Autor Wątek: WKS Śląsk Wrocław SA - Odcinek 5.  (Przeczytany 5838 razy)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
WKS Śląsk Wrocław SA - Odcinek 5.
« dnia: Lipiec 07, 2015, 12:04:07 »
Spoiler for Hiden:
Witam jak widzicie powracam z trochę nietypową dla mnie karierką, bo z naszej ligi polskiej  ::) Czemu akurat Śląsk Wrocław? Bo obok Podbeskidzia i Wisły to jest właśnie drużyna, którą darze dużą sympatią. Nie wiem jak to będzie bo nigdy jeszcze nie bawiłem się w karierach klubem z ligi polskiej, ale mam nadzieję, że przynajmniej na początku mi pomożecie :) Tu najbardziej kieruję słowa do Hose  ;D Tekst jest zapożyczony ze strony Weszło.com Oczywiście nie zabrakło także swoich paru zdań. Życzcie mi powodzenia i tak samo długiej, a nawet dłuższej kariery niż ta FC Barceloną :)

Odcinek 1.

Osiem lat dojenia miejskiego budżetu. Wyciągania kasy, dzięki której Śląsk zamienił III-ligowe boiska na udział w europejskich pucharach. W przyszłym tygodniu w kwestiach właścicielskich powinno dojść do kolejnego przetasowania. Po długim okresie przyszedł czas, by odciąć pępowinę i sprawdzić, czy Śląsk poradzi sobie bez Wrocławia. Miasto zaprasza do negocjacji celem sprzedaży swoich akcji w klubie, który już chyba na dobre został wyciągnięty z czeluści polskiego futbolu.

18 kwietnia 2007 roku, Cardiff. Michel Platini ogłasza rewolucyjną dla polskiej piłki informację o przyznaniu nam organizacji EURO 2012. Jednym z gospodarzy turnieju ma zostać Wrocław. Miasto, które w tamtych czasach Ekstraklasie nie kojarzyło się ze Śląskiem, tylko z licznymi wypadami piłkarzy i trenerów do prokuratury. Decyzja UEFA zmieniła jednak krajobraz wrocławskiego futbolu i przywróciła miastu drużynę, która od pięciu lat dryfowała między II a III ligą. Drużynę, która rywalizację w Słubicach i Dobrzeniu Wielkim zamieniła na walkę z Sevillą czy Brugią.
Piłkarski Śląsk stał się potrzebny miastu, a miasto od lat było niezbędne Śląskowi. Ta wspólna zależność miała nieść obydwu stronom same korzyści. Rywalizujący o najwyższe cele piłkarze mieli zapełniać stadion, a o Wrocławiu znów było głośniej w Europie. Od Cardiff minęło już osiem lat. Pytanie, czy faktycznie wszystko ułożyło się po myśli prezydenta Rafała Dutkiewicza i ludzi zarządzających klubem?

Nadzieja w legendzie

Sześć lat na piłkarskiej prowincji. Zacięte rywalizacje z Walką Makoszowy czy Górnikiem Jastrzębie Zdrój. W końcu Śląsk musiał zostać skomunalizowany, by z miejskich pieniędzy zapewnić zespół zdolny do powrotu na ekstraklasowe boiska. Wówczas w gabinecie prezydenta Dutkiewicza rozpętała się burza mózgów. Kto udźwignie ciężar gry o awans? Ryszard Tarasiewicz czy Tadeusz Pawłowski? Postawiono na tego pierwszego. Główny powód? Lepiej znał krajowe realia, a w dodatku już podczas pierwszej kadencji w klubie awansował do II ligi. „Taraś” otoczył się ciekawymi piłkarzami. Brylowali albo goście, którzy za Śląsk daliby się pokroić, jak Dariusz Sztylka, no albo młodzi z aspiracjami na grę nawet w reprezentacji – Janusz Gancarczyk.

Wrocławianie awansowali do Ekstraklasy z drugiego miejsca, a Tarasiewicz znów wyłapywał ludzi, z którymi chciał osiągnąć lepszy wynik niż tylko gra o utrzymanie. W 2008 roku uznano go za wariata, gdy po sprowadzeniu Sebastiana Mili, powiedział drużynie, że w roku polsko-ukraińskich mistrzostw Europy Śląsk będzie najlepszy w kraju. Deklarację trenera podgrzał jeszcze Mila: „W tym zespole widzę kilku przyszłych reprezentantów Polski”. Nawet w opinii kibiców Śląska obydwaj porwali się z motyką na słońce, ale mieli rację. W kadrze sprawdzeni zostali Mariusz Pawelec, Piotr Celeban, Antoni Łukasiewicz, a o przypadku dzisiejszego lidera Lechii Gdańsk nie trzeba w ogóle przypominać. Sprowadzenie Mili kosztowało miasto ogromne pieniądze, ale Tarasiewicz uparł się, że z tym człowiekiem poprowadzi Śląsk po upragniony tytuł. Budżet został mocno nadszarpnięty, jednak transfer Mili zwrócił się z nawiązką.

Krajobraz po burzy

Niecałe dwa lata po ogłoszeniu upadłości Śląsk wychodzi na prostą. Po długim okresie narastających długów, 2014 rok udało się zakończyć na finansowym plusie. W klubie poczyniono ogromne oszczędności, zaczynając od pensji piłkarzy, a kończąc na takich drobnostkach, jak umowy z firmami przewożącymi drużynę. Kompletna reorganizacja, ograniczenie administracji i poszukiwanie oszczędności dosłownie wszędzie. Po medialnych wojnach między poprzednimi współwłaścicielami, udało się znaleźć kolejnych inwestorów. Trzy wrocławskie spółki założyły konsorcjum, które posiada większościowy pakiet akcji w klubie. Tydzień temu miasto ogłosiło, że zaprasza do negocjacji w sprawie zbycia swoich akcji w Śląsku. Wszystko wskazuje na to, że znów wygra Wrocławskie Konsorcjum Sportowe i zostanie posiadaczem ponad 94 procent akcji w klubie. Ludzie zarządzający tymi spółkami deklarują walkę ze Śląskiem o Ligę Mistrzów i długą dominację na arenie krajowej. Słyszeliśmy już to wielokrotnie, a ci co najgłośniej mówili z reguły dziś na dobre odpuścili sobie polską piłkę. Nad klubem wciąż wisi widmo spłaty dwunastomilionowej pożyczki z 2012 roku, jednak krok po kroku kolejne kwoty wpływają do budżetu miasta. Przykładowo: niemal cała kasa ze sprzedaży Sebastiana Mili powędrowała na spłatę długu. Śląsk odbił się już od dna, a jego zarząd ma pomysł na zapewnienie długiej płynności finansowej. Pytanie tylko, czy nowi właściciele będą skłonni do prawdziwej pomocy klubowi i twardo stąpając po ziemi zaplanują takie kroki, by klub z dużego miasta znów się nie wywrócił.
W każdym razie, ponad osiem lat po wystąpieniu Platiniego można się zastanowić, gdzie dziś byłby Śląsk. Na lata jednak – dzięki decyzji UEFA – klub ma zabezpieczenie w postaci ogromnego stadionu, na którym musi występować ekstraklasowy zespół. Pewnie gdyby nie organizacja EURO 2012, wrocławianie wciąż chodziliby na mecze przeciętnej drużyny rywalizującej gdzieś między dołem tabeli Ekstraklasy a I ligą. Jeśli nie niżej…

Dziś władze Wrocławia zakładają, że Śląsk w końcu będzie samodzielny i co pół roku nie będzie musiał drżeć o swój byt. Wkład miejskich pieniędzy był nieoceniony, ale w końcu ma nadejść moment, w którym spółka znów zostanie sprywatyzowana. Po 14. lipca za sukcesy powinni odpowiadać nowi biznesmeni, a samorząd – z pięcioprocentowym zabezpieczeniem akcji – wszystkiemu będzie przyglądał się z tylnego siedzenia. Czy tym razem faktycznie się uda?

Sezon 2015/16

Kibice Śląska Wrocław nie mogą być w pełni zadowoleni z lokaty drużyny, która w poprzednim sezonie zajęła 4 miejsce. Klub jednak chce wynagrodzić kibicom wszystko w nadchodzącym sezonie i zgarnąć upragnione mistrzostwo Polski. Sprawa nie wygląda jednak za dobrze. Menedżer Śląska, Tadeusz Pawłowski dostał poważne ultimatum. Albo zrobi wszystko by ponownie panować na własnym podwórku albo pożegna się z funkcją szkoleniowca Śląska. Prezes klubu, Paweł Żelem przekazał na transfery 750 tysięcy euro i tylko wyłącznie do dyspozycji trenera. We Wrocławiu głośno mówi się o transferze Marcela Gecova. Czeski piłkarz ma 27 lat i występuje na pozycji defensywnego pomocnika. W przeszłości bronił barw m.in. czeskiej Slavii Praga, angielskiego Fulham i belgijskiego KAA Gent. Na transfer bardzo nalega Tadeusz Pawłowski, który chce za wszelką cenę sprowadzić Czeskiego piłkarza. Coraz częściej mówi się o odejściu z klubu Krzystofa Ostrowskiego i Andrei Ciolacu. Więcej informacji poznamy wkrótce.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2015, 11:42:30 wysłana przez MichuVeB »

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
Odp: WKS Śląsk Wrocław SA - Odcinek 1.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2015, 13:50:50 »
No, ja jestem zadowolony, wytrwałości i powodzenia!  ;)

Liczę, że Śląsk w końcu odepnie się od miasta, bo widząc, ile osób (niestety) chodzi na domowe mecze swojej drużyny, łatwo stwierdzić, że wrocławianie po prostu nie jarają się tą drużyną. Liczę, że za Twoich rządów (znaczy, Tediego Pawłowskiego :P) stworzy się solidna drużyna, na stałe walcząca o mistrzostwo.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline Katalonbar

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 05.03.2011r.
    • Status GG
    • Steam
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 07, 2015, 14:37:07 »
Śląsk to obecnie czołówka Ekstraklasy i to już przez dobre kilka lat. Wrocławianie to także pechowa drużyna bo w 2011,2012,2013 odpadali w play offach czyli w IV rundzie el. do Ligi Europy. Liczę, że z drużyną z Dolnego Śląska powalczysz o fazę grupową bo trochę szkoda, żeby arena EURO '12 nie występowała w Europie. Jeśli chodzi o transfery to raczej pewne, że pozbędziesz się Ciolacu natomiast z tym Czechem będzie bardzo trudno bo skąd Wrocławianie mają mieć tyle pieniędzy w budżecie. Moim zdaniem powinieneś poszukać kogoś kto będzie tańszy no i najlepiej jakby był z polskiej ligi.
Pharmacie populaire REJESTRACJA lub LOGOWANIE analogues de medicaments

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2015, 14:44:00 »
Super! Szkoda, że tekst z Weszło, ale rozumiem doskonale, też bym się skusił, bo felieton znakomity. Masz we mnie stałego czytelnika. :)

Pewnie FIFA, tak?

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 07, 2015, 15:38:39 »
Super! Szkoda, że tekst z Weszło, ale rozumiem doskonale, też bym się skusił, bo felieton znakomity. Masz we mnie stałego czytelnika. :)

Pewnie FIFA, tak?

Nie inaczej :)

@Katalonbar

Jeśli chodzi o Gecova to teraz patrzę i go wgl. w Fifie nie ma  ::) Dziwne, ale prawdziwe.

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
Odp: WKS Śląsk Wrocław SA - Odcinek 2.
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 07, 2015, 18:13:59 »
Spoiler for Hiden:
Powiem wam trudno mi się pisze... Nie jestem przyzwyczajony do takich klimatów no ale cóż jakoś to będzie :D

Odcinek 2.

Gecov odpada. Zakaria Sami na pokładzie Śląska!

(Po lewej Zakaria Sami w barwach Al - Ahli)

Agent Marcela Gecova wypowiedział się jasno na temat przyszłości swojego podopiecznego i w tym sezonie Gecov nie zmieni barw klubowych. Ta wiadomość zaniepokoiła przede wszystkim Tadeusza Pawłowskiego, który musiał jak najszybciej znaleźć innego kandydata do środka pola.

Na celowniku znalazł się 22 letni zawodnik Arabii Saudyjskiej, Zakaria Sami. Po krótkotrwałej rozmowie władz klubu Śląska z agentem zawodnika, ostatecznie obie strony doszły do porozumienia. A kwota jaką Śląsk będzie musiał zapłacić wynosi 120 000 tyś euro.

Zakaria Sami jest lewonożnym zawodnikiem, a jego nominalna pozycja to środkowy pomocnik. Może także grać na lewym i prawym pomocniku. Jego prezentacja odbędzie się jeszcze w tym tygodniu. Wciąż nie wiadomo z jakim numerem Sami będzie grał w Śląsku Wrocław.

Podsumowanie transferów na sezon 2015/16

Andrei Ciolacu (Śląsk Wrocław ---> Crewe Alexandra) | wypożyczenie
Krzysztof Ostrowski (Śląsk Wrocław ---> Piast Gliwice) | 130.000 €
Krzysztof Danielewicz (Śląsk Wrocław ---> Lillestrom SK) | wypożyczenie
Zakaria Sami (Al - Ahli ---> Śląsk Wrocław) | 120.000 €

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 07, 2015, 18:36:45 »
Tego Ciolaciu czy jak mu tam to dobrze, że się pozbyłeś, bo drewno pod bramką rywala takie jak ja po czterech piwach. Szkoda natomiast, że definitywnie pozbyłeś się Ostrowskiego, ale skoro Zdzisiu Kręcina i jego Piast płacą gotówką... nie można było inaczej, niemniej jednak Ostrowski, piłkarz z regionu, przydałby się jako zapchajdziura.

Krzysiu Danielewicz na wypożyczeniu powinien skorzystać, bo to piłkarz z potencjałem, szkoda, że go, Polaka, sprzedajesz, a sprowadzasz jakiegoś Araba  :P Tak, wiem, że trzeba podwyższać poziom drużyny.

Czekam na więcej  ;)
" border="0

Offline Katalonbar

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 05.03.2011r.
    • Status GG
    • Steam
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 07, 2015, 18:56:24 »
Ciekawy transfer, zazwyczaj do Arabii sprzedaje się piłkarzy, a tutaj kompletnie na odwrót. Mam nadzieję, że Zakaria nie okaże się typowym szrotem, a wzmocni zespół. Śląsk bez Danielewicza i Ostrowskiego będzie musiał załatać braki w kadrze, więc prawdopodobnie będą kolejne transfery do klubu.
Pharmacie populaire REJESTRACJA lub LOGOWANIE analogues de medicaments

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 08, 2015, 15:45:16 »

Odcinek 3.

Tadeusz Pawłowski: Więcej transferów nie będzie

Przed sezonowego wywiadu udzielił szkoleniowiec Śląska Wrocław specjalnie dla gazety Bravo Sport. W tym wydaniu Tadeusz Pawłowski mówi m.in. o sytuacji w lidze i transferze, który z szokował kibiców nie tylko Śląska Wrocław.

Śląsk idzie po swoje?

Tadeusz Pawłowski: W poprzednim sezonie mieliśmy w zloty i upadki, to jest normalne. Tym bardziej że mierzysz się z takimi drużynami jak Legia czy Lech. To jest naprawdę wysoko półka, ale wiemy że możemy im dorównać i w tym sezonie damy z siebie maksimum procent. Kibice w nas wierzą, więc my wierzymy w zwycięstwa.

W poprzednim sezonie 4 miejsce i Liga Europy zapewniona

TP: Naszym celem było mistrzostwo Polski, ale 4 lokata jest także dobrym miejscem. W tym sezonie dostaliśmy niewiarygodną szanse w europejskich pucharach i chcemy ją dobrze wykorzystać. Wiem jak będzie ciężko mierzyć się z innymi wspaniałymi drużynami z Europy, ale jesteśmy Śląsk Wrocław i nie boimy się przeciwników.

Transfer zagadka, czyli Zakaria Sami

TP: Nie nie jest to transfer zagadka. Sami jest inteligentnym człowiekiem i dobrym technicznie. Dostałem od prezesa wolną rękę i sprowadziłem zawodnika, którego chciałem. Wczoraj odbyłem z nim krótko pogawędkę i co najważniejsze umie parę języków w tym polski.

Sezon za niedługo się zacznie, czy będą jeszcze transfery?

TP: Mam kompletną kadrę na sezon 2015/16 więc nie potrzebuję innych wzmocnień. Mogę jasno stwierdzić że transferów nie będzie. Śląsk zawsze posiadał szeroką kadrę i tak samo jest teraz.

We Wrocławiu dużo mówi się o tym transferze Zakaria Sami

TP: To jest normalne. Kibice mogą myśleć, że będzie jednym wielkim niewypałem, ale ja w nim widzę przyszłość drużyny. Ma dopiero 22 lata i może jeszcze się wiele nauczyć od swoich starszych kolegów z drużyny.

Z jakim numerem będzie grał?

TP: Nie wiem czy pan wie o tym, ale prezentacja już była i był pokazany numer ''7''.

Legia, Lech - Czyli faworyci do Mistrzostwa polski

TP: Zapomniał pan dodać Śląsk Wrocław. Nie jesteśmy tutaj po to by oglądać plecy przeciwnika. Jesteśmy po to by wygrywać kolejne puchary. W tym sezonie celujemy bardzo wysoko i mamy nadzieję na szczęśliwy Happy End na koniec sezonu.

Dobrze to wszystko, dziękuję panu za udzielenie krótkiego wywiadu. Do zobaczenia.

TP: Ja również dziękuję było miło. Do widzenia.

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 08, 2015, 23:05:02 »
Powiem wam trudno mi się pisze...
Najważniejsze, żeby teksty były Twoje. Może być kilka linijek, ale własnego autorstwa.
Sami jest inteligentnym człowiekiem i dobrym technicznie
Człowiek dobry technicznie :)
i co najważniejsze umie parę języków w tym polski.
Jak na 22 letniego Araba to nieźle

Powodzenia
" border="0" border="0

Offline ebistal

• Trener
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 13.06.2011r.
Odp: WKS Śląsk Wrocław SA - Odcinek 3.
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 09, 2015, 00:11:11 »
Zakup Zakariego może byc czyms nowym na boiskach polskiej ekstraklasy, jak ktoś wcześniej napisał, to zazwyczaj oddaje się zawodników do Arabii niż na odwrót, tu jednak gratki za fajny pomysł, może okazać się on czołowym grajkiem Śląska i chyba też po to go sprowadziłeś.

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 09, 2015, 00:19:45 »
@Artur Dzięki za poprawki :) A z tym że umie parę języków to dodałem od siebie :D

@ebistal

Chciałem sprowadzić kogoś ''nieznanego'' i sprowadziłem. Zobaczymy jak się spisze :)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 09, 2015, 08:55:44 »
Bravo Sport?  ;D Mogłeś dać coś bardziej poważnego...

Kurde, trochę Michu za krótki ten wywiad, taki suchy. Nie krytykuję, po prostu chcę Cię zmotywować. Bo że niezłe a nieraz nawet dobre teksty potrafisz pisać, udowodniłeś w karierze Barcelony. Wczuj się w ten klimat, nie wiem jak masz Ty, ale ja szybciej wczuwam się w polskie klimaty niż zagraniczne.

Mam nadzieję, że Tadeusz Pawłowski będzie długo trenerem Śląska i nie będzie żadnej akcji piłkarzy typu "zwalniamy trenera" albo nerwowych ruchów zarządu.
" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 09, 2015, 10:04:11 »
Bravo Sport?  ;D Mogłeś dać coś bardziej poważnego...

Kurde, trochę Michu za krótki ten wywiad, taki suchy. Nie krytykuję, po prostu chcę Cię zmotywować. Bo że niezłe a nieraz nawet dobre teksty potrafisz pisać, udowodniłeś w karierze Barcelony. Wczuj się w ten klimat, nie wiem jak masz Ty, ale ja szybciej wczuwam się w polskie klimaty niż zagraniczne.

Mam nadzieję, że Tadeusz Pawłowski będzie długo trenerem Śląska i nie będzie żadnej akcji piłkarzy typu "zwalniamy trenera" albo nerwowych ruchów zarządu.

Poważniejszy np jaki? :D

Spoko spoko rozumiem pisałem na początku że nie czuję tych klimatów, ale postaram się poprawić jak najszybciej. :)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 09, 2015, 10:38:00 »
No nie wiem choćby "Przegląd Sportowy" albo "Piłka Nożna"
" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
Odp: WKS Śląsk Wrocław SA - Odcinek 4.
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 09, 2015, 18:57:50 »
Spoiler for Hiden:
Tylko jeden mecz z uwagi na to że to spotkanie inauguracyjne :D Dobry styl? Czy coś zmienić?

Odcinek 4.

Walka do końca!

(Marco Paixao daje zwycięstwo Śląskowi w końcowych minutach)

1.Kolejka T-Mobile Ekstraklasa
01.08.2015, Stadion Miejski w Gliwicach, Gliwice; 16:00

Na inaugurację T-Mobile Ekstraklasy Piast Gliwice podejmował u siebie Śląsk Wrocław. Podopieczni Tadeusza Pawłowskiego z problemami wygrali spotkanie 1:2. Jednak przez pierwszy kwadrans gry to Piast przeważał i utrzymywał się przy piłce. W 21 minucie meczu Wilczek miał znakomitą sytuacje sam na sam z bramkarzem Śląska, jednak górą okazał się kapitan drużyny z Wrocławia. Śląsk szybko i dobrze odpowiedział w 35 minucie spotkania. Nowy nabytek Śląska Zakaria Sami znakomicie utrzymał piłkę przy nodze po czym prostopadle podał do Kaczmarka, który huknął płasko po ziemi strzelając pierwszą bramkę w tym meczu. W pierwszej połowie Piast i Śląsk mieli jeszcze swoje okazje do strzelenia gola, ale zabrakło skuteczności. Druga połowa zaczęła się inaczej niż ta pierwsza. To ekipa z Wrocławia przejęła na samym początku inicjatywę. W 58 minucie meczu Machaj poradził sobie z obrońcą Piasta i bez zastanowienia podał do niepilnowanego Marco Paixao, który pod wpływem nacisku ze strony obrońców Piasta przestrzelił wysoko nad bramką. W 69 minucie spotkania w polu karnym Śląska doszło do nieprzyjemnego faulu na Hanzelu. Sędzia bez wahania wskazał na ''11'' metr, a piłkę pewnie w siatce umieścił Vassiljev. Od tej pory Piast Gliwice coraz częściej atakowało stronę rywala. W 70 minucie gry były zawodnik Śląska Krzysztof Ostrowski był bardzo blisko strzelenia gola, jednak zabrakło odpowiedniej koncentracji. Do przełomowej sytuacji w tym meczu doszło w 87 minucie, gdzie z rzutu rożnego wykonywanego przez Grajciara. Piłkę z główki wpakował Marco Paixao, który uratował Śląsk przed stratą dwóch punktów. Ostatecznie więcej akcji w meczu nie uwidzieliśmy, a Śląsk wygrał na inaugurację ligi 2:1 z Piastem Gliwice.

Piast Gliwice 1:2 WKS Śląsk Wrocław
69' Vassiljev - 35' Kaczmarek 87' Paixao
8,0 Marco Paixao

Piast Gliwice: Szmatuła - Klepczyński, Osyra, Horvath (c), P.Brożek - Vassiljev, Martinez - Podgórski (69' Ostrowski), Hanzel, Badia (70' Jurado) - Wilczek (4-2-3-1)
WKS Śląsk Wrocław: Pawełek (c) - Zieliński, Celeban, Pawelec, Dudu - Flavio (80' Pich), Hateley (80' Grajciar), Sami, Machaj - Paixao, Kaczmarek (45' Lacny) (4-4-2)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
Odp: WKS Śląsk Wrocław SA - Odcinek 4.
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 10, 2015, 09:46:42 »
Szkoda, że grasz na PS3, bo przydałby się skrót, screen z gry i tabela/strzelcy...  :-\ Wtedy relacja bardziej by mi odpowiadała. Te logo Ekstraklasy takie niezbyt ładne, moim okiem  :P

Najważniejsze jest, że udało się wam zdobyć trzy punkty, jak mawia klasyk. Skąd się wziął ten cały Kaczmarek? Paixao to wiadomo, że dobry snajper - na naszych boiskach już go nie ma (został tylko Flavio), także dobrze, że u Ciebie jest.

Ile kolejek Ekstraklasy masz w FIFIE? 30 czy 37 z podziałem?
" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
Odp: WKS Śląsk Wrocław SA - Odcinek 5.
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 11, 2015, 11:42:15 »
Spoiler for Hiden:
@Hose dokładnie to nie wiem ile jest kolejek, ale raczej 37. Czemu ma być 30?

Odcinek 5.

Mecz nudny jak flaki z olejem...

(Podczas meczu najlepsze akcje działy się na stadionie Śląska Wrocław)

2.Kolejka T-Mobile Ekstraklasa
09.08.2015, Stadion Wrocław, Wrocław; 18:00

W 2.Kolejce T-Mobile Ekstraklasy Śląsk zmierzył się z GKS Bełchatów i po nudnym i uciążliwym meczu wynik spotkania wskazywał dwa zera. W samym spotkaniu było parę ładnych i ciekawych akcji zarówno ze strony Śląska jak i Bełchatowa. Ale żadne z nich nie przesądziły o wyniku. Mecz zakończył się bezbramkowym remisem i podziałem punktów. Oby to był taki ostatni mecz w tym sezonie.

WKS Śląsk Wrocław 0:0 GKS Bełchatów

WKS Śląsk Wrocław: Pawełek (c) - Zieliński, Celeban, Pawelec, Dudu - Flavio, Hateley, Sami, Grajciar - Paixao, Lacny

Cracovia tanio skóry nie sprzedała. Remis.

(Flavio Paixao w walce o piłkę z zawodnikiem Cracovi)

3.Kolejka T-Mobile Ekstraklasa
16.08.2015, Stadion Cracovii im. Józefa Piłsudskiego, Kraków; 15:00

W 3.Kolejce T-Mobile Ekstraklasy Tadeusz Pawłowski wraz ze swoimi podopiecznymi wyjechał do Krakowa by zmierzyć się z Cracovią Kraków. Spotkanie zaczęło się wyśmienicie dla gości. Bo już w 6 minucie meczu piłkę do bramki rywali skierował Lacny, jednak zawodnik był na pozycji spalonej i bramka nie została uznana. To miał być znakomity prognostyk przed tym co jeszcze przed nami. W 17 minucie spotkania Cracovia odpowiedziała groźną kontrą, ale wszystko zaprzepaścił Cetnarski, który z okolic 7 metra nie trafił do pustej bramki. Chwilę później znów Cetnarski uczestniczył w akcji, jednak tym razem jako rozgrywający. Swojej szansy nie wykorzystał także snajper Cracovi Zjawiński, który nie wykorzystał znakomitego podania Cetnarskiego. Nie wykorzystane sytuacje lubią się mścić, ale nie tym razem. W 35 minucie meczu Cracovia w końcu strzeliła gola dającego prowadzenie, a na listę strzelców wpisał się Diabang. W końcówce spotkania Śląsk mógł strzelić gola do szatni, ale minimalnie przy strzale pomylił się Marco Paixao. Druga część spotkania jak i pierwsza zaczęła się dla Śląska wyśmienice i już w 52 minucie meczu Zakaria Sami strzelił gola dającego remis w tym spotkaniu. Warto zwrócić uwagę na wspaniałą asystę Roberta Picha. Kilkanaście minut później znów drużyna z Wrocławia stworzyła akcję po której powinien wpaść gol, ale piłka po strzale Flavio Paixao przeszła koło słupka. W 80 minucie spotkania Cracovia była bardzo bliska strzelenia gola na 2:1, ale fatalnym strzałem popisał się Kita, który chwilę wcześniej zastąpił Zjawińskiego na boisku. Więcej akcji w tym meczu nie zobaczyliśmy, a mecz zakończył się podziałem punktów i remisem 1:1.

Cracovia Kraków 1:1 WKS Śląsk Wrocław
35' Diabang - 52' Zakaria Sami
8,2 Pawełek

Cracovia: Pilarz - Rymaniak, Mikulić, Polczak (89' Żytko), Marciniak (c) - Dąbrowski, Budziński - Armiche, Cetnarski, Diabang - Zjawiński (79' Kita)
WKS Śląsk Wrocław: Pawełek (c) - Zieliński, Celeban, Juanito, Dudu - Flavio (76' M.Machaj), Hateley, Pich (76' Pałaszewski), Sami - Paixao, Lacny

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 12, 2015, 21:31:56 »
Przepraszam, ale to nie moje klimaty cholerka  ;D Wracam do Barcy tam pisze mi się o wiele lepiej no nic dziwnego w końcu :) Jeszcze raz przepraszam. A w szczególności Hose  :D

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 13, 2015, 12:35:53 »
Nie masz za co przepraszać. Rób to, co lubisz.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 13, 2015, 12:35:53 »