Chyba trochę przesadzasz. Na największych serwisach na świecie PES dostaje oceny 8-9, a taki Blasi sądzi, że to najgorszy PES w historii.
1. Jeszcze nigdy nie zgubiłem piłki spod nóg
2. 3 obrońcom piłka pod nogami przeleciała? Ciekawe ;o Choć fakt, że czasami puszczą pod nogami coś, co mogą spokojnie sobie przyjąć
3. Jak dla mnie AI działa świetnie
4. Nie wiem, nie używam.
5. U mnie działa dobrze. Nie ma żadnego dreptania
6. AI bramkarzy i tak w porównaniu z 12 jest dobre. U mnie nie ma problemu z wychodzeniem do piłki, a jak już, to można przecież przytrzymać przycisk podania prostopadłego i bramkarz leci za piłką. Co do ustawiania się, to jak dla mnie jest dobrze, choć czasem przy strzałach z dystansu stoją za daleko od bramki
7. Tym pokazałeś, że jesteś jakimś rozkapryszonym dzieciakiem, który jak traci bramkę, to rzuca padem o ścianę. Ja w ML po 19 kolejkach (mecz 15 minut poziom Super Star) mam straconych 15 bramek, to chyba nie dużo? Wystarczy trochę umiejętności, dobry pressing, pójście we 2 na zawodnika z piłką itd.
8. Ale teraz nie wiem, czy to Ciebie przechodzą zwodem w lewo, prawo, czy Ty przechodzisz wszystkich. Jeśli to 1 to popracuj nad odbiorem piłki, nie tylko trzymaniem przycisku podania. Jeśli to 2 to zmień poziom na wyższy
9. Kolejny raz powtórzę, popracuj nad obroną
10. Ja zauważyłem, że żółtą kartką kończą się faule (oprócz wślizgu) od tyłu, czyli jak będziesz za zawodnikiem i naciśniesz przycisk podania.
11. A w prawdziwym futbolu tak nie ma? Zawodnicy także zatrzymują się, żeby złapać wybiegającego zawodnika na spalonym, choć fakt, że czasami to irytuje.
12. Ja najczęściej strzelam właśnie bramki po podaniu prostopadłym i wyjściu sam na sam z bramkarzem. Potrenuj
Ależ oczywiście, że w nowym PESie jest bardzo ważna gra kombinacyjna. Co do online, to wiadomo, jak to bywa w dzień premiery, dużo serwerów pada. Z tego co wiem, to z Fifą po premierze też są problemy w online.