Właśnie uczestnik LE, zdobywca 6. miejsca w zeszłym sezonie, oberwał od mistrza kraju 0:7. Najlepsze jest to, że to nic nowego.
W zeszłym sezonie miało 11 miejsce. W tej chwili jest kandydatem do spadku. Już pisałem, że są w totalnej rozbiórce.
Nie dziwi mnie, że jest najbardziej atrakcyjną ligą dla piłkarzy
Mnie też, zwłaszcza, że od dawna jej kluby srają kasą, a na przykład beniaminka stać na zakup przecinaka Medela za 13 mln.
Nie wiem, aż tak boli was, ze to nie Primera Division jest najczęściej wymieniana jako najlepsza liga na świecie, czy co?
Nie to, że słabsza od Premiership, ale to, że coraz częściej uznawana jako mało atrakcyjna pod względem ciekawości gry drużyn, co IMO jest bzdurą i jako po prostu słaba bez porównań. PD ma zbyt słabą reklamę i zbyt dużo ciekawych zawodników stamtąd odchodzi, żeby to się zmieniło.
Nie chcę być złośliwy, ale przypomnę fanom Barcelony, że uważam ich ostatni sezon za bardziej udany niż oni sami go postrzegają i że przeczytałem w ich wątku, że "poza meczami z Realem, triumf w lidze ogórów to taki sobie sukces" (cytat niedokładny).
Pomijasz najważniejszy fakt. Tryumf Barcelony mało znaczył moim zdaniem, bo na ligę rzucone zostały wszystkie siły (przede wszystkim w 1 połowie sezonu), przez co między innymi grali padlinę w LM (tylko nie wyskakuj z rosellowskim tekstem, że było przezajebiaszczo, bo półfinał).
Albo po prostu prawie nikt tam nie chce przechodzić.
to jest już granie w szachy po ciemku. Nie wiesz, jakby to wyglądało, gdyby drużyny hiszpańskie nie były zadłużone i stać by je było na trzymanie przez dłuższy czas cracków.
ból dupy z powodu PL można zauważyć o wiele częściej niż jakiekolwiek obrażanie PD, więc o co chodzi?
To zajrzyj na początek dyskusji
Teraz tylko argentyński oszust i portugalski geniusz będą walczyć o króla strzelców.
haha, o cholera. Z Falcao, Llorente, Negredo, Soldado i innymi też walczyłby tylko steryd, który ma wszystko dzienki talentowi i sterydach i sie opi erdala na treningch, nie to co Ce eR 7, który zostaje zawsze po treningach i wszystko zdobył dzienki cienszkiej pracy.