Ankieta

Które logosy wybrać ?

Takie jak w meczu z Celtikiem
Takie ja w mecz z Olympique Marsylia tylko że zmniejszone

Autor Wątek: Na sam szczyt Bundesligi - Bayer by_fcbm18 - KONIEC/Zapraszam do nowej kariery  (Przeczytany 4140 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 10.04.2010r.
Parę słów ode mnie, proszę przeczytać

Spoiler for Hiden:
Wracam do pisania karier, kiedyś miałem swoje wątki z Manchesterem, Bayernem, Hoffenheim i Lazio. Ta ostatnia wychodziła mi najlepiej, miała najwięcej wyświetleń i komentarzy ze wszystkich które pisałem. Mam nadzieję że ta osiągnie przynajmniej to co Lazio z PES'a 6. W tej karierze będę grał w PES'a 2010 na poziomie proffesional 10 minut połowa. Patch to PESEDIT 4.1. Nie będzie to taka kariera jak inne że mnóstwo opisów itp. Będą tutaj natomiast dosyć krótkie ale szczegółowe opisy meczów, czasami wywiady, plotki klubowe i transferowe, wieści z boisk Bundesligi itp. Mam nadzieję że wam się spodoba. :) Pozdrawiam i zapraszam do czytania !

Bayer 04 Leverkusen

Pełna nazwa: Turn- und Sportverein Bayer 04 Leverkusen
Data założenia: 1 lipca 1904
Przydomek: Aptekarze
Barwy: czerwono-biało-czarne
Stadion: BayArena
Oficjalna strona klubu: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Jupp Heynckes przedłużył kontrakt z Bayerem !

Dziś na konferencji prasowej aktualny szkoleniowiec aptekarzy przekazał informację o tym że pozostanie z Bayerem jeszcze przez dwa lata.

Jesteśmy bardzo zadowoleni że Jupp przedłużył kontrakt z naszym klubem. To wielki fachowiec który jest ceniony w całych Niemczech za swoje osiągnięcia piłkarskie i trenerskie. Może u nas liczyć na pełne poparcie, ufamy mu bo wiemy że chce jak najlepiej dla naszego klubu. Aby walczyć o najwyższe cele na podwórku krajowym musimy wzmocnić kadrę. Jupp ma pewne plany transferowe a naszym zadaniem jest wspierać go w decyzjach które do tej pory były jak najbardziej słuszne. Wiadome jest że jeszcze nie dorównujemy Bayernowi Monachium który jest poza zasięgiem finansowym i piłkarskim dla wszystkich w Niemczech, ale podejmujemy walkę z klubami które są na równi z naszym.

Co powiedział Don Jupp po informacji o przedłużeniu kontraktu ?

Zeszły sezon nie należał do najbardziej udanych ale też nie był najgorszy. Czwarte miejsce to nie jest szczyt naszych aspiracji, możemy osiągnąć wiele więcej. Postanowiłem zostać ponieważ mam pewne plany co do drużyny, chcemy walczyć o najwyższe cele, mamy do tego odpowiednie środki i przy dobrzej grze z najlepszymi klubami w lidze mamy duże szanse na końcowy sukces. Przy meczach z Bayernem, Schalke, Borussią czy Wolfsburgiem nie możemy mylić respektu do przeciwnika ze strachem. Musimy być w stu procentach zmobilizowani do tych spotkań ponieważ takimi meczami zwycięża się ligę. Naszym priorytetem w tym sezonie nie jest zwycięstwo w lidze ani pucharze. Chcemy zakwalifikować się do Ligii Mistrzów, jednak przy dobrych wiatrach kto wie ? Może uda nam się po raz pierwszy w historii klubu sięgnąć po mistrzostwo Niemiec. Mamy taką nadzieję i dołożymy wszelkich starań aby to osiągnąć. Dziękuję.

Kadra na sezon 2010/2011

Bramkarze

1. Rene Adler 
36. Fabian Giefer 
22. Benedikt Fernandez 
34. Tomasz Bobel 

Obrońcy

2. Daniel Schwaab 
3. Stefan Reinartz 
4. Sami Hyypiä 
5. Manuel Friedrich 
24. Michal Kadlec 
27. Gonzalo Castro 

Pomocnicy

6. Simon Rolfes 
7. Tranquillo Barnetta 
8. Lars Bender 
10. Renato Augusto 
13. Michael Ballack 
14. Hanno Balitsch 
17. Domagoj Vida 
18. Sidney Sam 
23. Arturo Vidal 
28. Burak Kaplan 

Napastnicy

9. Patrick Helmes
11. Stefan Kießling 
19. Eren Derdiyok 
31. Nicolai Jørgensen 

Znamy przeciwników Bayeru w meczach przedsezonowych !

Znamy rywali przesezonowych Bayeru Leverkusen. Będą to drużyny które nie są outsiderzy w swoich ligach lecz kluby, które co roku walczą o mistrzostwo i regularnie grają w pucharach europejskich. O komentarz dotyczący wszystkich tych drużyn pokusił się kapitan Aptekarzy, Michael Ballack.

To dopiero początek przygotowań do nadchodzącego sezonu, prawdziwy sprawdzian umiejętności nadejdzie wraz z spotkaniami w Bundeslidze. Mamy świadomość z jakiego rodzaju ekipami będziemy się mierzyli, są to bardzo dobre zespoły które pomogą nam w odpowiednim przygotowaniu się do sezonu pod względem fizycznym jak i psychicznym. Mam nadzieję że żaden z naszych ani przeciwnych piłkarzy nie odniesie kontuzji w tym meczu, to bardzo przykre gdy masz kontuzję i nie możesz mieć styczności z piłką. Chyba każdy z nas tego doświadczył i nie chcemy aby się to powtarzało. Pierwszy mecz gramy z Celtickiem, to bardzo ciężki i wymagający rywal. Grają twardy, uporządkowany taktycznie futbol który może przynieść im wiele korzyści w meczach ligowych. Napoli natomiast to bardziej polot techniki i umiejętności poszczególnych piłkarzy. Tacy piłkarze jak Lavezzi, Cavani lub Hamsik to klasa sama w sobie, oni mogą samodzielnie zadecydować o losach spotkania. Są nieprzewidywalni, razem tworzą trio nie do zatrzymania. Ostatnim naszym rywalem będzie francuska Marsylia. Szczerze powiedziawszy nie wiem za dużo o ich stylu gry, spodziewam się ciężkiego i zaciekłego meczu. Znam od nich tylko 3 piłkarzy, Gigniac,  Valbuene i Remiego którzy są szybcy i nieprzewidywalni. Gignac to typowy snajper który czeka na okazje strzeleckie. Będzie to pojedynek dwóch wybitnych napastników, Stefana i właśnie Gignaca. Ale wiadomo że Kiessling jest lepszy (śmiech). Będziemy starali się wybiegać jak najlepsze wyniki w tych meczach.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2014, 19:00:16 wysłana przez fcbm18 »

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
Odp: Na sam szczyt Bundesligi - Bayer Leverkusen by_fcbm18
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2014, 23:03:31 »
Witamy kolejnego karierowicza! Brawo za wybór ligi i klubu, dodatkowo ten sezon. Dobrze, że jest różnorodność i będzie można poczytać o sytuacji kilka lat wcześniej. :) Przeczytałem i jestem pozytywnie nastawiony do tekstu. Uważaj jednak na przesuwającą się spację i gdzieniegdzie literówkę oraz sens kontekstu:) Ramki też bym zmniejszył, albo zlikwidował. :P
Dobrze, że Jupp przedłużył kontrakt. Jest to trener o wysokim stanowisku, gdzie udowodnił to ostatni w Bayernie. Waszym celem jest LM i przy odpowiednim wsparciu transferami może się to udać. Postawa w lidze pewnie także będzie dobra, trzeba tylko zaprezentować się tak jak przed rokiem. Mecze sparingowe z dobrymi rywalami, którzy będą odpowiedni, aby sprawdzić formę, lecz jeszcze jedno zastrzeżenie- widziałbym jakoś lepszą graficzkę na to miejsce ;) Ta mnie jakoś nie powala, ale powodzenia i wytrwałości :D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2014, 23:06:15 wysłana przez espon »

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2014, 23:05:25 »
No, kolejna kariera na forum. Widzę, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, co mnie ogromnie cieszy ;D Przyznam się bez bicia, że przegapiłem wszystkie Twoje kariery, albo po prostu nie zapadły mi w pamięci na dłużej (co w moim przypadku akurat jest bardzo możliwe ;)) Macie bardzo fajną kadrę z Vidalem, Ballackiem i Adlerem na czele. Kierowana przez Heynckesa może w najbliższych latach przynieść sukcesy nawet na szczeblu europejskim.
Będą to drużyny które nie są outsiderzy w swoich ligach lecz kluby, które co roku walczą o mistrzostwo i regularnie grają w pucharach europejskich.
Tutaj mały błąd się wkradł. Lubię bardzo PESa 2010 i czekam na rozwój akcji w Leverkusen. Mam tylko prośbę, nie kończ za szybko ok? ;) Powodzenia

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2014, 23:13:25 »
Witamy nowego karierowicza :) Klub znakomity w sam raz na początek przygody. Zobaczymy jakie przeprowadzisz transfery, może jakiś hit transferowy zobaczymy. Wszystko prezentuje się na razie dobrze, a co najważniejsze tekst, bo to on jest najważniejszy w przejrzystości karier. Powodzenia i wytrwałości :)

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 05, 2014, 23:42:07 »
1 post zmodyfikowany - 13 pkt. Regulaminu: REJESTRACJA lub LOGOWANIE pozdro
" border="0" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 05, 2014, 23:49:34 »
1 post zmodyfikowany - 13 pkt. Regulaminu: REJESTRACJA lub LOGOWANIE pozdro

Artur ja wiem, że na forum trzeba zachowywać porządek i bardzo się z tego cieszę, ale po co ten dodatkowy punkt?

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 06, 2014, 01:33:46 »
Z początkiem wakacji przybywa nowych karier i ruch coraz większy. Dobry, solidny klub ze składem jak najbardziej adekwatnym do włączenia się w walce nie tylko o Ligę Mistrzów, ale też o ten główny cel, jakim jest mistrzostwo. Z takim trenerem i kapitanem można i trzeba myśleć o zdobywaniu, czy chociażby aspirowaniu ku trofeom. Zostaje mi tylko życzyć powodzenia w wytrwałości i w wygrywaniu kolejnych spotkań.

Artur ja wiem, że na forum trzeba zachowywać porządek i bardzo się z tego cieszę, ale po co ten dodatkowy punkt?
Tak rzeczywiście będzie lepiej.

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 06, 2014, 11:55:15 »

Mecz Towarzyski

Zwycięstwo w ciężkim boju

Bayer Leverkusen   3-0   Celtic F.C.

9' Kiessling  36' Kiessling  87' Barnetta

Składy obu zespołów:

Relacja z meczu:

Bayer Leverkusen pewnie pokonuje Celtic Glasgow po ciężkim meczu. Gole zdobywali dwa razy Kiessling i raz Barnetta.

Już od początku było widać komu bardziej zależy na zwycięstwie. To gospodarze spotkania chcieli pokazać się kibicom z jak najlepszej strony, mieli chęć zdobycia bramki w wczesnej fazie meczu i udało im się to. W 9 minucie spotkania solowym rajdem popisał się Niemiec Stefan Kiessling. Napastnik od 40 metra od bramki przeciwnika mknął między obrońcami, a gdy znalazł się na 20 metrze od bramki bez namysłu uderzył i piłka zatrzepotała w bramce strzeżonej przez naszego rodaka, Łukasza Załuskę. 1-0 dla Aptekarzy. Po straconej bramce Szkoci chcieli przejąć inicjatywę w tym meczu i wyrównać. Przetrzymywali dłużej piłkę, jednak nie przekładało się to na sytuacje bramkowe. Ich ataki były przeprowadzane mozolnie, bez pomysłu. Drużyna Bayeru natomiast nastawiła się na kontrataki które przy powolnej linii obrony Celticu mogły przynieść wiele pożytku dla drużyny z BayArena. Jedną z takich kontr w 36 minucie wykorzystał strzelec pierwszej bramki Stefan Kiessling. Derdiyok który wyprowadzał kontratak Leverkusen przerzucił piłkę na lewą stronę do Barnetty, ten zmylił obrońcę i dośrodkował w pole karne gdzie czekał już na piłkę rosły napastnik Bayeru. Kiessling uderzył piłkę głową a źle interweniujący bramkarz Celticu jedynie odbił piłkę która ostatecznie trafiła do bramki. 2-0. Do końca pierwszej połowy gra toczyła się w środku pola.

W drugiej połowie obraz gry nie uległ zmianie. To Celtic utrzymywał się dłużej przy piłce, próbowali przedrzeć się pod pole karne Bayeru prostymi zagraniami które były kasowane przez Vidala. Bayer nadal starał się kontratakować czego dowodem może być akcja z 58 minuty kiedy z własnej połowy piłkę wyprowadzał Kiessling, zagrał podaniem prostopadłym do Barnetty który podciągnął akcję do linii końcowej boiska, zagrał po ziemi wprost w pole karne do Kiesslinga a ten z 5 metrów uderzył jedynie w słupek. Kolejna sytuacja należała również do piłkarzy Bayeru. W 65 minucie Michal Kadlec dośrodkował w pole karne, Kiessling rzucił się na szczupaka ale piłka minęła bramkę o parę centymetrów. W końcu w 76 minucie meczu składny atak przeprowadziła drużyna z Glasgow. Fantastycznym dryblingiem popisał się Maloney, wycofał piłkę do Ledleya który z pierwszej piłki dośrodkował w pole karne a wybiegający na pozycję Samaras uderzył piłkę głową, jednak Rene Adler nie miał najmniejszego kłopotu z obroną tego strzału. Kropkę nad "i" postawił w 87 minucie Barnetta. Szwajcar przejął piłkę po błędzie w przyjęciu kapitana Celticu, pomknął w kierunku bramki i uderzył po długim rogu z 20 metra. Załuska bez szans i formy. 3-0 dla Bayeru.

Sędzie kończy mecz ! Bo dobrze zorganizowanych kontrach piłkarzy Bayeru i słabej grze Celticu Aptekarze wygrywają 3-0 !

Wypowiedź piłkarza meczu:

Cieszę się ze zdobytych dwóch goli. To zwycięstwo o niczym nie świadczy, może tylko o tym że musimy popracować nad atakiem pozycyjnym który dzisiaj próbowaliśmy zastosować, jednak obrona Celticu bez problemu przejmowała piłkę. Nasza defensywa solidnie dziś zapracowała nie dopuszczając do groźnych sytuacji pod naszą bramką. Teraz musimy równie dobrze przygotować się do następnego meczu który zagramy na ciężkim terenie. Włosi u siebie to zawsze ciężki przeciwnik.

Galeria pomeczowa:

PS. W następnych meczach więcej wypowiedzi pomeczowych i skróty spotkań. ;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2014, 13:36:11 wysłana przez fcbm18 »

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
Wszystko wygląda super moim zdaniem. Popełniasz jednak sporo błędów w tekście. Literówki, źle postawione lub ominięte przecinki itp. Myślę, że więcej pomeczowych wypowiedzi jest niepotrzebna, no chyba że z jednym z zawodników z drużyny przeciwnej. Pewne zwycięstwo no i teraz wyjazd do Neapolu. Kiessling mówi, że będzie ciężko, no ale co innego miał powiedzieć? Mimo wszystko obstawiam 2:0 dla Was. Powodzenia ;)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
Wow! Wszystko prezentuje się znakomicie, grafika i tekst. Pozytywnie mnie pod tym względem zaskoczyłeś. Przechodząc do analizy spotkania, to byliście murowanymi faworytami i nie było niespodzianki. Pewna wygrana i bardzo dobry mecz Kießlinga, który jak widać jest asem ''Aptekarzy''.

PS: Jeśli można wiedzieć, to skąd wziąłeś loga?

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku

Mecz z Napoli odwołany !

Szok i niedowierzanie. W takich słowach można po skrócie ująć myśli przyjezdnych kibiców Bayeru którzy dziś po dotarciu do Neapolu ujrzeli płonące samochody i latające kamienie. Wszystko to za sprawą chuliganów Napoli którzy z niewiadomych przyczyn zaatakowali oddziały policji które miały bezpiecznie odprowadzić ich na stadion. Może miało to związek z odpadnięciem w słabym stylu reprezentacji Włoch z trwającego mundialu w RPA ? W końcu to reprezentacja Niemiec pokonała Azzuri w 1/8 finału Mistrzostw Świata. Do ataku doszło o godzinie 13:51 kiedy to z osiedli znajdujących się niedaleko stadionu wyszła ogromna grupa fanatyków SSC Napoli. Większość miała zasłonięte twarze, w ruch poszły kamienie, butelki i kije bejsbolowe. Zaraz po pierwszym ataku kiboli na miejscu znalazła się policyjna armatka wodna które jednak nie powstrzymała kibiców przed falą "wybryków". Fanatycy Napoli chcieli zaatakować kibiców Bayeru, jednak sprawna interwencja policji zapobiegła takiemu wydarzeniu.
UEFA już ujawniła swoje stanowisko w tej sprawie. Kara dla Włochów jest sroga. Otóż SSC Napoli przez najbliższe 10 meczów będzie grało przy pustych trybunach. Na klub nałożona zostanie również kara finansowa która wyniesie 250.000 Euro.

"Takie zachowanie jest niedopuszczalne, jestem oburzony i zniesmaczony zachowaniem naszych "kibiców". Tacy ludzie nie mają prawa nazywać się kibicami naszego klubu, oświadczam że każdy kto brał w tym udział zostanie rozpoznany i nałożymy na niego dożywotni zakaz stadionowy. Chciałbym bardzo przeprosić wszystkich fanów Bayeru którzy dotarli na miejsce aby wspierać swój klub. Naszym obowiązkiem jest wyrównać koszty podróży i wynajęcia hotelu. Mamy nadzieję że taki wybryk zdarzył się po raz pierwszy i ostatni raz."
Aurelio De Laurentiis, Prezes SSC Napoli

Galeria z tego wydarzenia:

« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2014, 20:49:58 wysłana przez fcbm18 »

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
Odp: Na sam szczyt Bundesligi - Bayer Leverkusen by_fcbm18 Szok !
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 06, 2014, 18:11:02 »
 :D :D dobre, dobre. Włosi to tacy kibice, jedni z najlepszych w europie, ale potrafią też robić ostre zadymy. Ale z tą karą to zdecydowanie przesadziłeś... W końcu chodzi o mecz towarzyski, a nie spotkanie pucharowe. 10 meczów bez kibiców i tyle kasy, to rzadka kara. Niedawno między starciami kibiców Romy i Lazio któryś kibic został zasztyletowany, a sankcje były żadne w porównaniu do tych zaproponowanych przez Ciebie... Nie mniej jednak fajny pomysł w karierze :)
Właśnie sobie odpowiedziałeś. Chodzi o przejrzystość i "reklamę" - zachęcanie kciukiem w górę, bądź wykrzyknikiem. Jeżeli ktoś będzie chciał wpaść do naszej kariery, to wpadnie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2014, 18:14:20 wysłana przez Artur 7 »
" border="0" border="0

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 06, 2014, 18:14:00 »
Kibice Napoli to są jednak nieźli... Raz uprowadzają pociąg, raz dźgają nożem... Teraz robią zadymę... Zgodzę się z Arturem co do wymiaru kary, bo jest on niesprawiedliwy. Przyznaj się... Przegrałeś ten mecz co? ;D

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 06, 2014, 18:56:52 »
Kibice Napoli to są jednak nieźli... Raz uprowadzają pociąg, raz dźgają nożem... Teraz robią zadymę... Zgodzę się z Arturem co do wymiaru kary, bo jest on niesprawiedliwy. Przyznaj się... Przegrałeś ten mecz co? ;D
Meczu nawet nie rozegrałem, po prostu nie miałem ochoty go grać bo chcę jak najszybciej rozpocząć ligę. :) A pomysł z kibolami wydawał mi się fajny i dosyć realny, to w końcu włosi. :P Co do kary to 10 meczów za coś takiego wydaje mi się optymalne, zwłaszcza że chcieli zaatakować naszych kibiców. A takie 250 tyś. euro dla Napoli to w sumie nic. :P

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 06, 2014, 19:01:41 »
Ale UEFA nie może się kierować tym, jaki to klub. To nie jest tak, że liczą 10% zarobku w tym i tym miesiącu tego i tego klubu. Jest odpowiedni regulamin i wg niego muszą się trzymać. Może dla Napoli ta kara jest niska, lecz dla takiej Ceseny np byłoby to spore obciążenie. Co do powodu tej wstawki to akurat go przewidziałem 8)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 06, 2014, 19:13:35 »
Ale zadyma, no ale nikt chyba się nie dziwi tymi zamieszkami... Witamy we Włoszech :) UEFA dobrze postąpiła zamykając trybuny Napoli. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca w futbolu, niektórzy ludzie zachowują się jak zwierzęta, a nawet gorzej.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 06, 2014, 20:06:48 »
Nie dziwi mnie fakt, że to akurat stało się na terenie Włoch. Ciekawe posunięcie w karierze na pewno. Jeszcze wrócę do meczu z Celtikiem i pogratuluję przekonującego zwycięstwa. Skład silny, zgrany, teraz tylko czekać na początek ligi.

Offline TureckiRumun

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 31.05.2009r.
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 06, 2014, 20:59:30 »
No, dobry mecz zagraliście z Celtami. Byliście zdecydowanie lepsi, zasłużenie wygraliście. Tak jak już wcześniej ktoś wspomniał, musisz popracować nad literówkami, bo niektóre bardzo głupie się trafiają.

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 06, 2014, 22:35:54 »

Mecz Towarzyski

Wygrana w Niemieckim stylu !

Bayer Leverkusen   1-0   Olympique Marsylia

89' Renato Augusto

Składy obu zespołów:

Relacja z meczu:

Bayer Leverkusen pokonuje po ciężkim boju Olympique Marsylię 1-0.

Na przedmeczowej konferencji prasowej trener Aptekarzy, Jupp Heynckes, powiedział że jego klub w następnym meczu zagra w innym stylu. Słowa doświadczonego Niemca w 100% sprawdziły się i może nie zobaczyliśmy odmienionego Bayeru Leverkusen, ale mogliśmy zobaczyć zarodek ataku pozycyjnego. Piłkarze Juppa starali się szanować piłkę i przechodzić pod bramkę przeciwnika podaniami prostopadłymi. Pierwszą taką okazję w 13 minucie meczu miał nie kto inny jak Stefan Kiessling do którego adresowana była piłka z 30 metra przez Renato Augusto, z bramki wybiegł Steve Mandanda, jednak nie zdołał złapać piłki. Futbolówkę próbował wybić jeden z obrońców Marsylskiego klubu, jednak ta wpadła wprost pod nogi Augusto który bez namysłu znowu zagrał do Kiesslinga, ten obrócił się i uderzał słabszą nogą na bramkę, jednak piłka poleciała obok lewego słupka. Atak z 27 minuty to popis technicznych umiejętności Michaela Ballacka. Niemiec od 30 metra mknął na bramkę przeciwnika mijając kolejnych rywali, gdy znalazł trochę miejsca na oddanie strzału nie wahał się i uderzył, jednak piłka poszybowała poza bramkę. W 40 minucie akcję lewym skrzydłem rozkręcał Barnetta, widział lepiej ustawionego Arturo Vidala i zagrał do niego, chilijski pomocnik nie widział innego rozwiązania jak strzał, uderzył mocno, jednak niecelnie.

W drugiej połowie do głosu doszli przyjezdni. Po masie błędów obrońców Bayeru Leverkusen i ogólnym zamieszaniu przed polem karnym, w 54 minucie strzał na bramkę oddał Valbuena, jednak dobrze ustawiony goalkeeper Bayeru, Rene Adler, bez problemu obronił strzał. Kolejny atak przeprowadzony w 69 minucie, w ofensywie Marsylczycy. Niefrasobliwością w odbiorze piłki popisał się Michal Kadlec co doprowadziło do groźnego dośrodkowania w pole karne gdzie czekał rosły napastnik reprezentacji Francji, André-Pierre Gignac, uderzył szczupakiem i piłka trafiła w poprzeczkę. Dużo szczęści piłkarzy Bayeru. W końcu nadeszła akcja meczu. W 89 minucieMichael Ballack przejął piłkę wybijaną przez obrońcę Marsylii, zagrał prostopadle do Kiesslinga który dośrodkował w pole karne a akcję sfinalizował Renato Augusto. W końcu bramka w tym ciekawym spotkaniu. 1-0 dla Bayeru Leverkusen.

Sędzie kończy mecz. Bayer Leverkusen w ostatnim meczu przedsezonowym pokonuje Olympique Marsylia i w dobrych humorach piłkarze Bayeru mogą przystąpić do spotkań w walce o mistrzostwo Niemiec.

Wypowiedź piłkarza meczu:

"My, jak i trener, jesteśmy zadowoleni z naszej postawy w dzisiejszym meczu. Pomimo niższej zaliczki bramkowej zagraliśmy w ataku lepiej niż z drużyną z Glasgow, potrafiliśmy stworzyć sobie więcej szans po prostopadłych podaniach. Dużo trenowaliśmy na treningach nad atakiem pozycyjnym, w lidze nie chcemy chować się za podwójną gardą i liczyć na jeden kontratak. Chcemy prowadzić mecz i narzucać rywalom nasz styl gry. Jesteśmy pozytywnie nastawieni na nadchodzący sezon."

Galeria pomeczowa:

Skrót spotkania:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2014, 00:04:55 wysłana przez fcbm18 »

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
Odp: Na sam szczyt Bundesligi - Bayer Leverkusen by_fcbm18 2# Sparing za nami !
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 06, 2014, 23:23:32 »
Znów super wszystko wygląda, ale znów - niestety - im bardziej się wgłębiam, tym więcej błędów dostrzegam. Przeczytaj sobie raz, na spokojnie tekst, zanim go opublikujesz. Bez tych literówek byłoby praktycznie perfecto. Wrzucaj jeszcze wypowiedzi zawodników w cudzysłów, ew. pisz kursywą (no albo i to i to), również może pomóc wskoczyć Ci na wyższy poziom. Mieliście farta w 69 minucie. Żiniak rzadko kiedy pudłuje w takich sytuacjach. Jednak udało Wam się wymęczyć to zwycięstwo. Przeważaliście przez te poprzednie 89 minut, więc bramka absolutnie się Wam należała. Udanej inauguracji życzę :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Na sam szczyt Bundesligi - Bayer Leverkusen by_fcbm18 2# Sparing za nami !
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 06, 2014, 23:23:32 »