Pilka nozna jest gra przypadkowosci i nie jest szablonowa, a ten patch niestety bardzo minimalizuje przypadkowosc i tworzy szablon.
Ktos wspomnial, ze bramkarze puszczali [cenzura] ...ja tak nie sadze...przeciez zauwazcie, ze bramkarzem mozecie sterowac ale sprawa jest jasna, ze klasowy zawodnik w sytuacji 1 na 1 strzela bramki bardzo czesto, a przy tym patchu to jest poprostu conajmniej 50%-50% jezeli nawet nie z przewaga na bramkarza.
Poza tym slabsze druzyny zaczynaja grac wielki futobol taktyczny i szansa popelnienia bledu spada praktycznie do 0 (pisze tutaj o klasie swiatowej - inne mnie nie interesuja, gdyz wspolczynnik AI spada zbyt bardzo) .
Poza tym gra staje sie duzo ciekawsza jesli padaja bramki. Popatrzcie na prawdziwe mecze i sami prownajcie. PES z Demo ver1 i 2 oraz bez patcha naprawde dostarcza wielkiej przyjemnosci i poczucia realizmu. Patch po prostu to eliminuje...ale dla kazdego cos dobrego....szkoda, tylko ze bez patcha Online mode bedzie niedostepny... ...mogli by przynajmniej stworzyc opcje grania z graczami bez i z patchem... tak aby zadowolic jednych i drugich ...przeciez to nie powinien byc dla nich wielki problem..
Ja z tym nie do końca bym się zgodził. Jak jesteś sam na sam z bramkarzem da się strzelać. Nie zapominajmy o podcinkach(lekki lob), czy precyzyjnym strzale.. da się , choć fakt , trochę to utrudnili.. ale mi z kolei też wpadały bramki, gdzie zawodnik strzelał z ok 18 metra lekko bardziej niż środek bramki, a piłka wpadła obok ręki bramkarza... to mi komputer strzelił ku gwoli ścisłości. Mnie to wkurzyło, bo jednak trochę [cenzura], ale w sumie obrońcy mogli zasłaniać bramkarza - to było bardzo realne
Bramkarz wreszcie broni i nie oszukujmy się, wcześniej padały naprawdę słabe gole. Co do strzałów, to z tym przesadzili, ale pewno to też zmienili względem bramkarzy - żeby im łatwiej było bronić; )
Bramkarze - zmiana na +
Strzały - lekki minus, ale da się przeżyć, nie ma już po prostu takich bomb. Jak się człowiek przyzwyczai i wyuczy to będzie wchodzić
Choć fakt faktem, że taktyka komputera, to miazga. Ja jeszcze muszę dużo popracować nad obroną.. ale sporo pomógł trening w pes;)