Konferencja pomeczowa DFB Pokal:FC Bayern Munchen vs FSV Frankfurt
W konferencji pomeczowej bierze udział trener Josep Guardiola oraz Skrzydłowy Bayernu, Frank Ribery
Wysokie zwycięstwo i pewny awans
Josep Guardiola: Cieszy to podwójnie, ponieważ do tego dążyłem z drużyną by zagrać jak najlepiej i wysoko wygrać aż wkońcu awansować dalej.
Błąd Neuera, prawie nie kosztował was straty gola
Josep Guardiola: Każdy popełnia jakieś błędy, w tej sytuacji to nie ma aż takiego znaczenia, wygraliśmy i to się tylko liczy.
Frank, popisałeś się dzisiaj fantastyczną asystą co powiesz na ten temat?
Frank Ribery: Cieszę się że asystowałem w taki sposób, dostrzegłem Thomasa i wysunołem mu piłke która była idealna do zdobycia gola, a on dokończył formalność i zamienił asyste na bramke.
Josep jaka była twoja reakcja na to że Borussia Dortmund wasz największy rywal z ligi, odpadł z Turnieju DFB Pokal?
Josep Guardiola: Zdziwiło mnie to troche, Borussia ma bardzo dobry skład a tu niespodzianka, Hertha eliminuje Borussie.
''Super-Zmienik'' Thomas Muller wszedł za Mandżukićia i strzelił za niedługo bramke
Josep Guardiola: Thomas jest niesamowity, będzie moim ''Asem'' właśnie w takich spotkaniach.
Teraz gdy nie ma Borussi w Turnieju, jesteście faworytami do wygrania DFB Pokal.
Frank Ribery: Tak naprawde to nie można lekceważyć innych zespołów takich jak np: Bayer Leverskusen czy Wolfsburg, wszyscy mogą wygrać to trofeum.