Dziękuję Wam bardzo serdecznie, za to, że komentujecie moją karierę.Nawet te 3wpisy pomiędzy kolejną 'notką' wiele dla mnie znaczą :).Marcin, racja, z wielką chęcią skorzystam z tych 'skulkowanych' ;)
4.Kolejka - BundesligaFC Sankt Pauli Hannover 96 vs.
Oczekiwania fan-klubu Sankt Pauli: "Hannover...ostatnie miejsce w tabeli... rozumie się to samo przez się!"
Oczekiwania fan-klubu Hannover 96: "To nie jest nasz sezon! Okupujemy sam dół tabeli, w tym meczu liczymy na przełamanie - zwycięstwo."
Składy:
1minuta, no to zaczynajmy! Ze środka
Ebbers i
Naki. |
12minuta, gospodarze kontrolują mecz, przeważają na połowie rywali. |
13minuta, pierwsza groźniejsza akcja.Asamoah urwał się obrońcom, następnie uderzył, ale czujny bramkarz sparował piłkę na bok. |
15minuta, kontra zespołu przyjezdnych! Carlitos uderza na bramkę! Bellaid jednak blokuje wślizgiem.Będziemy mieli rzut rożny! |
17minuta, tym razem to Piraci ruszają z kontratakiem.Bruns posyła długą piłkę do Ebbersa, napastnik strzela!Zablokowany przez Sofiana, korner. | 17minuta, bardzo dobry mecz! Akcja za akcję, korner za korner. |
17minuta, Oczipka dośrodkowuje z narożnika, Ebbers uderza główką! Piłka wybita z linii bramkowej! Znów Sofian ratuje zespół przed utratą gola. |
23minuta, błąd bramkarza gości! Naki wślizgiem odbiera mu piłkę, pusta bramka!! Ale... sędzia dopatrzył się przewinienia, wślizg był niesamowicie ryzykowny, ale według mnie faulu nie było... |
28minuta, widoczny brak Uludaga, Bruns zupełnie nie radzi sobie w jego roli.Co ciekawe, to Oczipka pracuje za dwóch! Na lewej obronie jest nie do przejścia, a na lewym skrzydle nie do zatrzymania! |
30minuta, dobre podanie na dobiego do Carlitosa, obrońcy wymanewrowani! No, no, Rotenbach pokazał swoją szybkość, dogonił zawodnika Hannoveru i odebrał piłkę. |
33minuta, strzał Asamoah'a, ale zablokowany. |
37minuta, wreszcie Bruns ruszył w solowy rajd! Co z tego będzie? Tylko rzut z autu... |
42minuta, Oczipka miękko wrzuca w pole karne, główkuje Asamoah! Słupek!!! |
44minuta, Bruns podaje do Nakiego, Turek uderza! Znowuż słupek!!! |
45minuta, po raz kolejny Bruns (widać, że wziął się do roboty) w akcji.Wysuwa piłkę Geraldowi! Strzał! Fantastyczna parada Fromlowitza, będzie korner w ostatniej minucie I połowy! |
45minuta, potężny wolej Rotenbacha! Broni golkiper, znakomicie!!45minuta, koniec I części spotkania, Sankt Pauli oddało 7strzałów z czego 3celne / Hannover tylko jeden strzał, ale za to celny.Posiadanie piłki - 59% do 41% na korzyść Piratów.
45minuta, zmiana w zespole gospodarzy.Schodzi Rotenbach, wchodzi Volz. |
48minuta, indywidualna akcja Schlutza, przedarł się przez obronę, strzela z 18metrów!! ...ale o tyle samo pudłuje... |
56minuta, wrzutka Cherundolo, Ya Konan uderza główką! Genialna interwencja Kesslera! Hannover musi się zadowolić jedynie rzutem rożnym. |
58minuta, Naki skoszony przez Andreasena niczym trawa przez kosiarkę.Bez reakcji arbitra! Nie chcę teraz widzieć Mikhaila, oj nie chcę... |
68minuta, Naki strzela! Tylko rzut rożny. |
Półwysokie dośrodkowanie na 20metr, idealny wolej Bellaida! Broni Fromlowitz, dzisiaj kapitalny dzień ma ten bramkarz! Chociaż, piłka raczej nie zmierzała w światło bramki... |
86minuta, Naki do Ebbersa na dobieg, napastnik potężnie uderza po długim słupku! O mój Boże, golkiper Hannoveru obronił tą piłkę! Jak on to zrobił!? W jaki sposób nie połamał sobie przy tym rąk!? Zamiast gola, mamy korner. |
87minuta, złe dośrodkowanie, będzie aut bramkarski. |
90minuta, koniec meczu!! Remis 0:0.Posiadanie piłki - 51% do 49%, dalej na korzyść Piratów.Sankt Pauli oddało w sumie 10strzałów, z czego 4celne [???!!!] / Hannover natomiast 4strzały z czego 2celne.
Legenda:
Kolor brązowy - Sankt Pauli
Kolor niebieski - Hannover
Kolor zielony - Zmiany
Kolor czarny - Wolne 'kwiestie' komentatora.FC Sankt Pauli 0-0 Hannover 96