32 Kolejka Premier League
Gyan 0-1 1'
Ronaldinho 0-2 19'
Campbell 0-3 76'
W 1 minucie Gyan zabrał piłkę obrońcy a później minął jeszcze dwóch i umieścił piłkę w siatce. Ronaldinho w 19 minucie w sytuacji sam na sam podwyższył na 0-2. Decydujący cios zadał w 67 minucie Campbell strzałem z głowy. Po tej kolejce już wszystko jasne! Sunderland został Mistrzem Anglii na sześć kolejek przed końcem! Po raz 7 sięga po te trofeum! Euforia fanów, trenera i kibiców nie do opisania! Czarne Koty zdeklasowały rywali i wygrały wszystkie mecze w sezonie! Brawo ! Brawo !
- Cieszę się jak nikt z tego trofeum! Wykonaliśmy ogromną pracę przed sezonem i się opłaciło. Wielu graczy nie dawało rady jednak zaciskali zęby i trenowali dalej! Na sześć kolejek przed końcem zostać mistrzem to cudowne uczucie zarówno dla mnie, piłkarzy jak i naszych fanów! Sezon dla nas się jeszcze nie skończył i musimy skupić się dalej na grze a świętować będziemy po zakończeniu wszystkich meczów. Oczywiście dzisiaj jakieś szampany pójdą w ruch ale prawdziwa euforia będzie po ostatnim meczu w BPL.
- Czuje się świetnie. Zostaliśmy mistrzami i piszemy karty historii w tym świetnym klubie jakim jest Sunderland. Jest to dla mnie całe życie. Pracowaliśmy ciężko by stać się kimś w europejskiej piłce. Daliśmy rade i dajemy radość naszym kibicom. To oni muszą być najbardziej zadowoleni bo już żaden kibic nie pamięta ostatniego trofeum <śmiech>. Tak jak mówił nasz trener sezon się nie skończył i musimy grać dalej po to aby dawać naszym fanom radość z naszej gry.