ja tam się wam ludzie dziwię, że tak się spuszczacie nad tym MyClub
przyznaję, sam w PES2015 w MyClub rozegrałem blisko 500 meczy, czasem wygrało się jakiś puchar, ale poza budowaniem swojego składu to i tak średnia zabawa, a największe nieporozumienie to to, że wpływ na taktykę ogranicza się do wyboru trenera
IMO znacznie przyjemniejszą formą rozgrywki i lepiej weryfikującą umiejętności graczy niż dywizje w myclub jest granie w normalną ligę na
REJESTRACJA lub LOGOWANIE, a myclub można czasem odpalić dla zabawy
jeśli kogoś irytuje myclub, a nie próbował gry na pesleague to polecam spróbować, nowy sezon pewnie wystartuje pod koniec listopada, w tym czasie możecie grać wyzwania(mecze towarzyskie), puchary i turnieje dnia.
nie ma problemu, że się ktoś rozłącza, ewentualnie jest do zastosowania lagdetector, ale tak naprawdę nikt tego nie używa, jedyne co jest potrzebne do gry to numer GG, aby ustalać z innymi graczami termin rozegrania meczu
jeden lubi szachy, a drugi dziwki więc dla mnie takie stwierdzenie jest śmieszne, ale jeżeli już chcesz to możemy o tym pogadać
1. Niektórzy w tym ja kupują PESa właśnie dla myClub (wcześniej ML online), gdyż ja nie jestem jakimś fanboyem Barcy, Realu i tego typu zagranicznych drużynek. Gra umożliwia mi z czego się cieszę możliwość robienia swojej ekipy.
2. Jeżeli wydaje Ci się, że masz taki super wpływ na taktykę grając DIV to się mylisz, co sobie możesz takiego tam poustawiać? i tak wszystko zależy jak grasz i kim grasz? jedynie liczbę graczy w poszczególnej formacji sobie lepiej możesz ustawić i tyle. "...a największe nieporozumienie to to, że wpływ na taktykę ogranicza się do wyboru trenera" uwierz mi, że u tego samego trenera można naprawdę grać różne style i w miarę możliwości delikatnie pomieszać z pozycjami.
3. PESligi? ilu Was tam jest? 100? ciągłe granie z tymi samymi ludźmi? pewnie się już na pamięć znacie. A jakie drużyny tam sobie wybieracie? Real, Bayern, Barca, MC x25, czasem się trafi Arsenal, Napoli, Chelsea, MU? jaki sens wbijać się tam z Boca Juniors? żeby wygrane komuś nabijać?
4. Lagerzy byli i być będą, raz na 10 meczów jak mi się taki trafi to przeżyje, a jak w tej lidze? jak nagle komuś net zlagował, albo coś w tym stylu, to co wyzywany jest w tym momencie od leggerów i wywalacie go ligi? Tak pytam, bo zdarza mi się złapać lost connection, a nie lubie być od oszustów wyzywany.
Podsumowując ja osobiście kupuję tą grę dla myClub, lubię sobie zbierać GP i losować typków do własnej drużyny, ubolewam tylko, że w tym roku nie ma licencji na Legię, ale jakoś to przeżyję. Rozumiem też, że ktoś inwestuje w grę dla grania, ze znajomymi i chwała im za to.