Zaczyna mnie to już denerwować... 2/3 ludzi będzie bronić swojej cieszynki (pes or fifa) i nie z powodów bo któraś jest lepsza, ale z powodu przyzwyczajenia do gry w nią (opanowania), przykładem mogę podać że wielu ludzi używa gg, albo winampa, bo są to najpopularniejsze programy w swojej dziedzinie od kilkunastu lat, a żeby przerzucić się na coś nowego to trzeba sporo czasu by się przyzwyczaić. Kiedyś grałem tylko i wyłącznie w FIFE, a jak znajomy mi pokazał PES'a powiedziałem "co za badziew" i napierałem dalej w fife (fifa 2001-2004). Pewnego dnia postanowiłem się przełamać i pograć dłużej w PESA i gram do teraz
Pes moim zdaniem jest lepszy pod względem rozgrywanych akcji (czuję się czasem jakbym grał na prawdę z moją drużyną), za to fifa jest bardziej Efektywna jakby prawie jej nie nazwać "arkadowa", Tricki są dowodem na to
Patrząc na ostatnie lata to FIFA zrobiła ogromne kroki by móc ją nazwać najlepszą piłką nożną jako gra, za to KONAMI wiele obiecuje (nie powiem bo na pewno się stara) i dopiero w 2011 pokazali lekki przełom. Po trailerach FIFA 2012 i PES 2012, mogę tylko wypowiedzieć się na temat FIFY że super są animacje kolizji
A cokolwiek więcej na temat FIFY i PES'a powiem po wyjściu dema... Tyle!
Sorki troszkę jestem wstawiony więc nie zrozumiale napisałem