Poziom sędziowania - do wymiany
Zmiana zawodnika to totalna porażka - przykład który zdarza mi się często: drużyna przeciwna idzie z kontrą we 2 i ja jestem sam obrońcą a z tyłu moi gonią za piłką.. Chce sobie wziąć tego obrońce to zamiast dać mi zawodnika z przodu to zmienia mi z tyłu i normalnie idzie się zastrzelić.. Piłkarz z drużyny przeciw.. oddaje strzał a mi dopiero zmienia na obrońce.
Nowe siatki
PIŁKI!!
Tunel - z dziećmi się wychodzi, i tak jak w FIFIE sędzia patrzy bramki i jakieś inne efekty a nie w każdej wersji TO SAMO! No i te scoreboardy.. Nie zrobią jakiś porządnych, OK nie mają licencji ale mogą się postarać o jakieś fajne.
LICENCJE! - Nie wiem na co oni czekają, kasy mają tyle ile cała polska przez 100 lat nie zarobi.. Ile te licencje kosztują? Kilka milionów, dla nich to nic a licencji i tak nie kupują..
Nowe menu - takie jak w fifie. Szybko się wybiera, tutaj nie trzeba wymyślać jakiś super efektów, po prostu wystarczy proste menu, ważne aby szybko się ustawiało.
Animacje - o wiele więcej animacji by się przydało! Przykłady: klaskanie po strzale, w fifie CHYBA jest ale w PES nie ma, kciuk w górę po dobrym zagraniu. Bramkarz np. po wysokiej wygranej albo w ostatnich minutach nie wiem niech wyskoczy z bramki i biegnie w strone piłkarzy, przy strzeleniu np. gola w końcówce spotkania (finał), niech cała ławka wybiega wraz z trenerem, jak to jest w realu. O i taki ciekawy dodatek który i tak by nie wyszedł ale miło było by go spotkać: chodzi mi o kibica biegającego po murawie
Więcej kamer
Kibice niech będą bardziej głośni i realniejsi.
Budowa stadionu - jest jak na razie nie najgorsza, ale mogliby dodać takie bajery jak: zaokrąglenia jak to jest na Emirates Stadium, na samej górze stadionu są takie fajne zaokrąglenia, z dołu do góry i z góry na dół, wybór krzesełek jakiś przejrzysty, kraty (chyba każdy wie o co chodzi) i wiele więcej!
Become a Legend - chodzenie do sklepu: po prostu taka opcja w menu "idź do sklepu" wybieramy i kupujemy jakieś ubrania (nie chodzi mi żeby były to simsy no ale można takie coś zrobić), i przyklad: kupujemy piłkę i mamy swój wlasny dom, z tyłu małe boisko do grania.. I na przykład jest opcja "Idź potrenować" i przenosi nas w jakieś miejsce za domem i możemy tam sobie strzelać na pustą bramkę, podbijać piłkę, ćwiczyć radość po golu itp..
Udzielanie wywiadów: np. wyskakuje komunikat: Reporter chce udzielić wywiad - Zgódź się, Odmów i wybieramy 1 opcję
Przy wywiadzie odpowiadamy samoczynnie na pytania, po prostu mamy do wyboru klawiaturę i piszemy jak na forum normalnie.
Agent - możemy mieć własnego agenta, który załatwia nam jakieś oferty itp..
U18 - reprezentacja, kluby czyli reprezentacja do lat 18 fajny dodatek i na pewno mógłby się podobać.. Tworzymy piłkarza minimum 15 lat, i gramy w lidze U18 a gdy skończymy 19 lat to dopiero możemy otrzymywać oferty do ligi seniorskiej..
Zakończenie kariery - możemy zakończyć karierę nawet w wieku 30 lat i obojętnie kiedy chcemy.. I fajny dodatek: po jakieś poważnej kontuzji może wyskoczyć komunikat że piłkarz nie może dalej grać i trzeba zaczynać karierę od nowa.. Oczywiście takie przypadki bardzo rzadkie. No i oczywiście lekarz, np. jesteśmy po kontuzji i jesteśmy na rehabilitacji i możemy normalnie w 3d ćwiczyć co jest BARDZO MAŁO PRAWDOPODOBNE.. No ale można byłoby zrobić taką funkcję że klikamy "Rehabilitacja">>"Idź Ćwiczyć">> I tu wybieramy co chcemy robić - biegać, strzelać..
Tricki - więcej tricków, zwłaszcza na treningu - podbijanie piłki, jakieś żonglowanie i różne z trickami, flip flap, RABONA (jakieś normalne wykonanie, a nie że wyjdzie raz na 1000 lat) i wiele innych.. W skrócie pisząc - takie jak w fifie 11 a nawet i więcej.
Jest bardzo dużo wad! Mam nadzieję że to zrobią, gdybym znał angielski to bym im to napisał.
SORRY ZA BŁĘDY!
Jak mi się coś przypomni to dopiszę.