Trochę meczy mnie ominęło więc spróbuje skomentować każdy z nich.
Na początek coś o spotkaniu Gwinei z Paragwajem.Zaskoczył mnie ten wynik.Spodziewałem się zwycięstwa Paragwajczyków a ty Gwinea
.Ale jak widzę po statystykach to oni ich po prostu miażdżyli.
Starcie Serbi z Kanadą to nie było nic ciekawego.Gra w środku pola i gdzie nie gdzie ataki na bramkę.Dlatego padł remis w tym spotkaniu
Ale w meczu Portugalia - Niemcy było już więcej emocji.Portugalczycy ograli szwabów aż 2-0.Lecz gdyby przegrani wykorzystali te dwie sytuacje to mielibyśmy kolejny remis na tych mistrzostwach, jednak tak się nie stało i Portugalia wygrała.
A w kolejnym spotkaniu Chile pokonało Usa i to 3-1.Na tych mistrzostwach mamy duże niespodzianki, które oczywiście bardzo cieszą
.Chile grało dobrze i zasłużenie odnieśli zwycięstwo.
Urugwaj vs Polska to było starcie.Polska mogła pokonać Ursusów ale nie potrzebnie skupili się na obronie.Bo przecież mówi się że najlepszą obroną jest atak i to na tym byli powinni się skupić w drugiej części spotkania.Jednak zwalili i zremisowali.
Senegal-Japonia.Tam też nie było sensacji bo mecz zakończył się wynikiem 1-0 dla Senegalu.Mimo tego mecz był jak najbardziej wyrównany tylko że to Senegalczycy odnieśli zwycięstwo