W Szwajcarskim Nyonie odbyło się losowanie grup nadchodzącej edycji Champions League!
Losowanie grup Ligi Mistrzów tak jak zawsze odbyło się w Nyonie.Dzisiejszego popołudnie dowiedzieliśmy się jak będzie się prezentować grupa,w której zagrają Królewscy.Madrytczycy zmierzą się z Borussią Dortmund,PSG i Twente Enschede.Oto jak wyglądają pozostałe zestawienia grupy:
Zaraz po losowaniu grup zostały rozdane nagrody za poprzednią edycję Champions League.Tak jak rok temu wszystkie trofea poszły na konto zawodników Realu Madryt i FC Barcelony czyli drużyn grających w Finale na Alianz.Najlepszym zawodnikiem został Cristiano Ronaldo,który był niesamowity rok temu.Najlepszym bramkarzem nie mógł być ktoś inny niż Iker Casillas.A nagrody za najlepszego obrońcę i pomocnika otrzymali Katalończycy - Dani Alves i Xavi.
Cristiano Ronaldo po gali:
-Jestem ogromnie szczęśliwy po odebraniu tej nagrody, choć myślę że Karim Benzema lub Mesut Ozil bardziej na nią sobie zasłużyli. Ta nagroda będzie dla mnie motywacją do dalszej pracy nad sobą. Po radości czas wracać na ziemię.Bardzo dziękuję wszystkim,którzy na mnie zagłosowali.W nadchodzącym sezonie będę bardzo mocno się starał by to powtórzyć ten wyczyn.