Real Madrid by Przemek112
Jose Mourinho przedłuża kontrakt z Realem Madryt!!!
Jak donosi hiszpański dziennik Marca -Jose Mourinho zwany także " The Special One " przedłużył kontrakt z Królewskich o trzy kolejne sezony. W zeszłym sezonie 2010/2011 Los Blancos pod wodzą Portugalczyka przeszli 8 letnią barierę 1/8 finału Champions League.Niestety Królewscy zakończyli te rozgrywki w półfinale gdy polegli z Barceloną,która później w Finale Ligi Mistrzów nie dała szans Manchesterowi United.Sezon 2010/11 nie był wcale stracony dla Jose Mourinho ponieważ Real Madryt wygrał Puchar Króla pokonując Barcelonę 1:0. Jose jak wiemy jest szkoleniowcem bardzo utytułowanym w Portugalii zrobił wielką potęgę z Porto zdobywał także trofea z Chelsea Londyn oraz dwa lata temu zdobył wszystko co się dało z Interem Mediolan.The Special One zapowiedział już,że ten sezon będzie o wiele lepszy od poprzednich..
Co pana skłoniło do pracy w Realu Madryt?Wiedziałem, że prędzej czy później będę trenował Real Madryt. Wszystko poszło dobrze w moich poprzednich zespołach. Real Madryt ze swoją historią, tradycjami i tym przyszłościowym projektem to dla mnie wielka motywacja tuż po zdobyciu Ligi Mistrzów z Interem Mediolan. Gdy kończy się jeden cykl, rozpoczyna się drugi i Real Madryt to wyzwanie, którego żaden trener nie może przegapić,dlatego pozostaje tu na kolejne lata.A co pan powie o lidze Hiszpańskiej ?Dobrze znam Hiszpanię, ponieważ pracowałem w tym kraju przez cztery lata, aczkolwiek teraz sytuacja jest inna. Wygranie ligi hiszpańskiej to dla mnie ogromna pokusa, przede wszystkim dlatego, że żaden trener nie wygrał Ligi Mistrzów i ligi w trzech różnych krajach. Niemniej jednak, największą motywacją jest klub.A co pan może powiedzieć zawodnikach z Santiago Bernabeu?Mam świetnych pomocników, napastników, dobrą obronę i najlepszego bramkarza na świecie. Więcej mi nie trzeba(śmiech)A czego jeszcze potrzebuję pan od klubu?Zaufania, ale największe zaufanie, jakim można byłoby mnie obdarzyć, jest podpisanie kontraktu na cztery lata. Jest to kontrakt oparty na ogromnym zaufaniu. Pokaże wszystkim że nie rzucam słów na wiatr, mówiąc że chcę ponownie wygrać Champions League i zakończyc dominacje Barcy..Nie jest pan zbyt pewny siebie ?Nie, mówię co myślę. Zostałem zatrudniony po to by Real Madryt wygrał Ligę Mistrzów i mistrzostwo. Mówię to szczerze i otwarcie. Dziękuję za wywiad i powodzenia w kolejnym sezonie.Również dziękuję.Estatio Santiago Bernabeu,obiekt na którym swoje mecze rozgrywa Real Madryt.
Nazwa: Santiago Bernabeu
Adres: Concha Espina 1, 28036 Madrid
Pojemność:80 000 miejsc
Wymiary: 106 x 70 metrów
Pierwszy mecz: 14 grudnia 1947
Skład Królewskich na sezon 2011/12.
Bramkarze
1.Iker Casillas
13.Antonio Adán
Obrońcy
2.Ricardo Carvalho
3.Pepe