4. runda eliminacji
Udinese zagra w Lidze Mistrzów!
0:2 Stuttgart Udinese
21' Di Natale
73' Basta
Na początku muszę wam powiedzieć, że w życiu nie grałem takiego meczu w PES. Po prostu coś strasznego, piłkarze ślizgali się jak na jakimś lodzie, do tego zbierali się z miejsca pół godziny i co drugie podanie było do rywala. Coś okropnego! Mecz zagrałem na poziomie Professional, bo gdy próbowałem grać na Top Player, to strzeliłem sobie dwa samobóje i po pierwszej połowie przegrywałem 0:3. Najlepsze jest to, że chciałem tylko wybić piłkę obrońcą z pola karnego, a piłka otarła drugą nogę piłkarza i tak padły dwa samobóje, dokładnie w ten sam sposób. Na poziomie Professional grało się też trudno, chyba nawet trudniej niż normalnie grając na Top Player. Okej, teraz wracam do meczu. W 21 minucie świetną piłkę na lewą stronę posłał Denis, wprost do nadbiegającego Di Natale, ten wbiegł w pole karne i strzelił pomiędzy nogami bramkarza. W 41 minucie po dośrodkowaniu z rzutu rożnego Stuttgart o mało nie wyrównał. Doskonały strzał głową Hajnala z linii bramkowej wybił jeden ze stoperów Udinese. Pierwsza połowa była ciekawa, małą przewagę miał zespół niemiecki. W 63 minucie boisko opuścił Denis, zastąpił go Floro Flores. W 73 minucie padła druga bramka dla gości. Świetną akcję w polu karnym przeprowadził Asamoah, Ghańczyk pociągnął akcję do linii końcowej boiska, następnie zagrał silną piłkę na drugą stronę pola karnego, wprost do Basty, a ten lekką podcinką z ostrego kąta w okienko powiększył rezultat. Po bramce dla Udinese na murawie pojawił się Badu, zmieniając Islę. W 83 minucie ostatnią zmianę przeprowadził trener Ancelotti, Pinizi zmienił Asamoah'a. Mecz zakończył się wynikiem 0:2 dla Udinese i po bezbramkowym remisie na na Stadio Friuli to zespół z Włoch zagra w fazie grupowej Ligi Mistrzów.