011, 19:33:08 »
Witam. Nazywam się Adriano. Urodziłem się w Brazylii w Rio De Janeiro, lecz w 2 roku mojego życia, poleciałem z rodziną do Polski. Mam 24 lata. Swoją karierę zaczynałem na podwórku, potem był Hetman Białystok, w którym grałem do 19 roku życia. Zaliczyłem w IV lidze 20-ileś udanych spotkań oraz strzeliłem 7 bramek. 1 głową , 6 z dystansu. Po grze w Hetmanie przyszedł czas na zmianę barw klubowych, zainteresowała się mną CSKA Moskwa, byłem w "siódmym niebie". <śmiech> Grając w CSKA, nie zaliczyłem dużo spotkań , 13 meczów przez cały sezon... Ale za to ustrzeliłem 5 bramek, lecz trener na mnie nie stawiał. Po sezonie , w wieku 20 lat, dostałem ofertę od S.S.C Napoli, wtedy jeszcze była w Serie B, bez wahania podjąłem wyzwania i przyjąłem ofertę! W II lidze włoskiej grało mi się naprawdę wyśmienicie! Porównywano mnie tam do Dani'ego Alvesa, Roberto Carlosa czy Maicon'a, dobre strzały z dystansu,ofensywna gra w obronie! 29 spotkań i 13 bramek na pozycji prawego obrońcy! To był mój rekord dotyczący bramek!  W Napoli spędziłem 2 lata, następne 2 przeminęło w Valencii(51 spotkań,19 goli,przez 2 sezony). Teraz przeniosłem się, tu do Bundesligi, do St.Pauli, klubu z wyśmienitą historią! Chcę tu zawojować na dłużej i pomóc wywalczyć korzystną pozycję w Niemczech! W poprzednich klubach dawałem z siebie 130%, teraz tu w Bundeslidze dam z siebie 150%,aby być podporą obrony jak i ataku!  
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2011, 20:23:43 wysłana przez Adrian #8 »

Offline sebav18

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 24.10.2010r.
« Odpowiedź #87 dnia: Kwiecień 22, 2011, 20:06:00 »
Witam nazywam się Sebastian Ołdak , mam 17 lat. Urodziłem się w Polsce w Wołominie 20 km od Warszawy . Gdy miałem 6 lat mama zapisała mnie do Hurganu Wołomin . Dobre kilka lat pracy i zwróciłem uwagę kilku Polskich klubów . W wieku 13 lat podpisałem kontrakt z Lechem Poznań grałem w Młodej Ekstraklasie , pierwszy sezon był świetny pierwsze miejsce w lidze , a ja zostałem królem strzelców , strzeliłem 14 goli.
Po sezonie zacząłem grać w pierwszej drużynie nawet dobrze mi szło . Później sporo skautów było na meczach w których grałem i w końcu dostałem się do St. Pauli .
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2011, 20:10:03 wysłana przez sebav18 »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #88 dnia: Kwiecień 22, 2011, 20:30:19 »
Spoko trenerze, nie ma problemu. Zapoznam cię z moją kuzynką, ma na imię Klaudia, jak coś jest wolna i ma wschodni typ urody. Może i byłem za słaby, ale zobaczymy jaki okaże się tutaj.

Offline Remi96Arka

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 21.11.2010r.
« Odpowiedź #89 dnia: Kwiecień 22, 2011, 20:34:19 »
Szkoda ze nie zdazylem :( Zapraszam do siebie.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE Koment za Koment!!!

Offline BorussiaFan

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.04.2011r.
« Odpowiedź #90 dnia: Kwiecień 22, 2011, 21:04:43 »
Witam Was wszystkich bardzo gorąco. Nazywam się Diego i mam 25 lat. Pochodzę z Brazylii. Na początku opowiem Wam o mojej przygodzie w innych ligach. Zaczynałem jako mały chłopiec w podwórkowych ligach. Z wiekiem czasu pomyślałem sobie, iż trzeba pójść krok dalej. Zainteresowanie moją osobą było dość spore. Wybrałem II ligę Brazylijską i klub Victoria Salvador. Tam osiągnąłem wielki sukces, bo wraz z drużyną awansowaliśmy do I ligi Brazylijskiej. Po 3 latach gry w tym klubie zainteresował się mną Zenit St.Petersburg. Tam byłem tylko zmiennikiem i sporadycznie wchodziłem z ławki rezerwowych. Kiedy miałem już dość siedzenia na ławce, przeniosłem się właśnie do St.Pauli. Poznałem już kilku kolegów i drużna wydaj się bardzo przyjazna. Już nie mogę doczekać się pierwszego zgrupowania i obiecuje dawać na treningach 150%.

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #91 dnia: Kwiecień 22, 2011, 21:43:56 »
Rudek. Nie chciałbym, żeby przygoda z St.Pauli trwała zbyt krótko. Chciałbym, żebyś po kilku latach wyrósł na wielką gwiazdę. Powodzenia.

Adriano. Znów przypadek zagranicznego zawodnika lecącego do Polski. Co wy w niej widzicie? Gdybym nie był Polakiem nigdy bym tu nie zawitał. Całe szczęście, że ostatnie 12 lat spędziłem w Niemczech. U nas nie będziesz raczej podporą ataku, ale obrony jak najbardziej. Nie stawiam na skrzydłowych obrońców. W mojej taktyce nie wychodzą oni zbytnio poza własną połowę.

Kolejny przypadek polaka, który grał w jednym z najlepszych Polskich klubów. Dość dziwna sytuacja, że aż tylu was trafiło tu do Niemiec. Życzę tobie powodzenia.

RedDevil. Czekam na spotkanie z nią. Poproś ją żeby wpadła jutro z tobą do Vlet Restaurant. To jest około 5 km od Hotelu Louis C.Jacob. Wpadnijcie tam na godzinę 20:30 dobrze? Jeszcze jedno. Pokaż mi zdjęcie swojej kuzynki, bo widziałem ją tylko z daleka.

Diego. Brazylijczyk z krwi i kości. Tego mi brakowało. Musimy kiedyś wybrać się na browarka. U mnie dostaniesz więcej szans niż w Rosji. Oczywiście liczę, że będziesz jednym z lepszych zawodników, aby nie brylowali sami Polacy (śmiech).
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2011, 21:47:21 wysłana przez seba_maliszewski »

Offline Lavezzi #22

• Amator
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: Kwiecień 22, 2011, 21:47:53 »
Rozumiem, taktyka to taktyka, lecz do rożnych z przyjemnością wyjdę na główkę z 189 cm wzrostu lub po prostu wbiec na dobitkę i dać radość kibicom! Cieszę się również z powodu, że bardziej mnie trener będzie stawiał w defensywę, niż w ofensywę, gdyż w defensywie czuję się najlepiej pomimo moich atutów ze strony ofensywy.            Ja w Polsce nie widzę niczego... Szczerze mówiąc karierę chciałbym zacząć w Brazylii, na pewno miał bym lepszą technikę i wgl, lecz to wszystko potoczyło się tak a nie inaczej z powodu zachcianek rodziców. <śmiech>
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2011, 21:50:30 wysłana przez Adrian #8 »

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #93 dnia: Kwiecień 22, 2011, 21:51:36 »
Wyjazd na obóz

Panowie. Jutro o 11 oraz 17 odbędą się treningi. W niedzielę macie wolne, a w poniedziałek punkt 10 jesteście spakowani i gotowi na lotnisku w Hamburgu. Spotykamy się przed wejściem do bramy 7. Lot jest o 11.30. Pamiętajcie o paszportach.

PS. Niech każdy zawodnik wyśle mi swoje gg na PW. Czasem przydadzą się rozmowy z wami na gadu.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2011, 21:53:08 wysłana przez seba_maliszewski »

Offline Lavezzi #22

• Amator
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: Kwiecień 22, 2011, 21:54:51 »
Trenerze , mam nadzieję, że można wziąć osobę towarzyszącą. <śmiech> Nie chcę tam jechać bez swojej ukochanej Sandry! Brazylijski paszport to chyba nie będzie jakieś zaskoczenie w Niemczech. <śmiech>

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Autor wątku
« Odpowiedź #95 dnia: Kwiecień 22, 2011, 22:02:34 »
Mi to nie przeszkadza. Każdy może lecieć. Oczywiście w hotelu przebywają tylko piłkarze, a ze swoimi bliskimi których zabierzecie możecie się spotykać w wolnym czasie, Czyli 3-4 godziny dziennie. Aha. Najważniejsza rzecz. Klub sponsoruje tylko wyjazd i pobyt zawodników, ale to chyba nie przeszkadza. No i jeszcze jedno. Jak już zabierasz ukochaną to lepiej pilnuj się bo nie chce, żeby wścibskie media pokazywały was w telewizji jak się obściskujecie czy coś, a nie trenujecie. Potem wyjdzie tak, że powiedzą iż macie tyle wolnego czasu, a zero przygotowań. Prezes by mnie zabił za to.

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 26.11.2009r.
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
  • Gram w: PES 06, FIFA 2001, FIFA08
« Odpowiedź #96 dnia: Kwiecień 22, 2011, 22:04:12 »
Dobrze trenerze ;) Tylko pogadam z ziomkiem na skype, bo dawno się nie widzieliśmy i już znikam spać ;) xD

Offline Lavezzi #22

• Amator
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: Kwiecień 22, 2011, 22:10:47 »
Ahhh, to miło! O szum w mediach niech trener się nie przejmuję! Od pokazywania się z ukochaną są rozdania nagród FIFA czy wakacje po sezonie. A problemu z płatnością za jej bilet nie będzie, w Rosji, Włoszech i Hiszpanii się trochę zarobiło! <śmiech> Muszę się jutro po treningu obeznać z całym miastem i znaleźć jakieś mieszkanie, bo hotel to nie dla mnie. <śmiech> Jutro na treningu postaram się być godzinę wcześniej, aby się rozgrzać i obejrzeć nasz piękny stadion!

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
« Odpowiedź #98 dnia: Kwiecień 22, 2011, 22:13:43 »
Cześć wszyscy, nazywam się Xix. Pochodzę z Hiszpanii, zacząłem grać w juniorach Barcelony wiele razy Pep Guardiola mówił, że mogę być kimś takim jak Maradona lub Messi, ale w jednym z meczy ligowych dostałem ciężkiej kontuzji kolana, wróciłem do gry dopiero po dwóch latach i wtedy nadal grałem w pierwszym składzie ale już Guardiola nie interesował się mną tak jak przed dwoma latami. W wieku 24 lat dostałem propozycje od St. Pauli i bardzo się ucieszyłem na prezentacji zespołu dostałem mój ulubiony numer pewnie dlatego, że moi idole - Messi i Maradona grali też z tym numerem na plecach.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #99 dnia: Kwiecień 22, 2011, 22:41:36 »
Już trenerze wysyłam ci zdjęcie. O to ona, Klaudia lat 26.

będzie na pewno, już wszystko jest załatwione. ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #99 dnia: Kwiecień 22, 2011, 22:41:36 »