Panowie,
Z przykrością stwierdzam, że nie dam rady rozegrać swoich meczy w Eliminacjach z przyczyn ode mnie niezależnych
Mam straszne lagi w PESie2010 i nie wiem skąd one się biorą.
Mam nowego kompa z procesorem AMD Phenom 955 (Quad 3,2GHz), pamięcią 4MB i kartą graficzną GeForce GTX 260 więc wystarczający aż nadto na tą grę.
Z resztą gra offline śmiga aż miło i nic tylko grać
Co do łącza internetowego to oto jego parametry:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEA oto wynik pingów:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEZainstalowałem sobie cFosSpeed'a i w czasie meczu ani ping nie podskakuje a DL wynosi 5kB, UP 2kB więc łącze wogóle nie jest obciążone :/
Używam Windows'a 7 64-bitowego (oryginał z najnowszymi sterami i aktualizacjami) oraz F-Secure 2010. Próbowałem grać z wyłączonym F-Secure ale mam ten sam problem.
Co dziwne wcześniej grałem na laptopie na Viście 32-bitowej i też cięło online jak cholera, ale sądziłem że to wina słabego laptopa - i temu kupiłem nowego kompa.
Moim dostawcom internetowym jest Vectra, jednak nie wiem czy to wina leży po ich stronie, bo PES2009 chodził bezproblemowo i chyba nawet na tym samym porcie UDP.
Panowie apel do was: POMOŻCIE!! :-( Ja już sam nie wiem co jeszcze mogę zdziałać. Wydaje się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, a mam opóźnienia rzędu 2-3s w grze online :/ I jak tu grać jeśli naciskam podanie i muszę czekać - w tym czasie przeciwnik już dawno zabierze mi piłkę, że o strzelaniu na bramkę przeciwnika mogę tylko marzyć :/
Zauważyłem, że w MENU online mam zielone lampki i ja i przeciwnik. W czasie meczu mam góra migającą żółtą, a przeciwnik i tak mówi, że mam czerwoną.
Aha, żeby było "fajniej" gram na najniższej rozdzielczości 1024x768 i LOW bo jak włącze normalne detale 1680x1050 i HIGH bo lagi są jeszcze większe.
POMOCY!! :-(