Podsumowanie pierwszej rundy Partizan Belgrad Cup
Borussia Dortmund:
W tym turnieju znaleźli się przypadkowo, za nich grać miała drużyna Celticu Glasgow ale w ostatniej chwili Celtic wycofał się z rozgrywek. Turniej rozpoczęli od przegranej z Napoli 2-1. Potem przyszła wygrana nad Partizanem Belgrad 0-2 i cudowne zwycięstwo nad Barceloną 2-3. Obecnie zajmują miejsce 2 z dorobkiem 8 punktów. Szansę na mistrzostwo Turnieju Partizan Belgrad Cup mają bardzo duże.
Partizan Belgrad:
Gospodarz turnieju, drużyna która chciała jak najwięcej i jak najlepiej pokazać się. Jednak na początku porażka z Barceloną 0-1. Potem przyszła kolejna dotkliwa porażka z Borussią Dortmund 0-2 i na koniec pierwszej rundy porażka z Napoli 2-1. Szansę na mistrzostwo mają znikome, wprawdzie do końca jest do zdobycia 12 punktów, ale i 12 punktów mają straty do pierwszego Napoli. Drużyna Partizana Belgrad co najwyżej może walczyć o 2 miejsce ale także to zadanie będzie cholernie trudne.
F.C. Barcelona:
Największy faworyt tego turnieju, który miał przejechać się po wszystkich rywalach.. W pierwszej części turnieju Partizan Belgrad Cup Blaugrana mocno zawodzi, na 3 mecze 2 porażki i tylko jedna wygrana. W sumie to nic ważnego, bo Barcelona przed turniejem zapowiedziała ze będzie wystawiać na mecze tylko młodych i niedoświadczonych graczy. Na mistrzostwo mają szansę, ale muszą wszystkie mecze wygrać i liczyć na to ze obecny lider,Napoli, potknie się w którymś meczu.
Napoli:
Drużyna która miała być skazana na 3 miejsce, drużyna która nie miałaby szans z Borussią czy z Barceloną.. A jednak w futbolu najpiękniejsze jest to ze nic nigdy nie wiadomo, Napoli zakończyło pierwszą rundę turnieju Partizan Belgrad Cup na pierwszym miejscu z dorobkiem wszystkich punktów jakie były możliwe. To właśnie, drużyna z Włoch ma największe szanse na zdobycie pucharu turnieju Partizan Belgrad Cup.
Tabela:1. Napoli 12 punktów.
2. Borussia Dortmund 8 punktów.
3. F.C. Barcelona 4 punkty.
4. Partizan Belgrad 0 punktów.Szczerze powiedziawszy nie jestem zły na moich chłopaków. To tylko turniej towarzyski i głównym celem przybycia tutaj do Serbii było wykrycie nowych talentów oraz nauczenie tych chłopców gry w zawodowej piłce. Wiadomo, trochę mnie martwi ta słaba postawa i te porażki z Napoli czy z Borussią. Ale mówię, ze nie mam im tego za złe, to są dopiero ich początki a start zawsze jest najtrudniejszy. Moim zdaniem najlepszymi zawodnika z młodzieży to Nolito , Bojan i Bartra. Myślę, ze jak jeszcze trochę popracują,poprawią skuteczność i będą pewniejsi siebie, to będą z nich wielkie gwiazdy. Mam nadzieję ze jeszcze wygramy chociażby dwa mecze i zakończymy ten turniej dobrze.