Dział Ogólny > PES 2012
Ojciec serii Pro Evo, "Seabass", zdradza pierwsze informacje o PES2012!!!
daniel82:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEjak dla mnie zapowiada się to bardzo dobrze.
- zmiana zawodników nareszcie na analogu!
- po zmianie na zawodnika ten nie będzie biegł prosto jak głupi
- kolejne wyeliminowanie zamulania się zawodników
te zmiany już mi się zajebiście podobają.
- wiadomo że jest dużo do poprawy jak animację bramkarzy którzy nigdy nie wychodzą za pole karne (słynna niewidoczna ściana)
- te dziwne przewrotki/przerzutki?!
- sędziowanie również do poprawy,
- mógłby Seabass poprawić te murawy - ile lat można czekać na poprawę tego?!
- tryb online do poprawy - dla mnie jak narazie jest za mało opcji społecznościowych oraz tych haxów (każdy kto gra online wie ocb)
- fajne gdyby działo się coś więcej obok boiska - wniosłoby to dużo realizmu do którego on dąży np. trener wychodzący na linie swojego sektora i coś tam wymapenise albo chłopcy rzucający piłkę jak wyjdzie za boisko
- auty też do poprawy jeśli chodzi o długi wyrzut - za długo to trwa!
- o AI już tam nie wspominam bo to już zostało napisane
- i wiele innych rzeczy o których mi się teraz nie chce pisać :D
ale i tak już jest jaranko nowym PES'em!
--- Koniec cytatu ---
"i coś tam wymapenise' hahahhaha, ależ ten skrypt głupi ;D
Co do zmiany przełączania zawodnika na analogu to się tak nie podniecajcie bo to nie zrobi różnicy.Błąd tkwi nie w sposobie przełączania tylko w samej grze, że zawodnicy zachowują się jak idioci.
kdetys:
prawie każdy z nas narzeka, ale większość i tak gra w każdą odsłonę PESa i mimo jej błędów wydaje pieniądze i nie przerzuca się na fifę. Konami wie o tym, że gra i tak się na świecie sprzeda dlatego pozwalaną sobie na wydanie badziewia.
L.A.:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Owszem, skok graficzny był, bo przechodzili ze starszej platformy konsolowej na nowocześniejszą, dzięki czemu w PC-tach też mogli się wykazać, ale skokowi graficznemu nie towarzyszyło ulepszenie grywalności, tylko potężne pogorszenie.
--- Koniec cytatu ---
Z tym się zgodzę.
--- Cytuj ---Gdyby teraz zrobili równie mocny skok graficzny to by dopiero były jęki.
--- Koniec cytatu ---
Myślę że się mylisz.
--- Cytuj ---Bądź tak dobry i zwróć uwagę, że najczęściej pojawiającym się pytaniem odnośnie każdego nowego PES-a jest "A czy to pójdzie na moim kompie?".
--- Koniec cytatu ---
Takie pytanie zadają ludzie z opóźnieniem rozwoju umysłowego... skoro są podane wymagania i ma się własną konfiguracje PC to jest łatwo wywnioskować... nawet gdy nie ma podanych wymagań a są pierwsze Screeny/Video i widać że graficznie prezentuje się tak samo lub odrobinę lepiej to samo się nasuwa że nie będzie dużo większych wymagań względem poprzedniczki...
--- Cytuj ---Przy skoku graficznym trzeba mieć po pierwsze: odpowiedni komputer, po drugie konsolę, która by to pociągnęła, bo nikt nie będzie robił osobnej grafiki do konsoli i do PC. Póki nie będzie konsoli nowej generacji, grafika znacząco się nie zmieni.
--- Koniec cytatu ---
Konsole mają całkiem inny system i konfigurację kod musi być bardzo zmodyfikowany lub pisany od nowa zajmuję to tyle samo czasu lub więcej... więc takie gadanie jest trochę na wyrost... Grafika na konsolach jest uzależniona od produkcji nowych silników graficznych. Obecnie konsole obsługują wszystkie silniki graficzne. Nowe konsole będą potrzebne gdy będzie wychodził nowy silnik CE4 data planowanego wyjścia jest wraz z pojawieniem się nowych konsol 2012/2013... Obecne silniki CE3 i Chrome 4 i kilka innych mają tak duże możliwości że można z nich wycisnąć 7 poty i zrobić coś pięknego... o jakość nie ma się bać :D wiadomo że owe silniki nie są do PESa... przedstawiłem to ogólnie :D peace!
piotrstce:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEgdybyś był uważny zobaczyłbyś że jest to już na tym filmiku...
no może prócz tej zmiany zawodnika na analogu...
skoro fifa98 jest tak idealna to życzę powodzenia w dalszym podnoszeniu skilla na kalkulatorze...
jaram się bo widzę że ten skośnooki buc poprawia błędy a nie rzekomo tworzy nowy kod do gry jak to było w przypadku PES11...
--- Koniec cytatu ---
gdzie ja napisałem ze Fifa 98 jest idealna? napisałem że podstawowe zachowania graczy (czyt. obrońca biegnie za wychodzącym napastnikiem i możliwość wykopania obrońcą z pierwszej piłki a nie dopiero po przyjęciu) i niektóre zachowania piłki były lepsze w Fifie 98 i tyle....
nie wiem gdzie Ty tam widzisz efekt "niezamulania" zawodników i lepszą zmianę zawodnika no ale pewnie Ty wiesz lepiej od innych...
a no tworzył nowy kod po to żeby PES 2011 nie był tak drewniany jak 2010 ale wiadomo jak to wyszło...bugi zastąpiły się bugami...
Lukaszeq:
Bugi były w każdej wersji, będą i w tej. Nie ma co liczyć na idealną grę bo taka nigdy nie powstanie. Nawet uwielbiany PES 6 miał parę bugów jak bodajże super skuteczne podania na dojście górą, rajdy skrzydłami. Pes 2008 to już w ogóle mnóstwo bugów zaczynając na opóźnionej kamerze kończąc na wszystkim. Pes 2009 - strzały w krótki róg którego bramkarz w ogóle nie asekurował. 2010 rajdy Ronaldo i Messim, do tego beznadziejne podania na dojście w których zawodnicy zachowywali się sztucznie nie wiedząc jak przyjąć piłkę. 2011 każdy wie.
Ale nie ma co stękać, jeśli bugi a raczej granie tak by je wykorzystywać dla wygranej będzie dopiero po 10 miesiącach od wydania gry to będzie się grało przyjemnie. A nie tak jak tutaj gdzie każdy mecz i gole większości graczy wyglądają identycznie bo liczy się dla nich zwycięstwo, 300 punktów w rankingu a nie ładne gole ;)
Każda gra ma bugi, ważne żeby je odpowiednio ukryć rób żeby były sporadycznie występujące.
Nawigacja
[#] Następna strona