W związku z powyższymi pytaniami mogę powiedzieć tyle:
Jeżeli chodzi o zmianę poziomu z regular na profesional - to powiem, że u mnie zmieniło się po wygranych 15 meczach pod rząd, ponadto za wygrany mecz z poziomem profesional jest więcej punktów GP niż regular
tak z około 300 różnicy.
Natomiast, jeżeli chodzi o odbiór piłki to stosuje podwójny pressing, czyli X i A. Natomiast jeżeli jest już lepszy przeciwnik to nie wchodzę na raz (nie na raz - jak to trener powtarza ;P), tylko cofam się i czekam na moment, żeby odebrać piłkę dwa razy X - działa elegancko
Z racji, że online działa jak działa duża ilość meczy rozegrałem z komputerem, przy okazji zdobyłem trochę punktów GP i sporo kart transferowych, co się dostaje po meczu - moje spostrzeżenia:
za pierwszy mecz wygrany w danym dniu dostaje się 3000 GP, więc na rozgrzewkę lepiej zagrać z komputerem, niż z przeciwnikiem online - bo jak trafi się lepszy przeciwnik to szkoda tych punktów.
przy łączeniu agentów jest większe prawdopodobieństwo trafienia lepszego piłkarza, ponadto trzeba łączyć z głową np. połączyłem agenta co miał speed, drybling i LMF - 22 % na trafienie czarnej piłki i ku mojemu zdziwieniu Di Maria
inny przykład agenci z goalkeping, jump oraz body balance i trafił się całkiem przyzwoity bramkarz.
Teraz mam kicking power i explosive power i poczekam na attacking prowess i może trafi się jakiś dobry napad.
Jeżeli chodzi o losowanie za 10 000 GP to na powiedzmy 6 raz tylko trafiłem czarną piłkę, więc małe prawdopodobieństwo.
Mycoins warto odkładać na treneów
Tyle ode mnie jeżeli chodzi o tryb myclub.