PIERWSZY WYJAZD W SEZONIESTADIONCraven Cottage, Londyn
Widzów: 18 640Trzecia kolejka zmagań angielskiej ekstraklasy. Na Craven Cottage przyjeżdża Liverpool, aby podjąć gospodarzy, czyli Fulham. Mecz zapowiadał się bardzo ciekawie i ciężko było przed spotkaniem wytypować jakiegoś zwycięzce.Początek spotkania idealnie rozpoczął się dla gospodarzy. Mianowicie już w 10 minucie błąd w kryciu popełnił Carragher i pomocnik Fulham Simon Davis wyszedł sam na sam z Reiną. Hiszpański bramkarz jednak świetnie zachował się w sytuacji jeden na jeden, lecz odbita futbolówka odbiła się od obrońcy The Reds, Glena Johnsona i wpadła do siatki.
Wynik meczu otworzył się golem samobójczym. W 18 minucie jak dziecko dał się ograć Skrtel. Obrońca przepuścił piłkę między nogami, przez co
Rodallega wyszedł oko w oko z bramkarzem i sytuację tą wykorzystał, podwyższając wynik na 2-0. Nie taki początek meczu wymarzyli sobie The Reds. Pierwszą zgraną akcję podopieczni Rodgersa przeprowadzili dopiero w 45 minucie, gdy przeciwnicy myślami byli już w szatni. Borini odważył się na strzał z dystansu, lecz bramkarz świetnie odbił piłkę, która spadła pod nogi Joe Cola.
Anglik bez przyjęcia uderzył w światło bramki, zdobywając bramkę kontaktową. Wynikiem 2-1 zakończyła się pierwsza połowa. Na brak goli narzekać nie mogliśmy.
Druga połowa rozpoczęła się od bramki strzelonej przez Berbatova. Sędzia uznał jednak, że bułgar był na pozycji spalonej i nie uznał gola. Liverpool na tę akcję odpowiedział świetnym strzałem Boriniego, lecz piłka uderzyła w słupek. W 68' świetną serię podań wymienili Borini, Suarez i Cole. Po tych zagraniach
ostatni z panów ograł obrońcę i strzałem w prawy dolny róg pokonał Stockdala. Wynik ten utrzymał się do ostatniego gwizdka arbitra, chociaż w 74 minucie sam na sam wyszedł Suarez, lecz strzelił nie celnie. Szansę dla gospodarzy miał też w 85 minucie Berbatov, lecz jego strzał z główki instynktownie wybronił Reina.
STATYSTYKI MECZU 2 GOLE STRZELONE 2
2 ASYSTY 1
5 (5) STRZAŁY NA BRAMKĘ (CELNE) 8 (5)
2 (2) FAULE (SPALONE) 3 (2)
1 RZUTY ROŻNE 1
19 PRZECHWYTY 29
46% POSIADANIE PIŁKI 54%
72% CELONOŚĆ PODAŃ 83%ZAWODNIK MECZUJoe Cole 7.5/10Dobry występ zawodnika, strzelił dwie bramki, które pozwoliły wywieść z obcego terenu ważny 1 punkt.- - - - - - - - - - - - - -- - -
Wyników i tabeli niestety w tej kolejce nie będzie, gdyż właśnie wybywam na siłownię.
@@Johnson nie był kontuzjowany, ale jego forma nie była zbyt wysoka, stąd nie grał.
@ Logosy nie wiem skąd mam, kiedyś z neta coś ściągnąłem na kompa i używam
.