Półfinał FA Cup
Gyan 1-0 41'
Gyan(k) 2-0 77'
Półfinał FA Cup zapowiadał się emocjonująco i obie drużyny chciały zagrać w finale! W 41 minucie Sessengon wypuszcza Gyana na sam na sam a ten strzałem pod poprzeczkę daję radość fanom The Black Cats. Emocji nie brakowało w drugiej połowie za sprawą ofensywnej gry obu drużyn. Tottenhamowi brakowało ostatniego podania i skuteczności. W 77 minucie za faul na Maikonie sędzia dyktuję jedenastkę do której pochodzi Gyan. Pewnym strzałem w lewy róg ustala wynik i podkreśla awans do finału w którym lider BPL zagra z Burnley. Teraz Koguty będą miały szanse do rewanżu na Sunderlandzie w lidze.
- Jestem bardzo zadowolony z tego meczu i awansu do finału. Widowisko było bardzo dobre bo oba teamy stawiają na ofensywe. Razem z chłopakami postaramy się zdobyć te trofeum w wielkim finale. Jednak nie można lekceważyć rywala bo skoro doszli do finału muszą być bardzo dobrzy. Teraz być może dam na poszczególne mecze graczom, którzy nie mają tej przerwy. Takim piłkarzem jest Gyan. Przerwa w jednym meczu by mu dobrze zrobiła by mógł odpocząć od ciągłej gry.
Na koniec umieszczam filmik dla wszystkich, którzy nie wierzą na jakim poziomie gram. Teraz czekam na komentarze, że filmik jest ustawiony i grałem na tym poziomie tylko w jednym meczu. Mogę robić taki film po każdym meczu tylko jaki to ma sens? Bo ja wiem na jakim poziomie gram i nie mam zamiaru nikogo oszukiwać.