Tak sobie myślałem; jakie opcje mogliby wprowadzić do następnych PES-ów i przyszedł mi do głowy tryb "Mecz w anormalnych warunkach"
Mamy np. mecz, gdzie wiatr wieje ponad 100Km/h i piłka kopnięta z wiatrem osiąga ogromne prędkości i nie da się przewidzieć gdzie spadnie, a piłka kopnięta pod wiatr leci wolno i wraca natychmiast. Oczywiście wiatr zmieniałby się co kilkanaście sekund i oba zespoły miałyby równe szanse.
Kolejny to mecz na lodzie, gdzie oblodzone boisko sprawia, że zawodnicy ślizgają się tu i tam, a piłka dostaje ogromnego poślizgu i można strzelić gola z połowy.
Takie udziwnienia mogliby wprowadzić, żeby było zabawnie i było w czym wybierać, a nie tylko mecz, liga mistrzów lub online.
Do tego większa ilość gierek trningowych, np. zabaw z piłką, strzały do celu na punkty czy coś, kto strzeli dalej, celnej itd. Urozmajcić powinni grę, bo ma zbyt mało trybów gry. Dodać jeszcze coś w stylu FIFA Street, czyli uliczną grę 5 vs 5, albo halową piłkę. Nowy silnik powinien spokojnie pozwolić na takie udziwnienia:) Wiem, że roboty z tym by było, ale byłoby to zabawne. Raczej nie ma na to szans, ale pomażyć można:)