- Dodane trzecie kitsy
- W pełni zmodyfikowana kamera
- Dodany śnieg
- Zabrudzenia na koszulkach
- Edycja części kitsów: logo na spodenkach, skarpety/getry itp.
Trzecie Kitsy to świetna wiadomość - zawsze mi ich brakowało.
Śnieg...cholera, przeciez w kilku patchach nieoficjalnych był śnieg, więc nadal nie rozumiem dlaczego Konami nie potrafiło go wprowadzić na tym silniku. Ale może chodzi np. o padający śnieg. Na pewno fajnie by było, gdy on miał także wpływ na rozgrywkę, czyli piłka zwalniająca w kontakcie ze śniegiem, błoto pośniegowe na boisku, poślizgi piłkarzy. To by było coś.
W pełni zmodyfikowana kamera? Czyliiii co? Coś innego, niż Wide itp.? PESowski Wide to najlepsza kamera jakie kiedykolwiek były w grze piłkarskiej. Ale może chodzi o to, że sami będziemy mogli ustawiać kamerę wg. własnego widzi mi się, tak jak w FIFA, choć nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania, bo jeśli każdy będzie ustawiał kamerę tak, jak mu się podoba, przyzwyczai się do tego ustawiania, to na jakimś turnieju cięzko będzie zagrać na zwykłym WIDE.
Zabrudzenia na koszulkach - fajna sprawa, na pewno doda realizmu.
Edycja części kitsów - nooo przyda się, przyda, w sumie większe i lepsze modyfikowanie kitsów powinno się znaleźć w nowej odsłonie gry.
Jeśli stworzą fajny, mniej sztywny gameplay, to w sumie potrzebne będą jedynie zmiany kosmetyczne. Dla mnie najważniejszą zmianą powinno być to cholerne wyrzucenie piłki przez bramkarza, na które po dziś dzień nie mogę patrzeć bez facepalma. Jaki normalny bramkarz wyrzuca piłkę ręką na 10 metrów w górę, wolno jak balon?
Reszta już w sumie nie ma takiego znaczenia - więcej animacji, przede wszystkim w tunelu przed meczem, bo ten tunel wygląda jak na stadionie nie wiem - Górnika Zabrze z całym szacunkiem, a nie jak na nowoczesnym stadionie piłkarskim - ciasnota, jakieś wystające rury, brak logosów, reklam itp.
No ale co roku zadajemy sobie pytanie: co poprawi Konami w nowej odsłonie?, lecz jakoś tych rewolucyjnych zmian nie widać, jedynie kosmetycznie poprawki, ale nowy silnik może oznaczać nową jakość i tego się trzymam.